31.12.11:

21.12.11:

18.12.11:

17.12.11:

 • En liten oppfordring til en del av våre medlemmer som har et prosjekt eller en liten oppgradering i vinter. Bruk litt tid i juleferien og send en mail til accaskoy@hotmail.com og fortell hva du som skjer i din garasje. Hva mekker du på? Hva er innkjøpt og hva skal gjøres?
  Mangler det bilde av bilen din på vår hjemmeside. Send oss bilder, ikke nødvendigvis helt nye, men kanskje noen du tok i fjor. Opp til deg... Vi mottar alt med takk!

16.12.11:

 • Leon Sivertsen jobber videre med sin -96 Chevy Blazer. I går var det sandblåsing av bremsetromler som sto på programmet. Bremsene skal overhales før bilen er tilbake på veien.

15.12.11:

 • Bjørn Sandvik er nå ferdig med overhaling av bremser på sin nylakkerte -57 Oldsmobile. Han gruer seg litt, men skal nå snart igang med å vannslipe bilen med min. 2000-papir, fjerne et par sig i klarlakkeng polere opp hele bilen. Vi gleder oss til å se resultatet.

14.12.11:

 • Geir Fjeldsbø er nå ferdig med å sveise forskjermer på sin -78 Pontiac Trans Am. Disse sparkles og grunnes, og skal snart inn for lakkering.

13.12.11:

 • Det jobbes jevnt nede i mekkehallen. Nå har det kommet inn ny bil.
  Denne gang er det Morten Iversen med sin -70 Olds Cutlass Conv. I fjor vinter ble bilen restaurert og oppsveiset i gulv /under + teknisk + overhaling av motor. Nå skal bilen restaureres innvendig. Nytt interiør er innkjøpt.

12.12.11:

 • Det blir siste onsdagskafè førstkommende onsdag. Etter det er det juleferie!

10.12.11:

 • Sjekk ut finn.no. AMCAR Askøy medlem Oddvin Skråmestø sin flotte -88 Chrysler Le Baron Cab. ligger for salg til kr.17.000,-. Skal du ha deg cab. til sommeren, bør du være kjapp.
  .

 • Det ligger også for salg en -70 Cutlass Cab. i ukjent stand på Hauglandshella.
  .

 • AMCAR Askøy medem Torbjørn Nilsen har for salg sin -66 Mustang Conv. på autodb.

08.12.11:

 • Det blir medlemsmøte 11.januar. og Sølvi Folkedal fra Askøy Kommune kommer for å informere.

07.12.11:

 • I kveld fikk Kjartan Skråmestø ut automatkassen på sin -87 Chevrolet Monte Carlo SS. Kjartan har fått tak i en TH350 som han skal ha inn nå mens hans egen TH200-R4 får en overhaling.
  Selv om det er masse snø og vinter ute, er det bra oppmøte på onsdagskafè. Neste onsdag er siste åpne onsdag før juleferien.

05.12.11:

 • Dag Robert Gjelsvik fikk idag sprøytet de siste delene til sin -70 Cadillac. Nå gjenstår montering i uken som kommer.

04.12.11:

 • Årets julebord ble en suksess. 50 festkledde personer møtte på årets julebord. Dette er ny rekord.
  Det var dekket på for 34 personer inne i kafè og 16 personer ute på ny terrasse.
  Maten ble som vanlig levert av Herdla Vershus ved Unni Sanddal. Hun er MEGET dyktig til å lage mat. Hun lager nok, slik at alle får ta opp to ganger, og slik skal det være. Pinnekjøttet med kålrabistappe og ribbe med surkål falt også i år i smak for alle.
  .
  Det ble også holdt tale av formann John Christian Skagen, der han takket alle for en MEGET bra innsats i året som gikk. I år som før ble det delt ut utmerkelser til medlemmer som har stått på ekstra for klubben i året som gikk. Det som formannen mente var litt beklagelig, var at ikke alle kunne få en utmerkelse, for i år var det så ekstemt mange som hadde bidratt til felleskapet. Derfor ble alle takket som hadde vært med og arrangert Askøytreffet, Amerikansk frokost, Right On, Rebusløp, Oktobermarked, Julebord samt kafèstyret osv, osv
  En stor takk gikk også til de som hadde
  pusset opp kafèlokalet og bygget terrassen. Utmerkelsen gikk derfor til lederne av disse to prosjekter, Veronica Nytun og Bjarte Jæger. Begge har lagt ned et stort antall timer på jobben, men det ble påpekt at Bjarte tross alt bor på Søfteland, så han fikk en eksta klapp den innsatsen.
  .
  Øyvind Berntsen påpekte at vi måtte ikke glemme styremedlem og hallansvarlig Bjørn Sandvik. Han har også gjort en formidabel innsats ifm. den nye terrassen. Han og flere har donert masse lys og lamper og laget det koselig med fin belysning. Han har også nyleig hengt opp takvifte som Veronica Nytun hadde liggende, og denne var gull verd for å få sirkulert luften oppe på terrassen.
  Videre mente Øyvind at Bjørn får mye ufortjente sure miner, for vi trenger alle en som Bjørn som kan passe på oss slik at vi holder orden og fremdrift i mekkelokalet. Dette er jo trivelig for alle :-)
  .

 • Underholdningen sto vår kjære Chris Møller for, som så mange ganger tidligere. Han har stillt opp flere ganger på julebord og dratt noen sanger, og Chris har alltid nøye bakgrunnshistorie på det han forteller om mellom sangene. I år hadde han også med sin kjære samboer Helene Nilsen for første gang.
  .
  Helene Nilsen og Chris Møller ble begge utropt som æresmedlemmer i AMCAR Askøy. Dette for sin genuine interesse for alt som er amerikansk, samt for sin glede og inspirasjon med å stille opp og underholde år etter år.
  For de som ikke vet det, er interessen for amerikansk bil også stor. Chris har flere ganger sagt at en dag står det en Chevrolet Corvette i garasjen. Deres drømmebiler er 1950 Glasspar G2 for Chris (lysegul med røde felger) og Helene har 1966  Mustang Fastback. Men enn så lenge, blir musikken og bandet "Gram Per Person" viet all oppmerksomhet.
  Tilslutt må nevnes Helene sine tolkninger og fremføringer av Elvis-sanger. Klubbens største Elvis-fan, Tottis (Arne Totland), ble også mektig rørt av hennes fremføringer. Well done!
  .
  I etterkant har Helene og Chris uttalt at de liker folkene i klubben og det er så flott og se at så mange nye medlemmer finner seg så godt til rette i klubben. Vi er helt enig, og bøyer oss i støvet for det...
  Takk til Leon Unnvik Jensen som alltid sørger for booking av underholdning til julebordet!
   

02.12.11:

 • I går var Edit Tengesdal i klubben og bonet gulv i kafè, kjøkken, trapp og gang. En fantastisk jobb. Heldigvis fikk hun med seg både Øystein Fengestad og Michael Nytun, og med så mye folk som er innom i klubben, er det ikke usansynlig at det var flere som hjalp til ;-).
  Etter medlemmøtet ble ihvertfall lokalet tømt av en gjeng med sterke karer. Alle benker og bord ble flyttet ut på terrassen, og andre bar det inn etter bonejobb.
  Så møtte Edit på nytt igjen i dag sammen med Torhild og Veronica Nytun og pyntet med duker og pynt og dekket på bord til 51 personer. Se bildene av det nydelig pyntede lokalet kommer.

01.12.11:

 • I går var årets siste medlemsmøte i AMCAR Askøy. 38 medlemmer var på møtet.
  Følgende saker ble tatt opp:
  Styret har for tiden stor fokus på sikkerhet. Natt-arbeid var et tema som det skulle undersøkes mer om. Dette ble en fortsettelse på det som ble sagt på forrige møte:
  Det gjelder både arbeid alene i lokalet og brannsikkerhet ved f.eks. sveising. Meld fra hvor du går hvis du skal til med farlig jobb alene i lokalet. Har du sveiset, skal lokalet ikke forlates før etter en halvtime. Dette pga. brannsikkerheten. Bruk f.eks. denne tiden til å koste og rengjøre mekkeplassen din. 
  Det er satt inn flere slukkeapperat, og nå er to vanntåkeapperat kjøpt inn. Alle pulverapperat skal på sikt fases ut når "de går ut på dato".
  Når det gjelder natt-arbeid i lokalet, så er det ikke noen begrensninger på dette for oss hobbymekanikere. Eneste begrensning som en kan finne i arbeidstidsbestemmelsene, er om du f.eks. leier inn en lønnet mekaniker til å skru for deg (mot betaling)(kun dagtid/kveld).
  I tillegg ble det tatt opp sikkerhet ved brann. Det er bestemt å kjøpe inn brannstige / rømningsleider ut fra vindu i kafè.
  .
  Videre ble det tatt opp med utleie av kafè for medlemmer og venner av disse. Skal vi la dem få tilgang til terrasse? Her kom det opp mange gode argumenter, og her er det nå bestemt å sette opp netting for å hindre at noe kan falle over rekkverket. Leien økes nå til kr.2000,- for en kveld. Enstemmig vedtatt.
  .
  Det blir juleferie i kafè fra 14.desember til over nyttår.
  .
  Askøy Kommune kommer på besøk. Dette for å prate om et spennende samarbeid med Askøy Razerlag samt bilverkstedene på Askøy ang. ungdomsarbeid. (Risikogruppe som er skolelei/tidligere rusmisbrukere osv.) Kommunene har virkelig gått inn for å få disse på rett vei, og det er ansatt en heltids-stilling i kommunen for å  ha fokus på dette.
  AMCAR Askøy søker derfor "veiledere" for denne gruppen, som skal ha tilholdsted i Militærklubben sine lokaler. Veilederne skal sendes på kurs. Det blir kurs Romania eller i Spania, og egenandel er kr.500,-. Kursene går i utlandet, da EU er sterkt inne i bildet som pådriver for ungdomsarbeid. De som melder seg for å reise på kurs, blir med i prosjektet på ungdomsarbeid for AMCAR Askøy.
  Aktivitetene vil foregå på kveldstid, og Askøy Kommune håper å få så mange som mulig slik at det blir en fin rullering på de frivillige rettlederene. Kommunen lager timeplan over de som er rettledere.
  Aldersgruppen på ungdommene er 15-25 år.
  Oppussing av militærklubbens lokale starter i 2012, og ungdommene selv skal være med å pusse opp.
  Lokalet har mekkeplass for 4 biler.
  Sølvi Folkedal fra Askøy kommune skal organisere alt fra A-Å.
  .
  Rekefesten for å hylle den pågangsrike gjengen som har laget terrassen blir i slutten av januar. Dato kommer...
  .
  Ellers ble det informert om repotasje i AMCAR Magazine og at AMCAR Askøy hadde vært på lokalradioen, samt omtale av klubbiler i Amcarbørsen i høst.

29.11.11:

 • Leif Johansen har handlet seg ny bil. 1991 GMC Syclone. Denne er kjøpt i USA og shipping er bestillt. Bilen er estimert til Norge i januar 2012. Gratulerer!
  Mange husker tilbake på 90-tallet når denne ble lansert...Verdens Raskeste Pickup...wow...
  Turbomatet 4,3 liters V6 med 4-trinns automat og konstant 4-hjultrekk gikk fra 0-100 på 4,6 sek. Ingen andre pickup`s hadde noe å stille opp med. Den kjørte skjorten av de fleste sportsbiler, rett og slett.
  Også kjent for å stoppe like raskt som den akselrerte, da dette var første pickup i verden med ABS.
  Kun produsert i et år, totalt 2997 eksemplarer.
  Av disse ble det rapportert at 113 ble eksportert til Saudi Arabia (Gulf-krigen aug.-90 til feb.-91) Siden krigen ble så "kjapt ferdig", ble mange av disse bilene stående ubrukt på kaien frem til 1994, da ca. 31 av disse bilene ble sendt tilbake til USA og solgt der. Mange kjenner nok disse som Saudi-Syclones.
  Leif sin nyinnkjøpte bil er en de 31 Saudi-Syclones, så denne har en unik bakgrunn...

28.11.11:

 • AMCAR Askøy ønsker å gjøre gamle AMCAR Magazine tilgjengelig for alle medlemmer og de som er innom i klubben. Øystein Fengestad er en av ildsjelene som i kveld sitter og sorterer bunkevis med gamle AMCAR`s og setter de i rekkefølge. Vi abonerer også på Power Magazine, så disse har vi også mange av. Bladene finner du i hylle på ny terrasse i mekkehall. Øystein håper at vi nå kan holde orden i den fine bladsamlingen vår og at du kan kose deg med gamle story`s og at det blir mange hyggelige mimrestunder pga. dette. Takk!

26.11.11:

 • AMCAR Askøy minner om årets siste medlemsmøte i AMCAR Askøy førstkommende onsdag, 30.november kl.19.00. Vel møtt!

25.11.11:

 • Over 50 personer er påmeldt julebordet i år. Det er uten tvil ny rekord, for tidligere har vi satt begrensninger til 34 personer med tanke på sittekapasiteten oppe i kafèlokalet. I år benytter vi oss av den nye terrassen, og de fleste er innstilt på at det går helt fint å sitte ute i sofagruppen og innta julematen. Uansett ligger dette an til å bli en kjempekveld. Velkommen til de som er påmeldt neste lørdag 3.desember kl.19.00.

24.11.11:

 • Nytt AMCAR magazine i posten i går. Endelig kom repotasjen vi har ventet på i snart 2 år. AMCAR hadde to sider presentasjon av AMCAR Askøy. Flere av bilene på bildene er solgt, bla. Dan-Kristian Askeland sin -65 Rambler, Bjarte Rødberg sin -68 Shelby, Leif Johansen sin -78 Corvette og kanskje flere med. 
  Men, AMCAR skryrter uhemmet av klubben sine mange engasjerte medlemmer og mener vi definitivt ikke er i hvilemodus. 
  En annen positiv ting de har observert, er spredningen i alder på medlemmer og biler. Gamle og unge trives i hverandres selskap. Cruisere og Muskelbiler, samt Veteranbiler, Hotrods og Vans går hånd i hånd...det er ikke mange klubber i Norge som kan briefe med det mangfoldet...
  Klubblokalets størrelse med allslags verktøy og utstyr imponerer også.
  Den hyggelige kafè, som nå er oppgradert til å bli nydelig er også omtalt. Her er de begeistret over at vi har eget kafèteam som holder åpent hver onsdag gjennom hele året. 
  Tilslutt er de storfornøyd med at klubben har ambisjoner til å holde igang amcarinterressen for kommende generasjoner og at ungdom læres opp til å få selvtillit nok til å skru selv. Ungdomsarbeid og våre prosjekter er viktig!!!
  AMCAR nr.10/2011 I salg fra idag på Narvesen og andre utsalgsteder. Løp og kjøp!

23.11.11:

 • Vi venter på ny bil inn i mekkelokalet. Øverst på venteliste er Trine-Lise Gjelsvik med sin -68 Ford Thunderbird. Jan Ronny Pettersen har fått seg mekkelokale borte på Monopol, og sammen med kompiser leid dette. Han har derfor flyttet bort sin -77 Pontiac Firebird dit, og fortsetter restaureringen der borte. Jan Ronny har vist at dette er noe han mestrer, så vi gleder oss til å se bilen på veien igjen.

22.11.11:

 •  Snøen har ennå ikke kommet, men veiene har vært saltet, så ikke engang tenk på å ta ut din dyrebare veteranbil selv om det er tørre veier. Saltet som ligger i asfaltporene blir virvlet opp og finner veien inn i allle krinker og kroker på bilen. Dette er påvist av folk som bor sør på vestlandet, hvor det er paddeflatt og mye vind. Veiene blåser ofte tørre i løpet av en vinter, og det frister da selvfølgelig å ta ut bilen og bruke den.
  Flere har smertelig fått erfare at "sommerbiler" har begynt og ruste. Og når de tenker seg om, så stemmer det nok, for bilen ble brukt noen ganger på "tørr" alfalt de siste par vintrene.
  Tips: Spyl og vask derfor bilen godt med utvendig og under hvis du må frakte den til lakkering eller vinterlagringsplass i løpet av vinterhalvåret.

21.11.11:

 • Trine og Oddvin har fått seg PT Cruiser. Oddvin Skråmestø kjøpte bilen av Roy Rodvelt. Bilen er en 2001 Chrysler PT Cruiser Limited, og har vært i AMCAR Askøy sitt register siden 2002. Trine har lenge hatt et godt øye til nettopp denne bilen, og nå er den endelig i deres hender.
  Nå har Oddvin Skråmestø snart for salg en 1988 Chrysler Le Baron Conv., så for de av dere medlemmer som er på jakt etter en billig cab. i god brukstand, er det vel bare å ta kontakt ;-) 6 år til så er den i tillegg verteran...og da synker årsavgiften betraktelig...
  .

 • Når vi først er inne på årsavgift på veteranbil. Visste du at det ikke var årsavgift på veteranbiler (moped & traktor osv.) før 2004? 
  Den 22.januar 2004 ble det sendt rundt et skriv fra Tollvesenet at fra denne dato var "personskadeavgiften til staten" innlemmet i årsavgiften. 
  Se skriv her. "Personskadeavgiften til staten" var før 2004 en del av forsikringspremien du måtte betale.
  Satsene for årsavgift 2011 finner du også på Tollvesenet sine hjemmesider.
  Og tilslutt...visste du at det ikke er EU-kontroll på skikkelig gamle veteranbiler...altså 1959 modell og eldre?

20.11.11:

 • Bilder fra årets rebusløp var ikke mange, men de vi tok er nå lagt inn på "bilder".
  .

 • Bilder fra Oslo Motorshow 28.oktober er også lagt inn på "Bilder"

19.11.11:

 • AMCAR Askøy har fått tre nye medlemmer. Det er Roger Gjøseter fra Hetlevik, Odd Fromreide fra Herdla og Ole Tilrem fra Godvik. Velkommen som medlem!!! 

18.11.11:

 • I går var AMCAR Askøy på Radio Askøy. Formann John Christian Skagen ble intervjuet i programmet "Mot helg" med William Jenssen, der han fortalte om klubben og deres aktiviteter.

17.11.11:

 • I mekkehallen er det daglig aktiviteter. Siste nytt er Dag Robert Gjelsvik som har fått på sprøytesparkel på bagasjelokk, forskjerm, fenderskirts og dører. Dette er deler som lakkes seperat. Bil og resten av delene er lakkert hvite. Se bilder av Dag Robert sin hvite -70 Cadillac DeVille Conv.

16.11.11:

 • AMCAR Askøy medlem Bjørn Sandvik sin -57 Oldsmobile Golden Rocket 88 Holyday Coupè ble omtalt med stor repotasje i Amcarbørsen. Ronny Krabberød var på Askøy i august og laget repotasje på en rekke av klubbens biler. Løp og kjøp bladet i butikken nå!

15.11.11:

 • Vinterlagring er fortsatt et tema. AMCAR Askøy har nå blitt tipset om at Roger Riddergård har et firma som heter RWR Bilinnredning. Han holder til i Eidsvåg, rett nord for Bergen, og leier ut oppvarmede vinterlagringsplasser. Disse er ikke organisert eller kvalitetssjekket av AMCAR Askøy, så du må selv ta kontakt med Roger på mobil 934 54 743 for mer info.

14.11.11:

 • Øystein Fengestad og Einar Østevold har snekret på plass dør inn i lakkeringsrom. Dette rom har stått åpent siden terrassen ble påbegynt. Nå kan det sprøytes igjen uten at det støver ut på biler i mekkelokalet.

11.11.11:

 • Påmeldingen til julebordet 3.desember går strykende. Vi har nå passert 40 påmeldte. Påmeldingsfrist er satt til 23.november.
  Send mail eller sms, ring eller kom innom i klubben på onsdag og skriv deg på liste i kafè. Bindende påmelding!

09.11.11:

07.11.11:

05.11.11:

03.11.11:

01.11.11:

29.10.11:

 • Vi har fått et nytt medlem. Thomas Træen. Velkommen som medlem!

28.10.11:

 • Denne helg er det Oslo Motor Show på Norges Varemesse i Lillestrøm. Et stort arrangemang som er verd et besøk.

27.10.11:

 • Det var medlemsmøte i går i AMCAR Askøy. 32 medlemmer stillte. Det var først mange lovord og skryt til alle som har bidratt til fellesskapet i det siste. Vebjørn Fordrod Bakka og Roy Rodvelt for jobben med Oktobermarked, samt Edit Tengesdal, Ragnhild Nesse, Torhild og Veronica Nytun for matservering. Deretter Veronica Nytun for opptrekking av sittebenker i kafè, storsnekrene Bjarte Jæger og Øyvind Berntsen for pågangsmotet og all innsats med ny terrasse + alle som har bidratt både en og mange kvelder (for mange å liste opp + fare for å glemme noen). Det ble klappet og klappet, og alle var kjempefornøyd.

  Saker som var oppe var info om omplasseringen av maskiner og utstyr nede i mekkehallen.
  Det blir også en rekeaften etter nyttår, en slags innvielsefest til ære for dugnadsgjengen som har bygget om hele klubblokalet der alle medlemmer blir invitert.
  Erik Joys kommer ut for å holde foredrag i klubben. Nærmere info kommer...
  Styret har for tiden fokus på sikkerhet. Det gjelder både arbeid alene i lokalet og brannsikkerhet ved f.eks. sveising. Meld fra hvor du går hvis du skal til med farlig jobb alene i lokalet. Har du sveiset, skal lokalet ikke forlates før etter en halvtime. Dette pga. brannsikkerheten. Bruk f.eks. denne tiden til å koste og rengjøre mekkeplassen din. 
  Det er satt inn flere slukkeapperat, og nå er to vanntåkeapperat kjøpt inn. Alle pulverapperat skal på sikt fases ut når "de går ut på dato". Det vil også bli avholdt brannøvelse med Askøy Brannvesen på plass. Nærmere info kommer...
  Ellers er det et samarbeid på trappene sammen med Askøy Kommune og bilklubbene på øyen for å ta vare på ungdommer med ulike behov. Dette gjelder bla. Askøy Racerlag, Røde kors osv.osv. Nærmere info kommer...
  Julebordet er satt til lørdag 3.desember 2011 i klubbens kafè. Hittil har 36 personer meldt seg på. Bindende påmeldingen gjøres enten ved å skrive seg på liste i klubbkafè, eller sende sms til Roy på 93884286. Skriv antall personer og om du vil spise pinnekjøtt eller ribbe. Prisen ser ut til å bli som i fjor,  kr.250,-pr.person.
  Vi har passert 100 medlemmer. Johoo!!! Ny milepel i AMCAR Askøy sin historie. Gratulerer!
  .

25.10.11:

 • AMCAR Askøy minner om medlemsmøte i morgen, 26. oktober 2011 kl.19.00. Velkommen til nyoppusset kafèlokale og ny terrasse...

24.10.11:

23.10.11:

 • Fritjof Lohne er nå ferdig med jobb på sin -78 Mercury Cougar. Nå gjenstår det å få time til å få bilen EU-godkjent. Fritjof er dermed ute fra mekkelokalet.
  .

 • Det kom raskt inn ny bil i mekkelokalet. Kjartan Skråmestø Pedersen kom med sin -87 Chevrolet Monte Carlo SS og satte den inn i lokalet. Nå er han klar for å jobbe på denne i vinter.

21.10.11:

 • Alt laminatgulv og listverk på den nye terrassen er nå ferdig. Vi takker nok en gang Bjarte Jæger og alle hans medhjelpere for en kjempeinnsats. Takket være andre ildsjeler har det også blitt skaffet tilveie sofakroker og alt er på plass på terrassen. Kom ned å nyt...arbeidsperioden er over.

20.10.11:

 • AMCAR Askøy har fått fornyet sponsorkontrakten med Aasebø Sag. Dette er en veldig trivelig plass og handle, og vi oppfordrer våre medlemmer til å benytte våre sponsorer.

19.10.11:

 • En uoffesiell åpning av ny terrasse ble det denne onsdag. Det ble servert ute på terrassen og alle hygget og koste seg.

18.10.11:

 • AMCAR ASKØY år besøk fra lokalavisen, Askøyværingen i morgen, onsdag, på klubbkafè. De lager repotasje om klubbdriften og medlemmene. Førstkommende fredag er det stor gratisavis til alle husstander på Askøy., og dette kommer i avisen da. Møt opp i kluben fra kl.19. Alle medlemmer velkommen.
  .

 • Det er sosial samling hver kveld i klubblokalet med vasking/maling av tak, legging av laminat og listing rundt dører og vinduer ifm. ny terrasse inne i mekkelokalet. Ta med deg arbeidstøy, godt humør og stikk innom...

17.10.11:

 • AMCAR Askøy hadde et meget vellykket første arr. av "Oktobermarked". 20 utstillere gjorde dette til at parkeringshuset på Askøy Senter var halvfullt. Det var mulighet for å kjøpe bildeler, mc-deler, lamper, pynteting, bilblader, bøker, bilbyggesett, stereoanlegg, ski, pelskåpe, antikk, sølv, klokker, bilrekvisita, verktøy og mye, mye mer. Det ble solgt vafler, brus og pølser. Carlos Cafè i 3. etg. hadde åpen kafè slik at en fikk varme seg og spise lunch. Vi fikk ny sponsor, Radioservice AS som stillte opp med utleie av PA-anlegg med CD-spiller. de holder til på Askøy Senter og selger bla. bilstereo, musikkinstrumenter og DJ-utstyr.TAKK! 
  Bilder fra arr. her. Flere kommer...
  Neste år arrangeres dette igjen, siste søndag i Høstferien (uke 41).

16.10.11:

 • Det har kommet ut rykter om at julebordet blir lørdag 3. desember i klubblokalet i Florvågveien 89. Nå er det medlemsmøte neste uke, onsdag 26.oktober, så da blir det vel påmelding der. I år sier ryktene at det ikke blir begrensning på 35 personer slik som tidligere år, så da får vi håpe alle melder seg på....
  .

 • For info til senere år, så ble det laget alt for lite vaffelrøre.
  Vi laget røre av 20 egg, 2 liter helmelk, 2 liter hvetemel, 20 ss sukker, 2 kremfløte og 1 pk. soft flora smør.
  .

 • Vaktmester på Askøy Senter (Terje/Jarle) har mobil 464 25 521.

15.10.11:

 • Michael Nytun jobber jevnt med sin -65 Impala. Jobben nå for tiden går ut på å skrape bilen helt ren under og behandle den etter alle kunstens regler. Har sett hvilken vei dette bærer, og Michael er nøye, så dette blir virkelig bra. Godt jobbet!

14.10.11:

 • AMCAR Askøy har også inne annonse i Bergens Tidende under rubrikkannonse "Antikk", der de søker etter selgere av antikviteter og snurrepipperier, gjerne bilrelatert til søndagens delemarked, 16.oktober 2011 kl.10-16. Det er viktig at dette er noe for hele familien, og da må vi også ha noen godbiter for liten og stor, "mor" og "besteforeldre"...
  :

 • Askøyværing har vært oppe på Askøy Senter og snakket med Veronica Nytun, og de kommer også ned i klubblokalet førstkommende onsdag for å få med hva som som skjer i klubben. Alt dette kommer i Askøyværingens storavis som skal sendes ut gratis til alle huseiere i Askøy Kommune neste fredag, 21.oktober. MØT OPP I KLUBBEN PÅ ONSDAG.

13.10.11:

 • Det jobbes daglig med ombygging nede i mekkelokalet og oppe i kafè. Ta med deg hammer og malekost samt en kanne kaffe og kom ned og hjelp til en liten time hvis du har lyst. Det er folk i klubben hver kveld ;-) Vi bøyer oss i støvet for dugnadsgjengen. Se bilder fra ombyggingen HER.

12.10.11:

 • AMCAR Askøy er på plass med "stand" på Askøy Senter. Denne blir bemannet førstkommende lørdag fra kl.10 og utover. Møt medlemmer fra AMCAR Askøy på denne stand hele lørdagen. Se flere bilder av Veronica Nytun under profil -72 Ford Gran Torino Sport Fastback.

11.10.11:

 • AMCAR Askøy har fått henvendelse fra en privatperson, en dame, som ønsker å leie ut sin HELT NYBYGDE garasje.
  Dette er en frittstående garasje som står utenfor en enebolig i Strusshavn. (i boligfelt)
  Hun kan leie ut for kun vintermånedene, men prisen blir nok den samme om du leier den på årsbasis.
  Hun er ikke så interesert i at dette skal være en mekkegarasje med masse folk og støy fra verktøy, så derfor blir det mer som en helårlig lagerplass innendørs å regne...
  Det positive er at den som leier er eneste leietaker, og eneste som har nøkkel til garasjen.
  Du kan ha hobbybilen stående der hele året, og den er trygg. Når du er på tur med hobbybilen, står bruksbilen din trygt inne i garasjen.
  Garasjen har kostet over 200K, så hun ønsker seriøse leietakere, og prisen blir nok litt deretter.
  Hun vet ikke hva hun vil ha i årsleie, men er villig til å forhandle med seriøse personer.
  Det negative er at garasjen ikke er mer enn 5 meter lengde innvendig, så da blir det kun de minste hobbybilene som kan stå i denne garasje.
  Ta deg en tur ut og mål bilen din...
  Er dette interesant, ring E.K.Berland på 995 87 078

10.10.11:

 • INFO TIL UTSTILLERE PÅ OKTOBERMARKED PÅ ASKØY SENTER 16.OKT. 2011.
  Salg av bil og mc-deler, antikviteter og snurrepipperier. (gjerne hobbyrelatert / f.eks.50 og 60-talls)
  Innsjekk fra kl.20.00 lørdag kveld. Kom senest kl.08.00 søndag morgen.
  Skal du kun selge veteranbil, amcar eller MC, er seneste innsjekk søndag kl.09.00.
  Ta med eget brannslukkningsapperat og salgsbord.
  Salgstand blir under tak. (inni parkeringshus)
  Åpent for publikum fra kl.10.00 - 16.00 Husk varme klær!
  Se link til innbydelse her.

09.10.11:

 • Vi har fått forespursel fra Askøy Senter om å stille med bil under "motor-relatert"-uke (13-15.oktober = Askøy Grand Prix.) (høstferien) (ja, denne uken). Vi har takket ja til dette, og valget var enkelt: Første kvinnelige medlem med egen bil: Veronica Nytun med sin -72 Ford Gran Torino Sport Fastback.

  Hun setter inn bilen på Askøy Senter i overmorgen, tirsdag 11.oktober og vi setter opp stand med reklameinfo / flyers for AMCAR Askøy.

  Lørdag blir denne stand bemannet, så ta kontakt med Veronica hvis du vil være med å stå på stand (førstkommende lørdag 15.oktober) (finale i Askøy Grand Prix)
  SJEKK ASKØYVÆRINGEN MED ANNONSE FRA ASKØY SENTER...
  .

 • Søndag blir det Oktobermarked.
  Dette er avsluttningen på motoruken på Askøy Senter.
  AMCAR Askøy utfordrer alle medlemmer til å stille med egen salgsstand. Finn frem f.eks. 10 bildeler / verktøy / brukte ting / nye ting / snurrepipperier du har liggende som du kan selge. Pris er kun kr.20,- pr.stand. (og du får en kopp kaffe når du betaler stand) Derfor gjør det ikke noe om du ikke får solgt en dritt ;-). Møt opp kl.08.00 på søndag om du vil selge noe.

  Ønsker du å være med å bidra med fysisk eller sosialt samvær, møt opp lørdag kl.20 og søndag kl.08 i parkeringshuset 2.etg. på Askøy Senter. Det er der det skjer da...
  Ta kontakt med Vebjørn på Mob.988 39 122 (kveld) hvis du har spørsmål.

08.10.11:

 • AMCAR Askøy beklager at det er mye snekring og ombygging nede i mekkelokalet. 
  Pga. dette er det lite mulighet for bilemekking, og til dere som har biler stående i mekkehall, beklager vi at det er mye rot ifm. ombyggingen.
  Vi håper alle har god tålmodighet med klubbens medlemmer som stiller opp på dugnad, og forstår at dette kan ta tid.
  Vi håper også at de som står på venteliste for å komme inn i mekkelokalet forstår at en slik stor ombygging tar tid.
  Men, jo flere som tar i et tak, jo raskere går det.
  Vi satser på å ha et bedre tilbud for alle når jobben er ferdig!

07.10.11:

 • Jan Ronny Pettersen er en driftig kar. Nå er snart hans -77 Firebird slipt helt nes til stålet, og all rust blir fjernet etterhvert som bilen pusses ned. Her legges det ned masse arbeid, så vi gleder oss alle til bilen kommer på veien.

04.10.11:

 • Her er flere bilder fra Øyvind Berntsen sitt prosjekt -70 GS455 Conv.

01.10.11:

 • Dag Robert Gjelsvik har fått sprøytet sin -70 Cadillac hvit. Nå gjenstår en runde i lakkboks med dører, skjermer, fenderskirts og bagasjelokk.

27.09.11:

 • Vi har masse ildsjeler i klubben. Nå er det to store prosjekt på gang. Det ene er å lage "terrasse" utenfor oppholdsrommet i 2.etg., og det andre er å male og trekke om stoler og benker i kafè. Detaljplanlegging har foregått lenge av Øystein Fengestad og Bjarte Jæger. Øyvind Berntsen gikk igang med krom hals og kjøpte inn materialer, og vips, så var jobben igang med ombygging. Det var ingen problem å få med seg folk, så mer info om dem kommer.
  .

 • Heller ikke ildsjelene Veronica Nytun og Trine-Lise Gjelsvik har problemer med å få med seg folk til å male og jobbe i kafè. Mer om dette og bilder kommer...
  .

26.09.11:

 • AMCAR Askøy informerer herved om mulighet for vinterlagring av hobbybil, campingvogn eller bobil i vinter på "Sotra".
  Det er Ulvøy Eiendom som har kjøpt og satt opp den isolerte, oppvarmede rubbhallen (tidligere messesenteret i Sandviken) på Rong i Øygarden.
  De som ønsker å leie plass for sitt kjøretøy, ringer Martin Blom direkte på 95240513 / 56385060 eller på mail martin@ulvoyeiendom.no
  Dette er ikke gjennom AMCAR Askøy, men direkte leiekontrakt mellom deg og Ulvøy Eiendom.
  Pris er satt til kr.340,- pr.m2 pr. sesong.
  For en amcar med 2 meter bredde og 5 meter lengde vil det si kr.3400,- for hele vinteren fra 1.oktober til 30.april.
  OBS: DET VIL IKKE VÆRE MULIGHET FOR Å GÅ INN TIL BILEN I PERIODEN FOR ETTERSYN. KUN LAGERPLASS. KJØRETØYENE STUES TETT I TETT.
  Ulvøy eiendom har daglig ettersyn av alle kjøretøy i hallen, og passer samtidig på at det alltid er varme i hallen (plussgrader).
  DET ER SNART FULLBOOKET, SÅ ØNSKER DU LAGERPLASS, TA KONTAKT I DAG, ELLERS ER DET FOR SENT!!!

25.09.11:

 • Veteran Bilshow hos AUTO 23, Spelhaugen torg i Fyllingsdalen ble en suksess.
  AMCAR Askøy var representert med to av medlemmenes biler på Veteran Bilshowet hos AUTO 23. Det er Vidar Helland med sin -37 Chevrolet Buissnes Coupe Streetrod og Øystein Fengestad med sin -39 Ford Tudor Rod. Se bildene her.

22.09.11:

19.09.11:

 • Førstkommende fredag 23.september 2011 blir det bryllup i Os Kyrkje, der to av AMCAR Askøy sine medlemmer gifter seg. 
  Det er Trine Hjertholm og Oddvin Skråmestø som går til alters kl.15.00.
  AMCAR Askøy oppfordrer alle medlemmer og ellers alle i regionen til å ta frem sin amcar og stille utenfor kirken for å hylle brudeparet. Dette er rktignok i arbeidstiden for mange, men kanskje denne dagen kan en kjøre amcar på jobb og gli ned utenfor kirken etter at vielsen er ferdig ca.kl.15.30. Vi gleder oss på brudeparets vegne og gratulerer!
  .

 • 24-25.september 2011 Veteran Bilshow hos AUTO 23, Spelhaugen torg i Fyllingsdalen, Bergen kl.10-18.
  Dette er verd å få med seg...

18.09.11:

 • Flere AMCAR Askøy medlemmer har vært ute på Eikås og sett på Street Legal i helgen. Lørdag var det sol og fint vær.  Søndagen ble kort, da regnet raskt tok styringen. Etter en oljelekkasje samt regnbyger ble løpet stoppet på søndagen.
  .

 • AMCAR Askøy holdt amerikansk frokost for medlemmer og tilreisende Street Legal kjørere. Oppsluttningen har vært bedre tidligere, men vi takker de som møtte, både alene og med barn og familie. Det ble en trivelig søndag.

15.09.11:

 • Jobbingen i mekkehallen har steget betraktelig etter at høstregnet slo inn. Jan Ronny Pettersen har fjernet hele fronten på sin -77 Firebird, og er klar for å fjerne siste rust på bilen. Bjørn Sandvik har mange ting å henge fingrene i på sin -57 Oldsmobile, så nå går det i nye bremser, nye vindusheisere osv.osv. Dag Robert Gjelsvik har fått grunnet sin -70 Cadillac Cab., og gearkassen er tilbake fra overhaling i Stavanger, hos Girco Odd Rune Olsen.

14.09.11:

 • 37 medlemmer var på medlemsmøtet på onsdag. Mange saker ble tatt opp, og en av dem var utbygging av 2.etg. utenfor klubbkafè. Vi er nå nesten 100 medlemmer, og med tanke på medlemsmøter og julebord fremover, trenger vi større plass. I første omgang er det snakk om å sette opp sofagruppe som tar en del plass i mekkehall, slik at vi også får plassert alle de nye maskinene vi har fått i mekkehallen. Vi har både søyleboremaskin og båndsliper som skal monteres, samt delevasker osv. Spennende å se når endelige tegninger foreligger....

13.09.11:

 • Retting ang. tidspunkt for amerikansk frokost. Den starter kl.09.00 (09-13) i AMCAR Askøy sine lokaler førstkommende søndag, 18.sept.

12.09.11:

 • Medlemsmøte i AMCAR Askøy førstkommende onsdag kl.19.00. 
  Sted: Klubblokalet i Florvågveien 89.
  Alle hjertelig velkommen.
  .

 • Vi har fått 2 nye medlemmer i AMCAR Askøy. Det er Ivar Østevold og Espen Pedersen. Velkommen som medlem.

11.09.11:

 • AMCAR Askøy minner om at det førstkommende helg blir Street Legal West Coast Cup dobbeltløp på Eikås nord for Bergen, rett før Travparken. Arrangør er som vanlig Bergen ACC, Os Amcar og AMCAR Nordhordland.  Ønsker du å kjøre med din bruksbil eller amcar, møter du lørdag kl.10.00. Vil du bare se på "dragracingen", kommer du kl.13. Finalene er fra kl.16-18.
  De søm ønsker å kjøre eller vil lære om Dragracing, sjekk ut denne link.
  Vil du sette deg inn i regelverket, enten for å kjøre eller for å få full uttelling som tilskuer, ligger det her.
  .

 • Lørdag kveld, like etter finalene er ferdig, arrangerer Streetfreaks Muskelbiltreff utenfor Åsane Senter (v/McDonald`s). Dette er samme sted som de har sine faste søndagstreff hele sommerhalvåret fra kl.19.
  .

 • Søndag 18.september innbyr AMCAR Askøy alle til Amerikans frokost. Vi innbyr og håper at det kommer mye folk fra andre nærliggende klubber også.
  Damene drar igang amerikansk frokost førstkommende SØNDAG 18.september fra kl.09 - 13 i klubbens kafe. Det blir salg av egg/bacon, vafler/sirup og hashbrown potatoes. 
  Alle hjertelig velkommen. Ta med amcaren og møt opp.
  .

 • Søndag er det ny runde Street Legal på Eikås fra kl.13. Etter at alle førere har fått seg amerikansk frokost på Askøy, er de klar igjen.
  .

 • Helgen avsluttes med Streetfraks søndagstreff rett etter løpet utenfor Åsane Senter.
  MØT OPP HELE HELGEN !!!!!

10.09.11:

 • Etter en regntung sensommer, ble det i går oppholdsvær under årets Rebusløp. Familien Fjeldsbø hadde laget mange hyggelige oppgaver, der både avstandsbedømmelse og kunnskap ble satt på prøve. Totalt startet 8 biler fyllt opp med medlemmer og familie. 
  Vinner ble Magne Remes / Leon Unnvik Jensen, 2.plass gikk til Vidar Helland. 3.plass gikk til Team Impala, for dagen fyllt opp med 5 AMCAR Askøy medlemmer, Bente og Rolf Askeland, Torhild og Michael Nytun og May Britt Johnsen.
  Grillen ble fyrt opp, og pølsene og biffene gikk ned på høykant. Etterhvert dukket det opp flere og flere for å være med på kveldens fest, så dette ble en hyggelig kveld.

09.09.11:

 • Takk til Christer Langum som har sendt bilder fra Right On 2011 på Lagunen. Se bilder her.
  .

 • Vi har fått inn kr.1538,- fra Grasrotandelen.no. Dette takket være vår 22 grasrotstøttespillere. Har du lyst å støtte AMCAR Askøy, se her.
  Pengene vi får inn fra grasrotandelen, eller som inntekt fra utlodning, treff og arrangemang, går til å drive ungdomsarbeid, temakvelder, holde mekkeplass for 10% av medlemmer med amerikansk bil, gi tilbud om bla. løftebukk, dekkmaskin, sveiseapperat og kompressor til fri bruk den dagen du trenger det for en kjappjobb i mekkelokalet osv.osv. For ikke å glemme den koselige klubbkafè som er åpen hver onsdag hele vinterhalvåret. 
  Snart er det også julebord. Bli medlem og kos deg med alle dine fordeler som medlem, og ikke minst det sosiale.

07.09.11:

 • For de som ønsker å se bilder fra West Coast National 2011 / Kongetreffet, så har Glenn Tangen lagt ut mange fine bilder fra dette treffet på AMCAR Nordhordland sine sider. Du må bare bla deg nedover i albumet, så kommer de. Se link her.
  I samme bildegalleri ligger også bilder fra Right On 2011 på Lagunen. Se link her.

06.09.11:

 • Vi minner om rebusløpet førstkommende lørdag.
  Dette er for medlemmer i AMCAR Askøy, med start fra klubbhuset i Florvågveien 89 fra kl.16.00.
  Arrangør er Geir Fjeldsbø med familie. 
  Etterpå fyrer vi grillen og koser oss med medbrakt mat og drikke. KIWI ligger like ved, og her får en kjøpt det meste om en glemmer å ta med picknic-kurven ;-).

05.09.11:

 • AMCAR Askøy minner om AMCAR CruiseNight førstkommende onsdag 7.september 2011. 
  Dette blir årets siste CruiseNight til Festplassen i Bergen. Vær ute i god tid. Vi kjører direkte fra klubbhuset i Florvågveien 89 kl.19.00 presis. Hvis du ikke rekker å komme til kl.19, kan du komme til Festplassen før kl.21.30. Bergen ACC har booket Festplassen fra kl.19-21.30.

04.09.11:

03.09.11:

 • Bergen Cannon ball Run går av stabelen neste lørdag. Start fra Tollbodallmenningen kl.10. Sjekk ut link her.

02.09.11:

 • AMCAR Askøy har fått et nytt medlem. Frode Østgulen fra Tjeldstø. 
  Han kjører -66 Mustang HT. og -72 GMC 1500 Super Custom Pickup. Velkommen som medlem!

01.09.11:

 • Bilder fra Streetfreakstreff i juni er lagt inn her.

31.08.11:

29.08.11:

 • AMCAR Askøy har fått en ny Cadillac i klubben. Det er medlem Kårleiv Bratli som har handlet seg en nydelig vinrød 1976 Cadillac Eldorado Biarritz. Interiøret er samme farge som bilen, og cabben er hvit. Fantastisk fin fargekombinasjon. Bilen ser ut til å være uskrudd, og har kun gått 60000 miles. Gratulerer! Bilder kommer!
  .

 • No nerma da seg kanaldagane(2.sep til 4.sep)
  Me er også i år innvitert til å stilla ut bilane våre på lørdagen.
  Oppmøte på Bremnes ungdomskule lørdag 3. sept. klokko 11 30.
  For info om program sjå www.kanaldagane.no
  Håpar me blir minst like mange som i fjor(32)så blir dette kjekt.
  Info på tlf.41563138.
  Hilsen Bømlo American Car Club

   

28.08.11:

 • En liten gjeng fra AMCAR Askøy var i helgen i Kongeparken på Ålgård, rett sør for Stavanger på West Coast National, Kongetreffet. Her var også Rune Hjortland med sin nydelige nyrestaurerte -58 Cadillac cab.. Han mottok AMCAR Trophy for denne restaureringen. AMCAR Askøy medlem Bente og Rolf Askeland fikk publikumsprisen for sin flotte -65 Impala. Gratulerer!
  PS: West Coast National arrangeres fast siste helg i august, uavhengig om dette er fjerde eller femte helg i august.

26.08.11:

 • ASKØYTREFFET ER FLYTTET TIL MAI:
  Det blir ingen Askøytreff nå førstkommende søndag 28.august 2011. 
  Askøytreffet er AMCAR Askøy sitt eget søndagstreff utenfor klubblokalet i Florvåg.
  Askøytreffet var arrangert fast fjerde søndag i august, men er i 2011 blitt flyttet til et mai-treff.
  Dette på grunn av at AMCAR Askøy fra 2011 har sagt seg villig til å være medarrangør på Ronny Krabberød sitt "Right On Bil og MC Mønstring" som arrangeres i Bergen fast tredje søndag i august.
  Vi bestemte oss raskt for å ikke arrangere to treff etter hverandre, da dette var lite fornuftig og ville slite på dugnadsånden i klubben.
  Vi ønsker dere derfor alle velkommen på vårt hyggelige og uformelle Askøytreff i mai 2012.

25.08.11:

 • Dag Robert Gjelsvik har startet på lakkjobben på sin -70 Cadillac. Idag ble det påsprøytet slipegrunning over plasser som har vært sparklet.

24.08.11:

 • Det er bare glede å spore i klubben på denne onsdagskafè etter et vel gjennomført Right On. Gjerder og boder var oppe før regnet satte inn på søndag, så dermed ble de 20 fremmøtte dugnadsarbeiderne ikke våte og kalde. Formann John Christian Skagen takker en sammensveiset gjeng for all innsats. Det ekstra positive var at det gikk kjapt å rydde sammen etter treffet, og at så mange stillte i klubben for å tømme lastebilen etterpå. Vel utført jobb, og nok en gang: TAKK FOR INNSATSEN!

23.08.11:

 • Michael Nytun er i mekkehallen med sin -65 Impala. Bensintank er demontert for rengjøring, men her ble det i stedet bestillt ny, da rusten hadde tatt overhånd. 

22.08.11:

 • Vi har fått en ny bil i klubben vår. Brynjar Mæland, som sammen med sin far har en -39 Ford Pickup liggende i deler hjemme, har nå kjøpt seg amerikansk, nyere helårsbil. En 1987 Dodge Diplomat. Bilen var ny i Norge i 1987. Dette er biltypen som mange av oss kjenner fra diverse filmer, da denne ofte ble brukt som politibil på 80-tallet. Bilen ble kjøpt med en mangellapp som gjorde at bilen ble avskiltet, men denne skal utbedres snarlig, så vi håper å se denne bilen med norske skilt snart.

21.08.11:

 • Johooo. Ronny Krabberød og Right On Bil og MC Mønstring har vært i Bergen i dag, og det ble en suksess tross i regn og surt vær. Over 100 biler kom til Lagunen denne søndag. Heldigvis er det mulighet for å ha treffet under tak i tilfelle regn, så dermed reiste alle tørr og god hjem fra dette biltreff. Ronny kjørte i god gammal Right On-stil med bedømming av biler foran scene mens han intervjuet eier / sjåfør. Mange biler var fremme til bedømming, og det var premie til de 10 beste bil/MC. Av de 10 ble det valgt en bil som treffets beste, og dette ble en 1959 Cadillac Eldorado Biarritz, tilhørende Formann John Christian Skagen i AMCAR Askøy. Bente og Rolf Askeland i AMCAR Askøy fikk også premie på sin 1965 Chevrolet Impala 2dht.
  AMCAR Askøy medlem Morten Iversen  kom på 2 hjul og tok premiene med sin 2009 Honda CBR 1000 RR Fireblade.
  Alle forberedelsene, oppriggingen før treffet, salget av mat og drikke, bedømming, vakthold og nedriggingen etter treffet gikk helt knirkefritt, takket være en stor dugnadsgjeng som virkelig sto på. Takk til alle som deltok.

19.08.11:

 • Innsatsen til Jan Ronny Pettersen er upåklagelig. Nå er bakparten på hans -77 Firebird ferdigsveiset, samt nedre kant på døren. Hjulbuer pluss diverse gjenstår, men nå er det bygging av bilstereo i bagasjerom som pågår. Dette blir støpt i glassfiber, og skal lakkes i samme farge som bilen.

18.08.11:

 • Referat fra medlemsmøte kommer senere, men det ble bla. vedtatt at Rebusløp med avsluttende grillfest for medlemmer i AMCAR Askøy blir holdt 10.september 2011 med start fra klubblokalet fra kl.16.00 og utover. Mer info kommer!

17.08.11:

 • Medlemsmøtet i dag kommer mest til å ta for seg all assistanse til avviklingen av Right On. Møt opp.

09.08.11:

 • Leif Johannessen har solgt sin -78 Corvette. Det var en mann i midten av 60-årene fra Sunnmøre som nå skal nyte fine sommerdager med Covetten. Leif er på jakt etter ny bil. Det blir ikke fullsize, det blir ikke gammalt og den må være rask. Vi får se hva som dukker opp i klubben etterhvert. Lykke til.

08.08.11:

 • AMCAR Askøy minner om medlemsmøtet onsdag 17. august i klubblokalet. Møt opp!

07.08.11:

 • Nye oppdaterte bilder fra Øyvind Berntsen sin superraske restaurering av sin -70 Buick GS 455 Cab.
  Nå er cabben montert samt nyopptrekt intreriør.
  Har også fått bilder fra montering av elektrisk og dashbord, så kommer senere.

06.08.11:

 • Fritjof Lohne mekker bremser på sin -78 Mercury Cougar i klubbens mekkelokale.
  .

 • Der er også Leon Sivertsen, som jobber med bremser, støtdempere, elektrisk og div. småting på sin -96 Blazer.
  .

 • Jan Ronny Pettersen har nå sveiset og tinnet opp hele bakparten på sin -77 Firebird. Godt jobbet. Stå på! 

04.08.11:

 • Bladet Bilsport var på plass i går og laget repotasje om amcarmiljøet i Bergen. De hadde leid lift for å få skikkelig oversiktsbilde. De laget i tillegg repotasje om 4 biler, en av den AMCAR Askøy Rolf Askeland sin -65 Impala. Supert! Følg med og kjøp Bilsport fremover...

03.08.11:

 • Bjørn Sandvik hadde idag jomfruturen med sin -57 Olds etter lakkering. Gratulerer med flott jobb. Nye oppdaterte bilder kommer.

01.08.11:

 • På onsdag 3. august er det offisiell AMCAR Cruise Night rundt om i landet. I forbindelse med hendelsene i Oslo og på Utøya 22. juli oppfordrer AMCAR alle lokale klubber og deltakende cruisere å gjøre cruisingen til minne om og støtte for ofrene og de omkomne etter de tragiske hendelsene. AMCAR’s medlemmer er også blitt berørt av dette på en eller annen måte. Derfor er Cruise Night 3. august en fin måte for hele AMCAR-Norge å uttrykke vår dypeste medfølelse til de berørte, deres familier og venner. Onsdag 3. august, Memorial Cruise Night, markeres med svart sørgebånd i bilantenne, speil eller annen egnet synlig sted på bilen.

29.07.11:

 • Ungdomsmedlem Kjartan Skråmestø Pedersen har fått sertifikat. Gratulerer! Kjartan har allerede amerikansk bil, en -87 Monte Carlo som han kjøpte i januar. Vi gleder oss til å se den mye på veien.

27.07.11:

 • Mange av klubbens medlemmer har vært i Sverige på Vesterås. Nydelig vær og masse biler gjorde dette til en opplevelse for folket. Ståle Aasebø var innom på verksted og fikk montert bensinpumpe på sin -68 Dodge Charger. Ståle hadde et par stopp, og fikk dette lett ordnet på verksted.
  Se bilder fra turen her.
  Michael Nytun fikk bankelyd i motoren på sin -65 Impala, og kjøpte seg en 383 cid. strokermotor som han fikk montert inn i Sverige. Dan-Kristian Askeland tok den gamle motoren i bagasjerommet hjem, og den skal demonteres i klubbens lokaler.
  De var også innom i High Chapparal på vei hjem. Se link her.

20.07.11:

 • Dan-Kristian Askeland har kommet inn på billakkeringslinjen. Nå skal han lære om hele vitenskapen innfor yrket billakkerer. 
  Da er utdannelse på vei til å få to unge billakkerere i klubben. Supert!

18.07.11:

 • Det er opprettet en Event info-side på Facebook for Right On bil og MC Mønstring i Bergen 21.august 2011. 
  Se link.

16.07.11:

 • Har fått tips fra medlem Kjartan Skråmestø Pedersen at det er mulig å få potrett av din egen bil eller annet på veggen hjemme i stua eller nede i garasjen. Sjekk ut http://www.retromagazin.com/bilportrett/

14.07.11:

 • Har oppdatert liste over de som er medlemmer i AMCAR Askøy pr.14.07.2011. Der viste det seg at vi har fått et nytt medlem den 27.juni som heter Benny Solberg. Velkommen som medlem!

13.07.11:

 • AMCAR Askøy drar igang med delemarked 16.oktober 2011. Dette blir et høstmarked, og på innbydelsen står det "Oktobermarked på Askøy". 
  Vi har fått lånt hele 2.etg. i parkeringshuset på Askøy Senter oppe på Kleppe. Dette er et stort område (1600m2) og er nesten på størrelse med Ulvenmarkedet. Det er kalkulert ut til at med store og små stands kan vi få plass til opp mot 100 utstillere...under tak...
  Bekymringer som regn, surt høstvær osv. er nå glemt. Her skal vi kose oss, og håper på god oppsluttning.
  Det blir også salgsplass utenfor for veteranbiler. 
  Alle utstillerne på Ulvenmarkedet får i disse dager innbydelse i posten eller mail, både de fra sør og de fra østlandet.
  Etter ferien blir det satt inn i motorbørsen, på AMCAR sine hjemmesider osv.osv.
  .
  Ideen kom med fjorårets delemarked, der AMCAR Askøy medlem Vebjørn Fordrod Bakka foreslo at dette burde bli en årlig happening. Han er selv en av de som har stand på f.eks. Ulvenmarkedet, og mange i hans bekjentkrets har pratet om at et høstdelemarked er noe vi mangler på Vestlandet.
  HERE IT COMES!
  Vi oppfordrer medlemmer allerede nå til å kjøpe inn flyttekasser fra IKEA og fylle opp med deler, verktøy og snurrepipperier de har liggende, slik at det bare er å kaste eskene i bilen den 16.oktober og sette opp sin egen salgstand. Alle kan delta, uansett hva de vil selge.
  Se innbydelse her.
  .
  Grunnen til at nøyaktig denne dato ble valgt av Askøy Senter, er at hele uken (høstferien) 10-15.oktober er viet til "Tema Motor" på Askøy Senter. Delemarkedet på søndag glir da inn i rekken, og den bilintereserte senterlederen, Tone Haugland, har lovet at vårt delemarked også blir publisert når de sender ut sitt reklameblad i uken før.
  I fjor var det IL Tempo Gigante som var det store trekkplaster. Årets bilkategori er ikke opplyst, men tror det blir viet mer mot Rallykross / Bilkross. Vi får se hva de drar igang. Info kommer.

11.07.11:

 • Ungdomsmedlem Magnus Helland får ikke ragge rundt i egen bil på hytten på Radøy, så derfor er det ikke vanskelig å få han med på hyttetur til Norway Ranch i Arkansas. Har lagt inn et nylig tatt bilde der Magnus nå kjører familiens -70 Ford Ranger daglig. Se bilde her.

10.07.11:

 • Jan Ronny Pettersen er på plass i mekkelokalet med sin -77 Firebird Formula. Jobben på denne er omfattende sveising av bakpart. Her var det mye glassfiber, men nå er det friskt stål som skal sveises på. Etterpå blir det lakkering.

09.07.11:

 • Dag Robert Gjelsvik bruker ferien godt, og er ferdig med sveisejobben på sin -70 Cadillac Cab., takket være en god hjelper i klubben. Hjulbue bak er ferdig og nedre del av den ene forskjermen er ferdigsveiset. Nå sparkles det daglig slik at bilen kan lakkeres etter ferien. Bilen skal bli hvit.

08.07.11:

 • Fritjof Lohne har nå kommet inn i mekkelokalet med sin -78 Mercury Cougar. Fritjof har en mangellapp fra EU-kontroll, så nå er masse deler innkjøpt for en skikkelig oppgradering av bilen.

06.07.11:

 • Leon Sivertsen er ny på plass i mekkelokalet til AMCAR Askøy med sin -96 Chevrolet Blazer. Gjennomgang av det elektriske anlegget, samt utskifting av diverse deler står på listen. Leon regner med et par måneder på jobben.

05.07.11:

 • Feiringen av 4th. of july forgikk i flott sommervær påde i øst og i vest. Mange klubbmedlemmer var på Lillestrømsfeiringen, som er Norges største. Over 3000 biler cruiser rundt i Lillestrøms gater. Base for stopp og prat er på den digre parkeringsplassen utenfor Norges Varemesse.
  4-5 klubbiler kjørte samlet fra klubben kl.17 inn til festplassen, og ca.80 biler inkl. fellescruisingen endte opp på Os Vidergående skole der OS Amcar arrangerte treff. Supert oppmøte. Os Amcar sto for mini-drag på plassen nedenfor skolen, så dette ble hyggelig for både førere og tilskuere.

02.07.11:

 • De første klubbmedlemmene er på vei østover for å få med seg 4th of july i Lillestøm og Power Big Meet i Vesterås i neste uke. God ferie! Ikke alle har samme reiserute, men alle har felles mål. De siste kjører ikke før på onsdag. Turen er på 94 mil hver vei, og uten bobiler som sinker trafikken kan du kjøre turen på under 13 timer. Kjør forsiktig!

01.07.11:

 • Øyvind Berntsen har reist på Stavangertur for å hente hjem de nyoverhalte toppene til -70 Buick GS 455. På lasset sørover tar han med seg en motor for John Christian Skagen og automatkassen til Dag Robert Gjelsvik sin -70 Cadillac Cab. for overhaling. Fantastisk service av Øyvind. Kjekt å høre at alle tar vare på hverandre.

30.06.11:

 • Vi har fått et nytt medlem. Hans Kristian Kvinge fra Blomsterdalen. Han kjører en blå -73 Camaro
  Velkommen som medlem.
  .

 • He,he. Hjemmesiden til AMCAR Askøy gikk i stå i går med alle som var innom for å se på bilder. Hyggelig...
  Problemer med at vårt Web-hotell ikke har kapasitet for all trafikk som er på siden, gjør at vi skal få utvidet dette og få nytt hotell etter ferien.
  "Bandwidth Limit Exeeded" tilsier at trafikken inn på siden vår er stor, så nå skal administrator på web-hotellet vi bruker legge til litt mer trafikk i kveld. Uansett blir alt nullstillt i morgen når det er ny måned.
  Så dere er alle velkommen til å prøve link i kveld eller i fra i morgen av...

29.06.11:

 • Øyvind Berntsen har fått tilbake sin -70 Buick GS 455 Conv. fra lakkeringen på Sotra. Den ble nydelig gullfarget og er nå montert sammen med dører, skjermer, panser og bagasjelokk med Stage 1 vinge...
  Idag holdt Øyvind på med montering av støtfanger foran, grill og tilpassing av hovedlykter. Støtfanger bak lå nytectylert innvendig og klar for montering av baklys. I morgen skal de nyoverhalte toppene hentes i Stavanger, og veiv skal leveres inn for sliping. Det er svigerfar som står for montering / sammenskruing av motor. Nesten synd det er lang sommerferie på gang nå, for fremdriften er upåklagelig...he,he...

28.06.11:

27.06.11:

 • Fikk tatt masse bilder på Street Freaks Treff i går. En nydelig dag med litt sommervarme gjorde dette treffet meget vellykket. Ekstra kjekt var det at Street freaks hadde sperret av et mindre område enn før, slik at bilene sto samlet i år og ikke så spredd på Åsane Senter. Dette ble mer intimt og koselig. Gode vafler og mat og drikke til alle gjorde at alle koste seg. 
  Askøygjengen hadde som vanlig med bord og stoler og koste seg på en del av parkeringsplassen. 9 askøybiler og hele 13 medlemmer var tilstede blandt de over 40 fremmøtte biler og MC. Premie ble det også til John Christian Skagen med sin flotte -59 Cadillac Eldorado Biarritz. Hyggelig. Bilder kommer.

26.06.11:

25.06.11:

 • AMCAR Askøy minner om Street Freaks Treff i morgen, søndag, utenfor Åsane Senter kl.13-15.30. Vi kjører samlet kl.12 fra klubbhuset i Florvågveien 89.

24.06.11:

 • AMCAR Askøy har glemt å informere om at vi i første periode fikk inn kr.1775,- fra grasrotandelen fra Norsk Tipping.
  Vi har nå steget fra 17 til 22 medlemmer som har gitt beskjed når de leverer inn tipping eller lotto at de vil støtte AMCAR Askøy. Tusen takk!

23.06.11:

 • I går var det medlemsmøte. Over 30 medlemmer møtte. Store deler av møtet dreide seg om "Right On Bil og MC Mønstring", og status på dette før sommeren. Det ble også sendt rundt liste der intereserte kunne skrive seg på for å bidra til å arrangere. Nesten alle skrev seg på, for mottoet er at hvis mange bidrar, blir det mindre å gjøre på hver enkelt, og vi får tid til sosialt prat og kos mens vi holder på.
  Flere av medlemmene stiller med kone, barn og barnebarn som har lyst og hjelpe til, så her blir moro og gøy for noen og enhver.
  Det blir litt rigging på lørdag kveld, klargjøring søndag formiddag, vakthold, innsjekk, salg under arr. og rydding etterpå.
  Hvis vi har medlemmer som ikke var på møtet som ønsker å bidra, kan de enten sende mail til accaskoy@hotmail.com og melde sin interresse, eller SMS/ringe formann John Christian Skagen på mobil 977 76 208.
  Er du ikke medlem ennå, men har lyst å bli, send en mail på accaskoy@hotmail.com.
  .
  Ellers ble det informert om kommende treff og turer som medlemmer kan være med på i sommer.
  Flest personer reiser nok til "Power Big Meet" i Vesterås. Noen reiser allerede helgen før for å få med seg 4th. of july-feiringen i Lillestrøm. Denne er helt unik. Hele byen "bugner" av mennesker, og biler cruiser rundt i sentrum. Parkeringsområdet utenfor "Norges Varemesse" fungerer som "treffområde" der det til enhver tid står parkert hundrevis av USACARS. 
  .
  Andre reiser direkte til Vesterås på onsdag morgen osv.osv. Ta deg en tur ned i Amcarklubben hvis du har lyst å reise du også, så får du mer info her.
  PS: Her er et tips fra vår mest ihuga "Power Big Meet" treffdeltaker. Det er en dokumentar sendt på Svensk TV, og den varer i 55 minutt: http://svtplay.se/v/2449718/dokumentar__bilar__50-tal_och_rock_n_roll
  .
  AMCAR i Trondheim holder på å lage en oversikt over bilverksteder og verksteder som utfører reperasjon så som interiør, lakk, automatkasseoverhaling, motoroverhaling osv.osv. Alle medlemmene ble informert om viktigheten med å bidra til at denne blir så bra som mulig ved å sende inn info på mail til accaskoy@hotmail.com
  .

 • John Christian Skagen var på plass med sin -59 Eldorado Biarritz. Han har holdt på med motorbytte på denne de siste to ukene, og har får lånt en motor mens han overhaler sin egen. Denne motor var jo inne på AUTO23 for full overhaling i forfjor, men siden ikke de leverte deler, men kun monterte sammen motor, ga de ingen garanti. Det kan være et tips for de som sender vekk motor for overhaling : La verkstedet putte inn sine deler, og få skriftlig garanti på jobben.

22.06.11:

 • Øyvind Berntsen har vært på Sotra med sin -70 GS 455 Conv. og levert denne til lakkering. Bilen skal påbeynnes lakkering denne uken. Fargen er gullbrun, og vi er spent på resultatet.
  .

 • Bjørn Sandvik er ferdig med lakkering av sin -57 Oldsmobile. Han fikk lakkert forskjermer, panser og dører røde i går. Nå gjenstår montering, og etterpå skal bilen vannslipes ned med 2000-papir og poleres opp slik vi ser på "Overhaulin" og lignende program.
  Anbefaling er å la lakken få tørke i minst tre uker før en starter på en slik jobb.
  Hvis du lurer på hvordan dette gjøres, kan du lese dette innlegg: http://carpaint.blogspot.com/2005/07/how-to-wet-sand-and-buff-your-car.html

 

21.06.11:

 • Medlemsmøtet i morgen starter kl.19.00, og ikke kl.19.30 som tidligere annonsert.

20.06.11:

 • AMCAR Askøy minner om ny uke med nye aktiviteter.
  Siste medlemsmøte før sommerferien blir førstkommende onsdag, 22.juni kl.19.30 i klubblokalet i Florvågveien 89. Alle hjertelig velkommen.
  Lørdag er det Bømlatreffet på Svortland på Bømlo kl.11. Beregn to timer kjøring ned, inkl. ferje.
  Søndag er det Street FreaksTreff utenfor Åsane Senter kl.13-15.30. Vi kjører samlet kl.12 fra klubbhuset i Florvågveien 89.

19.06.11:

 • Dagen startet med lave tåkeskyer over Bergens fjell, og endret seg raskt til strålende sol og cab-vær. 
  AMCAR Nordhordaland startet kl.10 med treff på ungdomskolen. Dette er et helt nytt sommertreff, arrangert for første gang i år. Nye krefter i AMCAR Nordhordland har nå tråkket ti,l og vi håper dette fristet til gjentakelse. Over 90 biler kom på treffet, og plassen bugnet av amcars. Fantastisk. 
  Kjekt var det også at Polly var på plass med sin rekordbil. Han fikk en velfortjent pokal. Bilder kommer.
  .

 • AMCAR Askøy bidro godt til at det ble mange biler på treffet. Hele 11 biler og 15 medlemmer var tilstede på dagens treff.
  Rolf Askeland fikk premie for sin -65 Impala. Velfortjent etter en vinter/vår med intens jobbing. Gratulerer!
  .

 • Det ble oppdaget en hyggelig "stand" på treffet i dag.
  Classic utleie fra Lindås var på plass med tre biler. De leier ut klassikere på timepris, weekend og ukerater.
  Her kan du leie deg en Corvette, Lotus, Ferrari pluss MC for neste treff. Siste nye bil er en -68 Mustang Fastback.
  Fantastisk. Eneste i Skandinavia som driver med utleie av klassikere, og så finnes de her i Bergensregionen. Supert!
  Sjekk ut www.classicutleie.no
  .

18.06.11:

 • Dan-Kristian Askeland stilte i klubben med nyinnkjøpt bil. -73 pontiac Bonneville er ny byttet ut i virkelig klassisk jern, en gammel norsk bil, en 1958 Ford Fairlane 4-dørs, som har gått i Horten i mange år på slutten av -50 tallet og på -60 tallet. Dan-Kristian fikk med utprint av gamle vognkort og oversikt over eiere siden bilen var ny.
  Dette er skikkelig norsk bil-historie, virkelig noe å ta vare på. Nå gjenstår det bare å prøve å få tak i bilder fra gamle dager når bilen var ny og årene etter. 
  Bilbladredaktør Bjørn Kaspersen fra det nye bilbladet "USACARS" hadde nok jublet om han hadde fått laget repotasje om noe sånt. Dette bilbladet elsker norske historier med røtter tibake til barndommen / ungdommen for oss som har vært i bilmiljøet en stund.

17.06.11:

 • Morten Iversen fikk idag skilt på sin -70 Olds Cab. Han var inne på "drop in" kontroll hos Biltilsynet med noen feil han hadde rettet etter førstgangskontrollen. Det var kun klamring av nye bremserør pluss et par andre småting. Bilen ble godkjent med 295-dekk bak, signert inn i vognkortet. Kjekt å høre at det er bare positive ting å si om Biltilsynet i Bergen for tiden.
  Ellers er Morten glad for at vi har Lator skiltfabrikk her i Bergen, for da fikk han trykket nye veteranskilt til bilen mens han ventet.
  .

 • Har ikke skrevet det før, men Morten Iversen har solgt sin fine vinrøde Camaro. Flytter den derfor over på solgte biler.

16.06.11:

 • Har lagt inn en "ønskes kjøpt" annonse. Vebjørn trenger ford-radiator... Noen som har?

14.06.11:

 • Har lagt inn bilder av -65 Impala til Michael Nytun, flere bilder på Torgeir Klakkarhaug sin -65 Impala etter den fikk norske skilt, samt bilder av Veronica Nytun sin nylakkerte -72 Gran Torino. Har også et bilde av Bjarte Rødberg sin -68 Shelby.

13.06.11:

 • I dag var det Ostreff, og over 40 biler dukket opp denne 2.pinsedag. Det var salg av gode vafler, varmmat og drikke. 
  AMCAR Askøy stillte med 1/4 av bilene. Hele 11 biler var tilstede, og 19 medlemmer fra AMCAR Askøy. De viste godt igjen på plassen, siden gruppen hadde bord og stoler foran Impala-klanen. Premiering var til de tre med flest publikumstemmer. 1.plass var -69 Camaro, Sigrid Flaterås, 2.plass ble -65 Impala, Rolf Askeland og 3.plass til nyimportert -65 Impala, Torgeir Klokkarhaug fra Fyllingsdalen. Bilder kommer...
  .

 • AMCAR Askøy fikk idag et nytt medlem. Bjarte Jæger, som vi kjenner fra Amerikansk frokost og tidligere treff har meldt seg inn som medlem. Han kjører en flott lyseblå -77 Buick Regal S/R Coupè. Velkommen som medlem!
  .

 • Nok en askøybil er for salg. Denne gang er det Leif Johansen som skal selge sin -78 Corvette. Den står nå for salg. Se bilder og info på www.corvetten.net. Spesiell bil som vekker mye oppmerksomhet. Rinf Leif på Mob: 920 23 486 hvis du er interesert.
  .

 • Bjarte Rødberg var også på Os med sin flotte -68 Shelby conv. Denne fikk Bjarte norske skilt på for et par måneder siden, men siden han er mye bortreist på jobb, er det lite vi ser til både Bjarte og bilen ;-). Gratulerer med norske skilt! Denne har vi desverre glemt å legge inn profil på, så den kommer...

12.06.11:

 • I dag var det Nasjonal Motordag.
  AMCAR Askøy var med og arrangerte denne sammen med Os Amcar og Bergen ACC. Bergen stillte opp med flott kafè utenfor Trikkehallen på Bergen tekniske Museum. Været var strålende og det var lagt ut rebusløp av Sigrid Flaterås, Dan-Kristian Askeland og Kjetil Lea.
  Løypen var kjempegøy siden vi kunne ta postene i selvvalgt rekkefølge. Ekstra gøy var det at vi fikk prøvd oss på Eikås med bilslalom uten publikum på idealtid. Et artig påfunn av arrangøren. 
  Gøye poster med spørsmål fra både film, skuespillere, biler, lokalhistorie osv.osv. Dette gjorde at alle i bilen fikk bidra med noe, og ikka bare de hardbarka amcarentusiastene. Etterpå var det grilling og kos utover kvelden. 
  En hyggelig overraskelse var også guidet omvisning på det kommende museum som snart skal åpnes. 
  AMCAR Askøy var godt representert med mange biler og medlemmer. Bilder kommer...
  .

 • AMCAR Nordhordland innviterer til sommertreff på Knarvik ungdomskole, søndag den 19 juni fra Kl. 10.00  - 15.00
  Treffet har en kapasitet på ca. 100 Amcar's og det vil bli "top ten" premiering og "Peoples Choic'e".
  Det vil også bli arrangert diverse aktiviteter under treffet. Treffavgift : Voksne Kr. 100,- Familie Kr. 200,- Barn under 13 år gratis.  Gratis gjesteparkering . Her må vi trø til og støtte opp når nå AMCAR Nordhordland har byttet navn og ungdommen drar igang et årlig treff igjen.
  Vi kjører samlet fra klubbhuset i Florvågveien 89 kl.09.30.
  Hvis fellescruising blir for tidlig, kjør selv direkte ut når det måtte passe. Aktiviteter og gøy hele dagen, med premieutdeling som avsluttning kl.15.00

10.06.11:

 • Idag fikk Veronica Nytun tilbake sin -72 Gran Torino fra lakkering. En nydelig lakkeringsjobb er nå utført på Sotra, og i helgen blir det montering av støtfangere og listverk. Gratulerer!
  .

 • Nå er nok en askøybil tilsalgs på Finn.no. Denne gang er det Roy Rodvelt som har for salg sin velholdte 2001 Chrysler PT Cruiser som han har hatt i 9 år. Den finner du med finn-kode 29039259. Løp og kjøp.

08.06.11:

 • Torgeir Klokkerhaug sin nyinnkjøpte -65 Impala SS 2dht har fått norske skilt i dag. Bilen er vist biltilsyn nylig, og skiltene er nyprodusert og montert på bilen for første gang nå. Gratulerer!

07.06.11:

 • Roy Rodvelt har nå fått byttet automatkasse i sin -60 Eldorado Biarritz. Det er nå nøyaktig et år siden automaten begynte å trøble seg på vei til Hunderfoss-treffet og ikke ville gå i fjerde gear når bilen var varm. Roy har klart seg uten dette gearet opp og ned til amcarklubben og inn til "sentrum", men nå er den byttet og orginalkasse til Biarritz`en kan dermed sendes til overhaling. Vet du om noen som er dyktige på automatkasser til Cadillac på vestlandet, ta kontakt med Roy på mobil 93884286.

06.06.11:

 • AMCAR Askøy minner om Nasjonal Motordag i Bergen, søndag 12.juni. (1.pinsedag) 
  Det blir Rebusløp for alle motorkjøretøyer fra kl.12.30. Fremmøte Bergen Tekniske Museum på Møhlenpris. (følg trikkeskinnene)
  Etterpå blir det grilling fra kl.18.00.  Ta med grillmat og drikke!
  .

 • Førstkommende mandag, 2.pinsedag blir det Ostreff på ungdomskulen fra kl.11-16.
  AMCAR Askøy kjører samlet kl.10.15 fra klubblokalet i Florvågveien 89. Møt opp!
  Rekker du ikke fellescruising, kom etter selv når det passer. Premieutdeling er ikke før kl.15.30.

05.06.11:

 • Magne Kleppe er inne i en sluttfase på sin storjobb med dashbord, forstilling, bremser og airride.
  Han har hatt sin -57 Cadillac Eldorado Brougham demontert i fjor vinter, og montert i vinter. Han er nå snart klar for oppstart igjen.
  Se nye bilder fra monteringen her.
  .

 • Leon Unnvik Jensen har nå fått sin -70 Mustang på veien igjen. Den er nå EU-godkjent etter storjobb på bremser, forstilling og servostyring. Han var på verksted og fikk tatt en forstillingskontroll for å få justert inn alt etter bytte.
  .

 • Christer Langum jobber nå febrilsk for å bli ferdig med sin -71 Cuda til finværet kommer. Den står nå med defekt toppakning.
  .

 • Morten Iversen var ute og fikk kjørt sin -70 Olds Cab. i går. Denne har blitt restaurert de siste årene, så Morten var ute for å være sikker på at alle ting fungerer som de skal til uken. Han har nemlig time for førstegangsregistrering førstkommende torsdag. Lykke til!
  .

 • Steinar Eikemo har sin -73 Mustang Mach 1 for salg. Har du lyst på en fin Mustang, se på Finn.no kode: 28640982
  .

 • Morten Iversen har sin -78 Camaro for salg på Finn.no kode: 28538937
  .

 • Det er også en -70 Cutlass Cab. tilsalgs på Askøy, også det på Finn.no. Se kode: 28480778.
  .

 • Bjørn Sandvik har for salg sin -66 Mercury Park Lane cab. på autodb.no
  .

 • Dan-Kristian Askeland har for salg sin -73 Pontiac Bonneville på autodb.no
  .

 • Tidligere medlem i AMCAR Askøy Thomas Johannessen selger nå sin -70 Eldorado for kun kr.45000,- Bilen står på Erdal. Se autodb.no
  .

 • Her burde være noe for enhver smak. Da er det bare en ting å si...LØP Å KJØP...

04.06.11:

 • Har lagt inn bilder av Torgeir Klokkerhaug sin nyinnkjøpte -65 Impala SS 2dht.
  .

 • Vi har fått nok en -65 Chevrolet Impala SS 2dht. i klubben. Michael Nytun har vært i Steinkjær-traktene og kjøpt en nydelig Impala SS. Gratulerer!
  Han var nordover i begynnelsen av denne uken sammen med sin datter Veronica og Impala-guru Rolf Askeland. Det ble først sett på en Biscaine og deretter en Impala i Trondheim, før turen gikk videre nordover. Michael sin nye Impala har en fin gråfarge som drar seg mot blått, orginal 283 cid. og automat. Vi gleder oss til å se mer av den i sommer. 

03.06.11:

 • Nå er en ny bildeserie av vår raske restaureringsguru, Øyvind Berntsen på plass. Bilen er nå ferdig sandblåst, tilpasset på ramme, sparklet og grunnet med slipegrunning. Det høres lett ut når vi sier det sånn kjapt, men her ligger et stort antall timer bak denne setningen. Følg hele restaureringen fra rammeløft til ferdig bil på link til 1970 Buick GS 455 Conv.

02.06.11:

 • Vårmønstringen i Bergen var knallheldig. Dagen startet med sol, og etter lunch var det yr i luften. Derfor ble den også i år godt besøkt av både biler og publikum. Flere hundre biler og 6500 publikummere koste seg på en ikke overfyllt parkeringsplass på Lagunen Storsenter. Det var mer enn 10 biler fra AMCAR Askøy på lagunene denne skjærtorsdag. En stor takk til Motorklubbene i Bergen som har begynt å sile bedre og ikke slipper inn vanlige bruksbiler på treffet.

01.06.11:

 • AMCAR Cruisenight regnet vekk, eller fløt vekk var kanskje heller det rette å si.
  Det har pøsregnet, og det var vind og 8gr. og utrivelig på Festplassen. De få bilene som kikket innom i byen kjørte raskt hjem igjen. Tre biler fra Bergen ACC kjørte ut til Florvåg og besøkte AMCAR Askøy. Der fikk de seg varm kaffe og hotdog. Storfornøyd. Det ble i stedet en trivelig onsdagskafè i klubbhuset i Florvågveien 89.

31.05.11:

 • AMCAR Askøy minner om AMCAR Cruisenight førstkommende onsdag, 1.juni.
  Vi kjører fra klubbhuset i Florvågveien 89 nøyaktig kl.19.00.
  Møt derfor opp i god tid før fellescruising.
  De som kommer senere kjører direkte til Festplassen i Bergen sentrum som Bergen Amcar Club har fått lov å bruke fra kl.19 til 21.30.
  Møt opp!
  .

 • Førstkommende torsdag, 2.juni, Kristi Himmelfartsdag blir det Vårmønstring på Lagunen arrengert av bilklubbene i Bergen. Her må du komme tidlig for å ikke havne i kø.
  Åpent fra kl.10-15
  Vi kjører fra samlet klubbhuset i Florvågveien 89 nøyaktig kl.09.30.
  De som kommer senere kjører direkte til Lagunen Storsenter.
  .
  Motorklubbene har også fått egne sider på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Vårmønstringen-I-Bergen-MKIB/189657624411231?ref=ts
  Her ser du oppstillingsplass for hver enkel bilklubb.

30.05.11:

 • Bjørn Sandvik jobber jevnt med sin -57 Olds. Bilen skal ha tre farger. Den blir hvit på øvre del av bakskjermer, bagasjelokk og på taket. Mellom de blanke listene på siden av bilen skal den bli sort, og under listverket, inkl. dører, forskjermer og panser blir bilen rød. Nå har Bjørn fått lakkert den sorte stripen, og i tillegg rødfargen nederst på bakskjerm. Det neste blir å få lakkert det hvite. Spennende. Dette er kun på karosseriet. Etterpå er det dørene, skjermene, bagasjelokket og panseret sin tur.

29.05.11:

 • I helgen var det treff på Sandbekken utenfor Haugesund. Det var to biler fra AMCAR Askøy som var nede. Magne Remes hadde prøveskilt på sin Chevy Van, og Rolf og Dan Kristian Askeland kjørte -65 Impala. Dette ble to jomfruturer. Magne har ikke vært på tur med sin Van før, og Rolf hadde sin første langtur med Impala`en etter at motor har vært ute, skivebremser foran ble montert osv.osv.

27.05.11:

 • Løftebukken har trøblet seg i det siste, for den glapp i hakkene ytterst på justeringsarmene. Vi har hatt storservice på denne nylig, og vi har måtte stenge den en kort periode. Løftebukken er nå friskmeldt igjen og klar for bruk.

25.05.11:

 • Trine Lise Gjelsvik har kjøpt seg bil. En -68 Ford Thunderbird. Forrige eier var Magne Remes, som også er medlem  i AMCAR Askøy. Se bilder her. Gratulerer, Trine Lise!

24.05.11:

 • Øyvind Bertsen er kjapp. Etter nå å fått sin -70 Buick GS 455 hjem fra sandblåsing, har han justert inn og skrudd karosseriet fast på rammen, byttet "doorskin", altså ny ytterplate på dørene, justert til nye skjermer og panser, samt montert og justert inn vinge bak på koffertlokk. Åpningene mellom dører, skjermer, panser, bagasjelokk osv. er øgså ferdig. Nå er det sparkling som pågår for fullt, og til helgen skal bilen sprøytes med slipegrunning. Har fått nye bilder som kommer etterhvert.

22.05.11:

 • Askøytreffet fikk ikke optimalt vær i år heller. Massevis av biler kom det uansett, så dette ble en hyggelig dag med grilling og mye bil prat. Heldigvis har vi mekkehallen og kaféen, slik at det går an å trekke inn å varme seg når en blir kald. Det var kjøpt inn tre pokaler og de fremmøtte stemme på fineste bil. Publikumsprisene gikk til:

  1. 1968 Dodge Charger 2dht, eier Ståle Aasebø

  2. 1965 Chevrolet Impale 2dht, eier Bente og Rolf Askeland
  3. 1969 Chevrolet Camaro, eier Asbjørn Vik

21.05.11:

 • En fin gjeng har vært samlet i klubbens lokaler og tatt en skikkelig vårrengjøring. Det er blitt ryddet og sopt, vasket og shinet inne og ute. Kaien er spylt og ren for sang og grus. Tusen takk til alle som bidro.
  Da er vi klar for Askøytreffet 2011 i morgen. ALLe hjertelig velkommen.

20.05.11:

 • Ståle Aasebø har fått montert motor og automatkasse i sin -68 Charger. Gearkassen er som sagt nyoverhalt, og motor har fått nytt justèrbart vippetøy, ny kam og ny fordeler. Forgasser er dyset om og kjørt i benk før montering. 
  Nå er bilen på veien igjen. Gratulerer!
  .

 • Per Kristian Fromreide har brukt vinteren 2010/11 på å sveise og sparkle litt på sin -66 Pontiac Ventura.
  Han har skiftet tepper og trekk + litt snack! Venter nå på bremsedeler og nytt cabliftanlegg fra Ames Performance Engineering,
  som han har handlet med før. De har komplett delekatalog til Pontiac på nettet. www.amesperf.com  og yter kjempegod service.

18.05.11:

 • AMCAR Askøy innbyr til Askøytreffet 22.mai. Alle velkommen kl.13.

16.05.11:

 • Torgeir Klokkarhaug var ute i klubben med sin nyinnkjøpte -65 Impala SS. Dette var et råskinn. Nydelig bil.
  .

 • Bjørn Sandvik grunnet sin -57 Olds i kveld med epoxygrunning for å forsegle vekk all gammal lakk. Nå er bilen lysegrønn!
  .

 

15.05.11:

 • Her er bilder fra besøk av Amazon-klubben. Far til Erik Basteson er fotograf. Takk for bilder.
  .

 • Amerikansk frokost ble nok en gang en suksess. Men alle innbydde fra f.eks. Street Legal glimtet med sitt fravær. Synd.
  Men også denne gang var mellom 30 og 40 av klubbens medlemmer med famile innom og spiste frokost. 
  Fantastisk tiltak. Tusen takk til dere som stiller opp og gjør dette mulig, og en spesiell takk til Edit Tengesdal som hadde stått og tilberedet mye på forhånd hjemme.
  .

 • Bilder fra AMCAR Cruisenight her.
  .

 • Bilder fra Osmarknaden med finbilutstilling her.
  .

14.05.11:

 • Husk Amerikansk frokost i morgen, søndag kl.10-13 i klubblokalet.
  Søndag 15.mai blir det Amerikans frokost. Vi innbyr og håper at det kommer mye folk fra andre nærliggende klubber også.
  AMCAR Askøy innbyr til Amerikansk frokost. Damene drar igang amerikansk frokost førstkommende SØNDAG 15.mai fra kl.10 - 13 i klubbens kafe. Det blir salg av egg/bacon, vafler/sirup og hashbrown potatoes. 
  Alle hjertelig velkommen. Ta med amcaren og møt opp.
  .

 • Audun Aasebø skal til med å bytte gearkasse i sin -50 Plymouth.
  .

 • Leon Unnvik Jensen har brukt den siste måneden med å mekke -70 Mustang
  Han er nå ferdig med rustsveising. Alle deler i forstilling utenom hjelpesnekken er byttet. Støtdemperne er nye og alt i bremsene er nytt: sylindre, fjærsett og bremsebånd. Så gjenstår bytte av rør og slange bak på bakaksel. Etterpå er det håp om å få bilen EU-godkjent og tilbake igjen på veien. Supert, Leon!
  .

13.05.11:

 • Referat:
  Medlemsmøtet 11.mai samlet hele 30 medlemmer og ca.8 amerikanske biler. Grattis til Steinar Eikemo, som hadde fått godkjent Mustangen, etter 2 års iherdig jobbing. 
  Det var få saker som stod på tapetet, så mye av møtet "ble avholdt" nede i verkstedet, der Rolf Askeland fikk start på sin feite Chevy 502 cid. maskin.
   
  1.  Klubben har fått en forespørsel fra Ome Regnskap om kjøreoppdrag fredag 27.05 fra kl.18.00 og noen timer utover. De ønsker 5 biler - helst convertibles.  De sponser Right On-treffet og hver sjåfør. Er du interessert - ring til formann John Christian Skagen på Mob: 977 76 208.
   
  2.  Vi kommer til å sende flere meldinger / sms på mobil til klubbens medlemmer angående viktige arrangementer, så som den amerikanske frokosten på søndag 15.05 og Askøytreffet søndag 22.05
   
  3.  Askøytreffet søndag 22.05 starter kl.13.00 og det blir premiering for treffets tre beste stemmesankere. Vi trenger fremdeles folk til noen enkle småjobber, så derfor trenger vi deg. De første kommer nok mellom kl.10 og 11 for å klargjøre til treffet, så bare kom før kl.13 hvis du vil hjelpe til.
  Dugnad på kaien lørdag 21.05 fra kl.10.00. Møt opp.

12.05.11:

 • I morgen reiser Ståle Aasebø til Stavanger for å hente hjem sin nyoverhalte gearkasse sammen med sin Mopar 383 cid. Bigblock. Han har hatt motoren nede hos eksperter og kjørt denne i benk. Det er samme mann som overhalte gearkassen. Nytt justèrbart vippetøy, ny kam og ny fordeler måtte til for å ta ut mer hestekrefter av denne nyoverhalte motoren til Ståle. Nå blir det montering i -68 Charger i helgen!
  .

 • Øyvind Berntsen har fått -70 Olds karosseri tilbake fra sandblåsing. Det er grunnet og ferdig lakkert under, så er det montert på rammen og justert. Alle plateskjøter fylles med tetningsmasse, slik som orginalt. Dører og skjermer skal tilpasses før montering og bilen sendes til lakkering.
  .

 • Husk AMCAR Street Legal på Eikås i Åsane. Her kjøres det dobbeltløp, både lørdag og søndag. Åpent for publikum fra 14-18.
  Om kvelden holder Street Freaks muskelbriltreff utenfor Åsane Senter (McDonald`s). Se info under menylink "Treff".

11.05.11:

 • Ryktene går at vi får nok en -65 Impala 2dht. i klubben. AMCAR Askøy medlem Torgeir Klokkarhaug har vært i Danmark i dag og kjøpt seg en vinrød Chevy med en kvass, stroket 388cid. som hvisnok går som en kule. Vi gleder oss til han kommer hjem med denne.

10.05.11:

 • AMCAR Askøy minner om medlemsmøtet i morgen i klubbhuset i Florvågveien 89 kl.19.30. Alle er hjertelig velkommen.

09.05.11:

 • Det mekkes over en lav sko nede i klubblokalet. 
  Rolf Askeland er nå klar for oppstart av motor på -65 Impala. Time for forstillingskontroll er bestillt til fredag. Bjørn Sandvik har fått sprøytet på sprøytesparkel på sin -57 Olds, og er klar til å pusse ned siste finish, men heldigvis kommer familie og konfirmasjoner i førsterekke. Morten Iversen holder på å bytte skiver og hjullagre foran på sin -79 Camaro. Mange medlemmer kikker jevnlig innom både på dagtid og kveldstid, og det er sosialt og hyggelig å være i mekkelokalet.

08.05.11:

 • Besøk på søndag ble en suksess. Fint vær og 14 biler fra Volvo Amazon-klubben kom til Askøy på cruising. Det ble servert vafler og pannekaker, og folk koste seg i det fine været. Etterpå ble det cruising til Herdla. 

07.05.11:

 • Har lagt inn profil for nytt medlem, Leif Magnar Hopland. Han har -69 Cadillac og -75 Cadillac. Jeg har lagt inn bilder av hans nydelige -75 Coupè de ville.

06.05.11:

 • Ikke glem:
  Vi får besøk fra Amazon-klubben søndag 8.mai. Kafè åpner ca. kl.12 når de kommer og etterpå blir det cruising til f.eks. Herdla. Møt opp!

05.05.11:

 • AMCAR Cruisenight ble en suksess. Totalt var det nok innom 70 biler på Festplassen i dag. 
  Etter en dag med delvis overskyet vær, ble denne kvelden nydelig med skyfri himmel. Synd at den gode varme temperaturen vi hadde i forrige uke forsvant igjen, men pytt, vi er jo tross alt kun i begynnelsen av Mai. Likevel kjørte 3 biler nedcabbet til byen, -59 Biarritz, -66 Elektra og -67 Ninety Eight. Totalt var det 12 biler fra AMCAR Askøy som kjørte kl.19 fra kaien i Florvåg. Bra! 
  Når vi kom til byen var det flere medlemmer fra klubben som dukket opp, så totalt var det ca.32 medlemmer og det ble talt 18 klubbiler på Festplassen i Bergen fra AMCAR Askøy denne onsdagen. Er dette ny rekord. Vi bare spør. Kjempegøy!
  .

 • AMCAR Cruisenight fikk i går oppleve AMCAR Askøy medlem Eirik Larsen sin nyrestaurerte -73 Hurst Olds. Dette er en unik bil fullspekket av artige finesser. Se option list. i 1973 kom også Hurst med sin nye Auto Stick II shifter, som gjør at du kan ta til siden en sperreplate og kjøre automatkassen helt manuelt. Kun produsert i 1097 eksemplarer. 40% var sorte slik som Eirik sin. Eirik har hatt bilen siden 2006, og har restaurert den fra bunnen. Baksjermene er byttet, bilen er rammeløftet med masse nytt, inkl. høyglanspolerte, rustfrie bensin og bremserør osv,osv. Alt er nytt under. Motor er et helt kapittel for seg, så neste gang du møter Eirik, må du be han fortelle om alt han har gjort med bilen. En flott lakkeringsjobb har Eirik fått på denne bilen tilslutt. Bilder kommer.
  Egen hjemmeside for 1973 Hurst Olds her.
  .

 • AMCAR Askøy medlem Magne Kleppe dukket også opp på Cruisenight med sin nyinnkjøpte -64 Cadillac Eldorado Biarritz. Nydelig bil. Bilder kommer.
  .

 • AMCAR Askøy medlem Jan Erik Aasebø har kjøpt seg ny bil. -95 Corvette C4 ZR-1. Høres helt ordinær ut for mine ører, men...
  Dette er den tredje siste ZR-1 som er laget. Nummer 446 av totalt 448 produserte ZR-1 i 1995. #447 og #448 står allerede på bilmuseum. Bilen er ultra low milage, eller kanskje super ultra low milage, med kun 2000 miles på speedometeret. Dette er kun 300 norske mil. 6 tanker med bensin. Ikke mer enn du kjører i løpet av 6 uker med privatbilen din hvis du har en halvtime til jobben hver dag. Bilen er med andre ord ubrukt. Ny! Gratulerer med ny bil, Jan Erik! Vi gleder oss til å se denne.
  Totalt er det bygget 6939 Corvette ZR-1 i perioden 1990 -1995.

04.05.11:

 • Husk AMCAR Cruisenight i kveld kl.19.00 . 
  Bergen ACC har avtale om å bruke Festplassen midt i Bergen sentrum 4.mai, 1.juni, 3.august og 7.september i år fra kl.19-21.30. I tillegg har de fått lov å bruke plassen 4.juli fra kl.17-18.30 for å samle folk og biler og kjøre samlet til Os for tradisjonell 4th of July feiring. SUPERT...

03.05.11:

 • Veronica Nytun har fått lakkert sin -72 Ford Gran Torino. Bilen er flott lakkert, og nå er det montering som gjenstår. Hun mangler en del lister som det er "backorder" på, og når disse kommer, kan monteringsarbeidet fortsette...
  .

 • Rolf Askeland har fått løftet inn motor i sin -65 Impala. Motorrommet ser etterhvert ut som et smykkeskrin. Nydelig. Stå på! Vi gleder oss til bilen er på veien igjen.

02.05.11:

 • Morten Iversen har i helgen hatt prøveskilt på sin nyrestaurerte -70 Olds Cutlass Cab. Været i helgen var upåklagelig, med sol og varme på lørdag og sol, men litt kaldere på søndag. Morten fik kjørt bilen en del mil, og siden Morten har hatt full overhaling av motor, nye bremser osv, osv, var dette en spennende helg for å se at alt fungerte som det skulle. Nå er det Biltilsynet neste og førstegangsregistrering i Norge som står for tur.

01.05.11:

 • Ulvenmarkedet ble en suksess. Sol fra skyfri himmel og rundt 20 grader var med på å gjøre dagen kjempefin. Proppfullt av utstillere på fotballbanen på Os yrkesskule. Her fikk du kjøpt alt fra bildeler, motorsykkeldeler, modellbiler, blader, bøker, antikviteter og snurrepipperier til hele biler, mopeder og motorsykler. Mange medlemmer fra AMCAR Askøy var på Os denne nydelige lørdagen.
  .

 • AMCAR Askøy gjør obs. til alle at AMCAR Cruisenight første onsdag i hver måned starter kl.19.00 på Festplassen i Bergen, og ikke kl.20 som i fjor. Vi ber derfor alle være ute i god tid før kl.19 med fremmøte på kaien i Florvåg, slik at avgang Florvågveien 89 blir nøyaktig kl.19.00 med direkte kjøring til Festplassen. Vel møtt allerede førstkommende onsdag.
  .

 • I dag er det 1.mai, og vi kjører sitat fra OS Amcar Club sin side:
  "Vår kjære president Sigrid Johanne Flaterås og Raymond Nielsen skal gifte seg i Las Vegas 1 mai i år!!! Dei skal også gifte seg i Os Kyrkje den 28 mai. Då hadde det vært veldig kjekt om så mange som mulig kunne stilt opp med sin amerikanske bil utenfor kyrkja etter vielsen for å gjøre litt stas på brudeparet (vielsen er kl.16.00)."
  .

 • Forberedelsene til Nasjonal Motordag er på gang. 1.pinsedag, 12.juni er datoen i år, og ja, det ble flyttet tl en søndag. Supert.
  AMCAR Askøy, representert av Dan-Kristian Askeland, er med i en komitè i Bergensområdet. Denne komitè er det bla. Formann i BACC, Kjetil Lea som har tatt initiativ til å sette ned sammen med Os og AMCAR Askøy. Det planlegges rebusløp i området mellom Kleppestø Kai og Eikås, også innom Bergen Sentrum for å vise oss frem og skape litt blest om denne dag til neste år.
  På Nasjonal Motordag kan du stille med det hobbykjøretøyet du har , enten det er bil, båt, traktor eller fly. Kjøretøy fra ALLE opprinnelsesland er hjertelig velkommen. Detaljert info kommer senere.

30.04.11:

 • Bjørn Sandvik har fått syregrunnet panser, bagasjelokk og dør, samt flikkgrunnet hele bilen med syregrunning.
  .

 • Har lagt inn bilder som Torgeir Klokkerhaug tok på Vårmønstingen på Voss 25.april 2011. Se link her.

29.04.11:

 • AMCAR Askøy minner om 
  .

 • 30.april 2011 Ulvenmarkedet på Os Yrkesskole. Kl.07 til 17. Se plakat her.
  .

 • 1.mai 2011 Amcartreff med autoslalom på Eikås, rett nord for Bergen.
  .

 • 1.mai 2011 Vårmønstring i Husnes sentrum, AMCAR Kvinnherad. kl.11-15.
  .

 • 4.mai 2011 AMCAR Cruisenight. Avreise kl.19 fra klubbhuset på kaien i Florvåg.

28.04.11:

 • Det blir nye, ikke tidligere opplyste happenings i klubben vår:
  Vi får besøk fra Amazon-klubben søndag 8.mai. Kafè åpner ca. kl.12 når de kommer og etterpå blir det cruising til f.eks. Herdla. Møt opp!
  .

 • Søndag 15.mai blir det Amerikans frokost. Vi innbyr og håper at det kommer mye folk fra andre nærliggende klubber også.
  AMCAR Askøy innbyr til Amerikansk frokost. Damene drar igang amerikansk frokost førstkommende SØNDAG 15.mai fra kl.10 - 13 i klubbens kafe. Det blir salg av egg/bacon, vafler/sirup og hashbrown potatoes. 
  Alle hjertelig velkommen. Ta med amcaren og møt opp. 
  .

 • Fredag 20.mai kl.20.00. Askøy Kommune og Ungdomshuset "Huset" i Florvåg (100 meter overfor vårt klubblokale) skal ha et arrangemang der de ønsker at vi stiller med amerikanske biler og forteller om hobbyen vår. AMCAR Askøy oppfordrer så mange som mulig å stille med bilene på kaien denne fredag kveld. Arrangemanget er alkoholfritt, så her blir det ikke noe tøys eller tull.
  Arrangør er "MOT". "vis mot, ta egne valg". Se link til deres hjemmeside her.
  Her er hjemmeside til "Huset" i Florvåg.

  .

  MOTs filosofi består av tre hovedelementer: Grunntanke, Grunnantagelser, Grunnverdier.
  .
  MOTs Grunntanke:
  Bevisstgjøre ungdom til å ta valg som gjør at de mestrer livet.
  Styrke ungdoms mot til å ta vare på seg selv og hverandre.
  Drive holdningsarbeid med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter.
  .
  MOTs Grunnantagelser:
  Mot er den viktigste egenskapen et menneske har.
  Mennesket er skjørt og sårbart - og er et produkt av sin oppvekst og sine omgivelser.
  Mennesket er robust og motstandsdyktig - og kan bestemme sin egen fremtid uavhengig av sin fortid.
  .
  MOTs Grunnverdier:
  Mot til å leve
  Mot til å bry seg
  Mot til å si nei

23.04.11:

 • AMCAR Askøy minner om samlet vårcruise sammen med Bergen ACC på 2.påskedag. Møt opp på Bentelabo før kl.11.00. Så kjøres det samlet til Voss og Vårmønsting utenfor AMFI senter.

21.04.11:

 • Morten Iversen har fått seg en nydelig sommerbil som han kjører og koser seg i. Bilen er den han kjøpte fra Nord-Norge rett etter nyttår, en -79 Camaro. Bilen er vinrød, og har nytt fint sort interiør. 

20.04.11:

 • Nye bilder fra restaureringen av -70 buick GS455. Nå har karosseriet vært prøvepasset på rammen, og det er ribbet for alt interiør, dashbord, elektrisk, cabstilling helt ned til de minste braketter. Dette ble før påske sendt opp til sandblåsing og sinking på Storebotn.

19.04.11:

 • Rune Østevold har kjøpt seg amcar igjen. 1970 Ford Mustang Mach 1 Fastback. Gratulerer. Råtøff bil som er velholdt og i meget god stand, takket være tidligere eier, Torgeir Klokkerhaug, som også er medlem i AMCAR Askøy. Torgeir er klar for å nye mål innen amcarfamilien, og heldigvis fikk Rune snappe til seg denne godbiten før den ble solgt ut av Bergensdistriktet. Vi venter nå spent på hva Torgeir kjøper tilbake.

15.04.11:

 • AMCAR Askøy minner om cruising til Sotra på søndag 17.april. Vi møtes kl.13 og kjører samlet til Fjell Festning. Håper på godt vær. Ta den bilen du føler for alt etter værtype. Alle velkommen.

14.04.11:

 • Nye bilder fra restaureringen av -70 buick GS455. Nå er rammen helt montert med nye deler i bremser og forstilling, samt eksosanlegg osv.

11.04.11:

 • American breakfast ble en suksess. ca. 30 personer var innom i kafèen denne søndag formidag. Et fantastisk tiltak av noen av våre medlemmer. Det var i tillegg fint vær, så her dukket noen av hobbybilene opp, selv om vi fortsatt er tidlig i april.

04.04.11:

 • AMCAR Askøy innbyr til Amerikansk frokost. Damene drar igang amerikansk frokost førstkommende SØNDAG 10.april fra kl.10 - 13 i klubbens kafe. Det blir salg av egg/bacon, vafler/sirup og hashbrown potatoes. 
  Alle hjertelig velkommen. Ta med amcaren og møt opp. Dette kan bli knall.


03.04.11:

 • AMCAR Askøy med Cruisingsjef Leon Unnvik Jensen i spissen drar igang vårsesongen med familiecruising til Fjell Festning på Sotra, søndag 17.april. Avreise fra AMCAR Askøy sitt klubblokale i Florvågveien 89 blir kl.13.00. Kom gjerne direkte hvis du bor i byen eller på Sotra. 
  Dette er ment som en sosial tur, og hvis været tillater det, er nok dette dagen å finne frem din amcar fra vinterdvalen (men, alle biltyper velkommen). 
  Ta med hele familien (fereldre, barn, onkler og tanter), smør nistepakke og ta gjerne med en termos med varm drikke. Varme klær og godt fottøy. Spasèrturen opp fra parkeringsplassen tar ca. en halv time på alfaltert vei. (det er normalt ikke mulighet å kjøre helt opp)
  Dette er en historisk vei en skal gå, for russerfangene brukte kun tre uker på å bygge denne veien under andre verdenskrig.
  På toppen er det fantastisk utsikt. Her ser en både innseilingen til Bergen fra nord og sør, samt mot nordsjøen på vestsiden av Sotra.
  Ta med lommelykt hvis du er interesert i å utforske bunkersene...
  Se link til bilder her.

02.04.11:

 • "Lakkboksen" har nå blitt midlertidig klar igjen for å lakkere i. Bjørn Sandvik har lagt ned mange arbeidstimer for å få denne opp å gå igjen, og han har bla. hatt med seg Øystein Fengestad. Bjørn skal nå igang med lakkering av innerskjermer på sin -57 Oldsmobile Super 88 Coupè. Bilen skal hellakkeres, men siden hele fronten er av, skal nå innerskjermer først lakkeres seperat og deretter monteres.
  Bjørn har en del jobb med det elektriske, for her er det som han selv sier det, et "sjorareir" oppunder dashbordet og fremover i motorrom. Ellers har han fått montert bensinpumpen (kombinert vacumpumpe og bensinpumpe). Disse er vanskelige å få tak i, så denne er nyoverhalt fra USA, og han skal sende den gamle tilbake til USA (core deposit $100).
  .

 • For de som lurer på hva Core Deposit er, så er det innbyttepris. Skal prøve å forklare:
  Ønsker du f.eks. å kjøpe en pumpe slik som Bjørn har gjort, står det kanskje at Core Deposit er $100. Da er det selgeren som forlanger å få din gamle pumpe tilsendt før han sender deg nyoverhalt pumpe, eller at du betaler $100 i tillegg til kjøpesum. Han har satt en såpass høy pris som du må betale ekstra for at han skal være sikker på at du sender din gamle pumpe i retur til ham i etterkant. 
  Hadde prisen vært lavere, ville du kanskje ha vært kjempeglad når du fikk din nyoverhalte pumpe, og glemt / gitt blaffen i å sende din gamle pumpe i retur (De $100 får du tilbakebetalt når selger mottar din gamle pumpe). Og hva skulle han da hatt å overhale hvis han ikke hadde fått noe i retur? Da hadde jo hele butikken / hobbyen hans gått i stå. 
  Ingen pumpe inn = ingen pumpe å overhale å selge videre til nestemann som desperat trengte en pumpe.
  Så rådet er, send tilbake din gamle pumpe og kryss fingrene for at selger er ærlig, og betaler deg tilbake de $100 i Core Deposit.

01.04.11:

 • Har lagt inn nye bilder tatt av Morten Iversen  av hans -70 Oldsmobile Cutlass cab. da han hadde seg en tur på kaia og småspant litt i finværet. Nå er det kun litt elektrisk som gjenstår før han skal på biltilsynet.

31.03.11:

 • Per Skogen holder på å få laget beltespenner med klubblogo. Vi venter i spenning.

30.03.11:

 • Referat fra medlemsmøtet. Møtestart var satt til kl.19.30 og det møtte 27 medlemmer - til og fra.
  .
  1. 
  Salg av kompressor. Det ble opplyst om at klubben har en "Biltema-kompressor" 4SALE. Vi ønsket bud på denne i løpet av møtet - ble levert i kiosken. Høyeste bud ble kr.1000.-
  .
  2. 
  Vasking av toaletter/vask. Pr. møtedato er det seks biler i lokalet. det betyr vask hver sjette uke. ikke alle som har bil inne, vasker, noe som gir dobbelt arbeid til de som tross alt vasker. Sogar har damene måttet tatt seg flere vaskeøkter og slik skal det ikke være.
  Hallsjef Bjørn Sandvik rapporterer til kasserer Einar Østevold om hvem som
  ikke har vasket og månedsleien for den måneden bli plusset på med kr.100.-
  .
  3. 
  Dugnad lørdag 02.04. Formann John Christian trengte fem mann til å hente resten av lakkboksen. Det ble stille i kafeen, men Øyvind og Dan kristian meldte seg. Andre skulle gi beskjed i løpet av uken.
  .
  4. 
  Right On - treffet er i rute. Mange har skaffet sponsorer og flere sponsorblanketter ble delt. Angående dommere - 3 stk. - det kunne vi skaffe selv. Burde være kostnadsfritt = egne medlemmer/kjente. Vi undersøker om Ronnie Krabberød har dommerskjemaer.
  .
  5. 
  Amerikansk frokost. Damene drar igang amerikansk frokost førstkommende SØNDAG 10.04 fra kl.10 - 13 i klubbens kafe. Det blir salg av egg/bacon, vafler/sirup og hashbrown potatoes. Ta med amcaren og møt opp. Dette kan bli knall.
  .
  6. 
  Styret og klubben sliter med "mumling i korridorene" - er mekkehallen en lagringsplass eller er det et mekkelokale? Styret har, såfremt det er venteliste, prioritert det som mekkelokale og derfor har vi foreslått følgende regler:
  .
  a). Kontrakt skrives for 6 mnd. - fremdriftspan leveres Bjørn Sandvik.
  .
  b). Forskuddsbetaling for 6.mnd.
  .
  c) Blir du tidligere ferdig, refunderes restbeløpet.

  d). Har aktiviteten vært god og du trenger mer tid, kan det søkes om det. Lite jobbing = kontrakten fornyes ikke.

  Dette gjelder fra neste bil som skal inn - i utgangspunktet Geir Fjeldsbø sin Pontiac.

  Vi skal dessuten forsøke "å alltid ha en korttidsplass tilgjengelig".

  Hovedhensikten med dette er:
  Vi vil ha mekking på bilene !!!!!!, samt slutt på misnøye og mumling i kooridorene.

  Referent Vidar Helland, Sekretær AMCAR Askøy

28.03.11:

 • Husk medlemsmøtet på onsdag kl.19.30 i klubbhuset.

26.03.11:

 • Steinar Eikemo har overhalt bremsene på sin -73 Mustang.  Nye calippere foran, nye sylindre bak, ny hovedsylinder osv.
  Han vris nå de små grå, for han får ikke pedal når han lufter bremsene.
  Er det noen som har gode tips, er det bare å melde sin interresse, for Steinar vil ha bilen på veien om kort tid.

24.03.11:

 • Minner om medlemsmøte i AMCAR Askøy førstkommende onsdag kl.19.30.
  Dette blir som vanlig i klubbhuset i Florvågveien 89 på Askøy.
  Innkalling kommer på SMS.

23.03.11:

 • Har oppdatert liste over medlemmer som har betalt frem til 07.03.2011, totalt 87 personer. 
  Vi mangler fortsatt noen. Har du husket å betale? Sjekk her.

21.03.11:

 • Vi fikk nettopp en hyggelig mail fra Høyanger, der det var en gjeng nede og kjøpte deler på delemarkedet i høst:
  Vil takke dere i accaskøy for en hyggelig handel og en god mottakelse ved avhenting av 78 olds/chev karroseri.
  Har nå fått demontert bakskjermene og begynt tilpassing av noen andre.Gulvet var litt oppspist men fikk tak i 4 deler for 2 lapper fra http://c2cfabrication.com/ sendt med
  Ship-a-Long As.
  Regner med å få gulv delene i løpet av uken og begynne på det ganske kjapt, så sant det ikke er andre biler som trenger førstehjelp
  Tenkte kanskje dere var int i bilder av gamle biler som har vært i deres eige,
  Vist dette er av int så kan eg sende litt bilder/bilde serier fra begynnelse til slutt.
  Bruker hjemmsiden deres nesten som mal og inspirasjon ovenfor klubben her inne siden folk har vært ganske oppgitte og late en god stund nå .
  Og det virker som om det har gitt en del ett kick.

  Vil og legge til att det dere får til står det stooooor respekt av!!!!!!
  Hilsen
  Even Gustafson, ACC Høyanger
  Vi har takket ja til å få oversendt bilder, så disse kommer etterhvert.
  .
  Vi er stolte og kjempeglade i AMCAR Askøy for å være en inspirasjonskilde for andre klubber som er nede i en "bølgedal". 
  Kom ut av godstolen og stå på...din lokale amcarklubb trenger deg!
  Kjøp deg en bil og få ny giv. Selg bilen som evt. står nedskrudd i deler og som du kanskje er dritlei, for det finnes mange som er klar for et prosjekt. 
  Vi vet alle det kan være kjipt å tape penger på en bil som var i god stand, men som nå ligger i tusen biter, men vi kan nesten love at dette er glemt når du får deg en ny...he,he...
  Da legges listen litt høyrere, og terskelen for å skru ned en bil er mye større. Rullende restaurering er ofte en god løsning.
  ...sol, varme og tørre veier, kom snart til oss...

20.03.11:

 • Våren nærmer seg. Se terminliste med linker til websider, påmeldingskjema og plakater her.
  Gi beskjed om det er noe som mangler ved å sende en mail til accaskoy@hotmail.com

18.03.11:

 • På andre siden av broen mekkes det jevnt og trutt. Magne Kleppe ser ikke syn på å være i garasjen alle dager, men tar litt om gangen av restaureringen på sin -57 Cadillac Eldorado Brougham. Han har nå bæreamer ute til pulverlakkering hos Bergen Coating, dashbord er montert utenom dashpad, nye håndbremswire er kommet fra Classic Autoparts i Trondheim og monteringen av luftfjæringen kan snart starte.
  .

 • Flere bilder fra restaurering av -70 Buick

17.03.11:

 • Turen til Antons motorhistoriske senter (se link) i Samnanger ble en suksess. Hele 19 personer, hvorav 16 medlemmer var oppe og koste seg i  50-talls kafèen, pratet gamle dager, gamle biler, gamle møbler, gamle leker, ja, rett å slett koste seg med gammel nostalgi. Flere påpekte at sofagrupper fra 50-tallet har bedre sittekomfort enn dagens nye. Fantastisk. 
  Anton måtte til å med trø til og lage en ekstra vaffelrøre, da han gikk tom... Han kokte på kaffe og serverte gjestene. Tusen takk!
  Når så fruen kom fra håndball og overtok kafè, guidet Anton Drønen oss rundt nede blandt de 9 bilene han har utstillt i kjeller og fortalte oss om historien til hver og en av dem. Bilene er i bruk på sommeren og han prøver å få kjørt med alle i løpet av en sommersesong.
  Se bilder her.

16.03.11:

 • Det er omrokkering på mekkeplasser nede i klubben. Øystein Fengestad er ute av "lakkrom" med sin -39 Ford Tudor, og det blir nå rengjort og klargjort for oppussing. Han er snart ferdig med ombygging av forstilling for å tilpasse servostyring. Blir spennende.

15.03.11:

 • Nå nærmer det seg vår. Utemperatur har passert 10 grader og tempo på mekkerne stiger nede i klubbens mekkelokale. Rolf Askeland har vært på østlandet og hentet store mengder nye deler til sin -65 Impala  2dht. Det ble i sist uke spøkt med at han hadde kjøpt opp hele ebay...
  Blen skal få nytt teppe. Aircond. boks erstattes med vanlig varmeapperatboks. Nye alu.deler i motorrom, nytt luftfilter, restaurerte lykteringer, dashpad osv.osv. er på vei til å bli montert. Snart skal motor senkes ned i bilen. Mye detaljer skal på plass før påske. Stå på!
  .

 • Påske er i år deadline for de som ønsker å få med seg hele sommersesongen for bil. I Bergen startes det som vanlig med cruising til Vårmønstring på Voss siste helg i april. I år er siste søndag i april Påske, så derfor blir det 2.dre Påskedag som blir starten på årets bilsesong.
  Fremmøte for fellescruising til Voss 25.april, blir på Bontelabo kl.11.00.
  Glem båtpussen i påsken, ta heller siste finish på bilen...he,he...

14.03.11:

 • Leon Unnvik Jensen har startet med rustsveising på sim -70 Mustang. Han bytter kanaler midt under bilen og tar rust nede i dørene. Profilene får han laget, og sveiser dem bare rett på. Servostyringen er nå i orden, så nå er det bare å stå på før sommeren slår til.

13.03.11:

 • Amcar.no melder om kraftig økning av nybilsalg i USA etter kampanjen "cash for clunkers" som var i 2009. Se link her.
  Men, er alle helt happy for kampanjen? Se video 1 her. Flere tusen biler ble "drept"! Det fylles på 1 liter med spesialstoff på motoren i oljepåfyllingen og dette gjør at motor ikke kan brukes lengre. Se video 2 her.

12.03.11:

 • Nå er det lagt inn bilder der vi følger -70 GS455 conv. restaureringen her.
  .

 • Info fra Remi Marthinsen sin -85 Buick her.

11.03.11:

 • Det blir tur til Anton Drønen førstkommende onsdag, 16.mars. Vi møter i klubben kl.17.00. Antons motorhistoriske senter (se link) i Samnanger har åpent fra kl.18 til kl.21, og vi har ca. en times kjøring, så møt opp til en hyggelig kveld. Ta med familie og venner, for dette blir koselig. Her kan bestefar mimre tilbake til 50-tallet sine hyggelige stuer, samt gamle leker og biler.
  Vi kan jo si at tar en stopp på Øyrane torg og kjører derfra kl. 17.45. Da slipper medlemmer fra byen å kjøre helt til Askøy for fellescruise. 
  Det er fortsatt is, snø og saltede veier, så vi håper ikke du tar frem godbilen ennå og dynker den i saltlake...

10.03.11:

 • Har tatt bilder av Øyvind Berntsen sitt nye prosjekt. Den ble hentet på østlandet forrige helg, og fylte en hel lastebil. Bilen er en -70 Buick GS 455 Conv., kun produsert i 1417 eksemplarer, og er oppgitt til 0-60 miles på 6,5 sek. Med andre ord en sjelden muslelbil i cab. utgave. Råtøft.
  Bilen var som sagt nedskrudd i molekyler, og restaureringen hadde begynt. Nye hjulbuer var innsveiset, samt nedre del av baksjermer. Det fulgte med sveisedeler til resten. 4 motorer var med i handelen, hvorav en ny longblock. 2 bakaksler, flere forgassere osv, osv. Det var innkjøpt for tusenvis av kroner i nye deler som fulgte med i orginalesker. Nye bremser, rør, eksosanlegg, listverk, cromedeler, speil, dørhåndtak, elektrisk anlegg, interiør osv.osv. 
  I kveld ble karosseriet stuet vekk slik at rammen kan monteres og bilen kan komme på hjul. Rammen er ferdig lakkert, og de nye delene ligger fint sortert i hyller, klar for montering.
  Se bilder her.

08.03.11:

 • Ståle Aasebø har kjøpt seg Chevrolet Silverado PickUp. Gratulerer! Bilder kommer!

06.03.11:

 • Kafè, toalett og gang er nymalt. Lyse fine farger. Supert! Her har det blitt lagt ned MASSE arbeid. Alt er fjernet fra veggene og vasket grundig. Så er veggene vasket før maling. Jobben tok lang tid, men når en ser resultatet, betyr det ingenting ;-). 
  Veronica Nytun og Trine-Lise B. Gjelsvik brukte en hel helg på jobben. De hadde med pute og dyne og sov når de var trøtt, og far Michael Nytun kom med Pizza til dugnadsjentene. Teamwork deluxe. Tusen Takk! 
  Etterpå tok Ståle Aasebø og Erik Basteson seg av maling i den bratte trappenedgangen og gangen nede. Takk til alle!

03.03.11:

 • Øyvind Berntsen har solgt sin -66 Mustang Ht. til østlandet. Denne har ligget på finn.no en liten stund, og er nå solgt.

01.03.11:

 • Einar Østevold er ute av mekkelokalet med sin -64 Cadillac Eldorado Biarritz. Jobben er gjort, og på tørr asfalt ble bilen kjørt hjem i nyoppysset garasje med varmepumpe og isolert garasjeport.
  Det blir vel litt ombygging av "lakkrom" i tiden som kommer, så det vurderes om det skal bare være 6 biler inni mekkelokalet til dette er ferdig. Vi får se hva som skjer.

26.02.11:

 • Ståle Aasebø var nede i Stavanger med både motor og gear. Nå skal alt settes opp i benk og fintunes...dette blir gøy...

22.02.11:

 • Øyvind Berntsen har handlet seg bil. En 1970 Buick conv. Bilen ligger nedskrudd i molekyler og skal hentes til helgen. Spennende.
  .

 • Ståle Aasebø har vært ute på de tørre veier og testkjørt og tunet motor i sin -68 Charger. Ikke lett å tune motor med dårlig gearkasse. Kassen skal ut og sendes til Stavanger for overhaling, og kanskje vurderer Ståle å ta med motor og få kjørt denne i bremsebenk for å få satt den opp optimalt. Da bør bilen være på veien igjen før vi skriver mai. Vi gleder oss.

21.02.11:

 • Hva skjer i klubblokalet:
  Bjørn Sandvik jobber jevnt med sin -57 Olds. Denne har han fjernet panser, forskjermer og dører. Disse pusses nå til stålet for lakkering. Listverk er fjernet. 
  Morten Iversen har montert sammen sin -70 Olds cab. Den har de siste 3 årene blitt sandblåst og lakkert under. Hele bagasjerommet har fått nytt gulv. I tillegg har bilen får innsveiset en kvadratmeter med småplater i rusthull på førerside, i gulv pluss i innvendige hjulbuer. Nye bremser inkl. rør, alt nytt i forstilling og oppheng, nyoverhalt motor, samt nytt teppe inni bil. Nye dekk og felger er nå montert og bilen ble kjørbar i denne uken. Da ble bremsene luftet og automatolje påfylt, så da var Morten ute og snudde. Kjekt å ha en avveksling fra tall og kontorarbeid, sier Morten. Imponerende, sier vi andre... 
  Ellers har Rolf Askeland inne sin -65 Impala. Motor et tatt ut og det jobbes i motorrom. Bunnpanne skal sveises om (slår nedi), og motor har fått seg et strøk lakk. 
  Øystein Fengestad har montert nydelige crommede deler under panser på sin -39 Ford. Det er så blankt under der at du blir nesten blendet. Servopumpe er montert og braketter og fester er bygget om av eier. Nå skal tannstangstyringen monteres, og det blir sveising og finmåling før den er på plass. 
  Dag Robert Gjelsvik har pusset ned sin -70 Cadillac cab. og har nå fått tak i automatkasse. Håpet er at oljepumpe er lik i delekassen han har kjøpt, for det er mest sansynlig denne som er gått i orginalkassen. 
  Alexander Eliassen har mest sansynlig fått tak i motor til sin -86 G20 van. Han håper å få montert og koblet opp denne. Alt ville da blitt mye lettere med tanke på flytting av bil mens denne blir sveist opp og lakkert. 
  Einar Østevold nærmer seg slutten på jobben han har hatt på sin -64 Cadillac cab. i vinter. Nå gjenstår det å få montert nytt stereoanlegg og få aircondition opp å gå med nye drivreimer og kjøleveske. Han venter på en hjelpende hånd, og den kommer nok snart.
  .
  Ellers er det ungdomsmekking hver onsdag. Det går stort sett i prosjekt sofa. Sveising har pågått, og guttene har fått prøvd seg. Motorprosjektet kan være like interesant for de voksne, så her kan alle som vil lære om motor hive seg på.
  .
  Det er ikke vanskelig å få hjelp nede i lokalet for tiden. Alle er hyggelige og hjelper gjerne til. Nå er det montering av vifte for "lakkrom" som står på programmet. Her inne er det tenkt at du skal kunne stå og sprøyte med sprayboks eller lakksprøyte uten at det kommer lakkstøv på andre biler. Mange går og venter og har deler som de trenger grunning på el. ifm. at bilen pusses til stålet, deler sandblåses osv. Da er det viktig at ikke bildelene ligger for lenge ubehandlet. Et tips kan også være å male på grunning med kost. Spesielt forstillingsdeler osv. som er nylig sandblåst. (stripene etter kost pusses vekk før lakkering) Skikkelig grunning for maling med kost finner du hos bla. Lakkspesialisten, som vi har rabattavtale med. Et annet tips med forstillingsdeler ol. er pulverlakkering hos Bergen Coating på Mjølkeråen (Salhusveien). Da blir det som levert fra fabrikk.
  .
  Samtidig nå skal vår nye søyleboremaskin og delevasker monteres. Det diskuteres hvorvidt vi har plass, og hva som evt. må vike plass og forlate lokalet. Vi har en gruppe som jobber med saken.

  Kjøkkenet har fått en "makeover". Der er det lyst og trivelig. Tusen takk til alle involverte. 
  Vi får håpe at vi kan få ryddet kontoret nede, slik at kjøkkenet ikke lenger skal brukes til oppbevaring av blader, kasser og pappesker, men fremstår som et innbydenede kjøkken istedenfor. 
  .
  Kafè har fått ny maling i tak. Det diskuteres hva vi gjør videre. Valg av farger osv. for vegger er vel neste tema. Spennende. Takk til alle som bryr seg og er engasjert. Stå på!!! Dette blir fint.

20.02.11:

 • Frakt din amcar over til USA i 2013 og delta på Lincoln Highway Cruise. Se www.lh2013.com
  Det er nok en gang President Harry Kjensli i AMCAR og sønn som drar igang cruising i USA. I 2006 var det www.cruise66.com der 17 norkregistrerte biler kjørte fra Chicago til Los Angeles på Route 66. De startet tirsdag 06.06.06 kl.06.06 og brukte 19 dager på turen. AMCAR Askøy medlem Magne Kleppe satt på med en kamerat hele turen (2900 miles), og på Santa Monica Pier i LA sto AMCAR Askøy medlemmene Ragnhild Nesse og Roy Rodvelt og tok mot dem med norske flagg den 24.06.2006.
  Denne gang går turen over HELE USA, fra New York til San Francisco. 5469 kilometer (femtusenfirehundreogsekstini) (3389 miles)og starter 1.juli 2013. Turen er beregnet å ta 27 dager, og du kjører gjennom statene NY, PA, OH, IN, IL, IA, NE, WY, UT, NV, CA. Bilen må være i god stand og eldre enn 1980, og være registrert i det landet du har bostedsadresse i. Totalt prisestimat for bil og fører er beregnet til ca $13000, inkl. frakt på bil og fører begge veier.
  .

 • Har lagt inn en videosnutt for -87 Monte Carlo SS som den unge nybakte eieren Kjartan Skråmestø Pedersen sendte oss her.
  .

 • Har laget en egen side for klubbjakke her. (Se egen fane til venstre i hovedmeny)
  Her finner du priser, tips for plassering samt info hvor du får kjøpt sytråd med rett farge.

19.02.11:

 • AMCAR Askøy har fått 4 nye medlemmer. Det er Bente Askeland, Bodil Sveen, Inger Marie Askeland og Trine Sveen Siverten. Trine holder på med utdanning som biloppretter og lakkerer. Inger Marie er medeier i en -71 Chrysler 300 2dht. Denne har stått i et år for lakkering av motorrom, bytte av automatkasse og sveising av rust rundt bakvindu. Bilen skal få nytt vinyltak til våren, så vi håper å se denne når veiene blir tørre ;-) Velkommen som medlem.

18.02.11:

17.02.11:

 • Den nye styresammensetningen i AMCAR Askøy kan du se her.
  .

 • Har oppdatert medlemslisten over hvem som er aktive medlemmer i 2011. Til nå har 74 personer betalt sin kontigent. Sjekk listen over medlemmer her. Vi har som sagt tidligere en overgangsordning på de som betalte seg inn på høsten i fjor. De har fått innbetalingsdato i mai for årets kontigent.
  Fra i år gjelder følgende:
  Blir du medlem mellom 01.januar og 31.mars betaler du kr.350,-
  Blir du medlem mellom 01.april og 30.juni betaler du kr.262,50
  Blir du medlem mellom 01.juli og 30.september betaler du kr.175,-
  Blir du medlem mellom 01.oktober og 31.desember betaler du kr.87,50
  Da blir det veldig rettferdig, for da får alle ny kontigent i januar påfølgende år, og alle er medlem fra 01.jan. til 31.des. i årene fremover.
  Styret og de som kontrollerer regnskapet blir mest fornøyd, for da har alle betalt kontigent innenfor et kalenderår. Case closed!

15.02.11:

 • Det nye styret skal ha møte på onsdag, så hjemmesiden vil bli oppdatert i løpet av helgen med ny styresammensetning.

14.02.11:

 • Det er stor aktivitet i klubben hver dag. Alle ønsker å bidra til noe. Einar Østevold har i dag malt veggene på kjøkken i kafè første strøk. Taket ble malt for noen dager siden inne på kjøkkenet. Sammen med Øystein Fengestad har de vært pådriver for teamet som pusser opp kjøkkenet. Nye skuffeseksjoner, benkeskap osv. er montert. Kjøkkenet skal nå bli presentabelt for både lekmann og prest. Supert!
  .

 • Morten Iversen har idag fått luftet bremsene på sin -70 Olds cab. Dermed kunne han sette bilen i revers og rygge ut. Et par liter automatolje var det hele som skulle til før bilen fungerte som forventet. Morten rygget ut nedcabbet i snøværet og fikk seg et koselig bilde av bilen med snø på. Bilen har blitt montert i vinter, og nå er det kun detaljer med elektrisk osv.som gjenstår frem mot våren før bilen skal førstegangsregistreres.

14.02.11:

 • Det ryddes og klargjøres for ominnredning inne i verksted nede i mekkehall. Et eget team jobber nå med saken. Hylleseksjonen er demontert og flyttet vekk. Vi gleder oss alle til alt det nye kommer opp. 

11.02.11:

 • Erik Basteson har vært nede i mekkehallen noen dager med sin -67 Olds cab. og tatt storservice. Bilen har fått nye bremser og hjullagre foran. 

10.02.11:

 • I går var det årsmøte i AMCAR Askøy.

  Tilstede: 42 hovedmedlemmer og 1 ungdomsmedlem.

  Saksliste:

  1.     Årsrapport ved formann.

  2.     Valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å underskrive protokoll.

  3.     Styrets årsberetning.

  4.     Regnskap i revidert stand.

  5.     Innkomne forslag.

  6.     Valg.  


  Årsrapport 2010:

  Styret i 2010 har bestått av:
  Formann John Chr. Skagen
  Nestformann Oddvin Skråmestø
  Sekretær Roy Rodvelt
  Kasserer Einar Østervold
  Styremedlem Bjørn Sandvik
  Varamedlem Leon Unnvik Jensen
  Roy Rodvelt er klubbens kontaktperson mot Amcar Norge. Også en stor takk for hans innsats til å holde klubbens hjemmeside oppdatert til en hver tid. Takk, takk, takk.
  Det var ved utgangen av 2010 95 betalende medlemmer mot 66 i 2009. Det har vært en betydelig økning av medlemsmassen i 2010. Ny rekord.Det har vært avholdt 8 styremøter og 7 medlemsmøter i 2010.
  Aktiviteten i klubben er stor. Mekkehallen er til en hver tid full. Det jobbes jevnt og trutt på de fleste bilene. Mange står i kø for å komme inn, så stå på for å få disse ferdig, slik at køen blir kortere og stemningen i køen bedre. Det er medlemmer innom mekkelokalet stort sett hver eneste dag og kveld, så det sosiale ser ut til å spille en stor rolle.
  Onsdagskveldene er godt besøkt og ungdomsprosjektet med 74 Pontiac Grand Prixen er fullført. Det er startet to nye ungdomsprosjekter i 2010. En Pontiac 400 cid skal bygges opp og sofa skal bygges av en bakpart på 1967 Cadillac, begge prosjektene er godt i gang. Ståle Aasebø og John Chr. Skagen står for motorprosjektet og Øyvind Berentsen for sofabyggingen.
  Klubben har i 2010 arrangert 2 treff, stand i Arenum, rebusløp, forsinket 30 års jubileum, delemarked og julebord.
  7-8. april var vi representert med egen stand på West Coast Motor Show i Arenum. Vi stilte med 3 biler fra klubben. Mange takk til de bom gjorde dette til en suksess.
  12. juni arrangerte vi National Motordag. Vi fikk besøk av Bergen og Os Amcar, det stilte 25 biler. Grillen var fyrt opp og kafeen var åpen.
  21.august Askøytreffet ble en suksess til tross for at det så ut til å regne vekk. Minst 37 biler var innom, grillen tent og to lotterier var i gang med flotte premier. Det var også premiering til de 3 bilene som fikk flest stemmer av publikum.
  26.september arrangerte vi rebusløp. Det var stor deltagelse, siste post var på Florvåg kai og jubileumsfesten kunne da starte. Stemningen var stor og festen varte langt ut i de små timer….. Vinnere og neste års arrangør av rebusløpet ble Geir og Anders Fjeldsbø.
  4.november var det delemarked i Gamlelokalet. Flere tonn med deler ble solgt. En stor takk til alle som deltok, en spesiell takk til lapskauskokk Edit Tengesdal. Tømmingen av
  Gamlelokalet ble avsluttet med en familiedugnad den 27. november. 5 tonn skrap ble dradd opp til container, 5 lass ble kjørt til miljøstasjonen. 6 liter vaffelrøre ble til vafler, noen gryter med pølser og en del kanner med kaffe og saft gikk med til de mange medlemmene som hadde tatt turen for å hjelpe til. Tusen, tusen takk.
  4. desember ble det arrangert julebord med ca 30 deltagere. Før festen startet ble loddbøkene fra Askøytreffet trukket og vinnerne ble 1. pr. Rune Johannessen, 2.pr. Ragnhild Nesse og 3. pr. gikk til Martin Helgesen.
  15. desember hadde Vidar Helland lagd en til dels vanskelig quiz med spørsmål rundt amerikanske biler. Det ble en koselig kveld med bra oppmøte.
  Dagen før Vårmønstringer på Lagunen hadde klubben besøk av Amcar Norge som var representert ved Frank Stølan og Brage Hanger. Årsaken til besøket var å lage en presentasjon av klubben som skal komme på trykk i Amcar, antakelig nå til våren. Det var et riktig godt fremmøte av klubbiler denne kvelden, hele 33 biler stilte. Etter klubbsamlingen dro vi til Kleppestø kai hvor massevis av biler fra andre klubber hadde tatt samling for å vente på at vi skulle komme. Derfra cruiset vi inn til Bergen sentrum. De mest ivrige kjørte rundt i sentrum til godt over midnatt.
  Amcar Askøy har også vært godt representert på BACC `s månedlige Cruise Nights på Fisketorget og Festplassen og på Street Freaks søndagstreff ved Åsane Senter.
  Det har også dette året vært temakvelder, disse kveldene er populære og det er alltid god deltagelse på disse.
  Det ble på våren sett ned en utstillingskomite som skulle prøve å dra i gang et helgetreff her på Askøy i 2011 og Herdla Fort var det stedet som pekte seg ut. Dette prosjektet blir i denne omgang skrinlagt da vi i begynnelsen desember takket ja til å avholde Right On Bil og MC treffet i samarbeid med Ronnie Krabberød, som fra 21. august 2011 skal avholdes på Lagunen.
  I løpet av 2010 har vi også fått inn en del damer i klubben, dette synes styret er positivt og vi håper dette kan føre noe nytt med seg, noe vi allerede har observert.
  Det kom i 2010 inn kr. 2160 GRASROTKRONER. Det var 17 spillere som sørget for disse pengene. Dette er gratis penger til klubben og potensialet for å få inn penger er stort. Så oppfordringen blir å støtte AMCAR Askøy ved å oppgi organisasjonsnummer 994853090 neste gang du bruker spillekortet og tipper Lotto, Vikinglotto, Keno, Joker, Tipping, Oddsen og Multix hos Norsk Tipping.
  Klubbkafeen hadde åpent hver onsdag fra 19.00 – 22.00. Praten har gått livlig for seg og det har vært masse folk på alle onsdagskveldene. Kaffe og pølsesalget har gått strålende. Fortsett med dette også i 2011.
  Web siden vår er fortsatt gått besøkt. Det har fra 01.01.2010 og frem til nå vært 9370 besøkende, en betydelig økning fra i fjor.
  For Amcar Askøy
  Formann John Chr. Skagen
  .

 • Det var kommet inn 2 forslag til styret.
  Det ene var å heve kontigent til kr.400,- for så å dele denne inn i 4 kvartal for nye medlemmer. Dette fordi det pr. idag ikke blir riktig regnskapsmessig for en som f.eks. melder seg inn i november og betaler kontigent ut året og hele neste år. Forslaget er at blir du medlem i første kvartal, betaler du kr.400, andre kvartal kr.300,- osv. 
  Heving av kontigent ble nedstemt med 26 mot 16 stemmer, da det kom innvendinger på at dette ikke var god nok saklig grunn til å heve kontigent. Medlemmene mente at kontigent på kr.350,- også kan deles på 4, så det er jo ikke noe hinder for klubben å kreve inn kontigent slik som foreslått over. Prisen for en som melder seg inn i f.eks. mai vil da bli kr.262,50, og en som melder seg inn i november/desember bli kr.87,50 ut året.
  Kontigent forblir derfor uendret på kr.350,- pr.år.
  Det andre forslaget gjalt "Mini Go West", klubbens lille folder som har fungert som medlemsblad helt siden 90-tallet. Roy Rodvelt gir seg som redaktør for denne i dag, etter 5 år med ansvar for dette. Forslaget var å gjenoppta produksjon av AMCAR Askøy sitt klubblad "Go West", som ble utgitt på 80- og 90-tallet istedenfor "Mini Go West". Det ble først en del hoderisting, men når gutta skjønte at vi hadde et medlem som var forespurt og har en brennende interresse for å lage et bilblad, avtok hoderistingen raskt. Han heter Espen Eliassen og har egen PC og "eget" trykkeri, så da var Øystein Fengestad raskt ute fastslo at dette var et fantastisk forslag og at vi burde klappe dette igjennom før han ombestemte seg ;-)
  Espen sa selv noen ord og ønsket tips til repotasjer og stoff til bladet. Dette gjelder både gamle og nye ting, for dette skal være et mimreblad og et presentasjonsblad for dagens AMCAR Askøy. Send info til Espen på gowest.accaskoy@hotmail.com eller ring han på Mob: 400 75 899.
  .
 • Valg av nytt styre ble foretatt. Nestformann Oddvin Skråmestø og Sekretær Roy Rodvelt stilte ikke til gjenvalg. Varamedlem Leon Unnvik Jensen stilte til gjenvalg. 
  I tillegg hadde valgkomitè Øystein Fengestad og Øyvind Berntsen følgende til valg: Vidar Helland, Geir Fjeldsbø, Øyvind Berntsen, Dan-Kristian Askeland og det kom også inn et benkeforslag på Brynjar Mæland. 
  Dette ble valgets kval for mange, men de nye som ble valgt inn i styret er: Vidar Helland, Dan-Kristian Askeland og Geir Fjeldsbø. Gratulerer!
  Den nye styresammensetningen publiseres neste uke.
  .
 • Tilslutt ble det oppfordret til å henge seg på Norsk Tipping sine grasrotmidler, og velge AMCAR Askøy på sitt spillerkort.
  Vi har fått nye krefter inn i teamet for å koordinere treff. Roy Rodvelt gir seg som kontaktperson for treff, og Edit Tengesdal, i spissen for teamet med Torhild Nytun, Bente Askeland og May-Britt Johnsen tar over. De har laget en grei oversikt der du kan skrive deg på når du har bestemt deg for å reise på et treff. Da kan alle andre vite hvem som skal reise, og kantakten kan opprettes for evt. å kjøre samtidig el.

08.02.11:

 • AMCAR Askøy hadde i dag styremøte. Her tok vi opp vårens aktiviteter.
  Det blir Temakveld etterhvert som Cadillac sofa ferdigstilles. Temakveld sveising, tinnsparkling, bilelektrisk, sparkling og lakkering.
  Det blir tur til Antons Kulturhistoriske Senter i mars 2011. Dato kommer på SMS. Han holder til inni Samnanger, rett før du starter på bakkene opp mot hytteparadiset Kvamskogen. Sjekk ut masse fine bilder fra hans bil og kulturhistoriske utstilling her.
  Ellers har det kommet opp en mulighet for innendørs lagring av bil eller campingvogn på Nesttun. Prisen blir ca. kr. 6000,- pr. år. Da er plassen din og du kan ha hva som helst stående der om sommeren når grombilen din står hjemme. Ta kontakt med John Christian for mer info på Mob: 977 76 208.
  Ellers er det bestemt at vi vil jobbe for å få til et årlig Høstmarked / delemarked i begynnelsen av september her på Askøy. Vi håper å få alle utstillere til øyen da. Tid og sted kommer senere i år.
  .

 • AMCAR Askøy minner om ungdomsprosjekt motor som pågår om onsdager fra kl.19-22. Her er det mye god info å snappe opp for voksne også, så ta kontakt med John Christian for mer info på Mob: 977 76 208 eller kom nedom på onsdagskafè.

07.02.11:

 • Husk årsmøtet på onsdag kl.19.30 i klubbhuset i Florvåg. 

05.02.11:

 • Har på oppfordring fra AMCAR i  Trondheim laget en link øverst her på denne siden til deres "Nyheter". Klikk på denne av og til, for nyheter blir ofte oppdatert der også.
  .

 • Erik Basteson hadde omvisning i kafèlokalet til AMCAR Askøy i dag. Han er nå ferdig med den store jobben han påtok seg med å male taket i kafè helt alene... Nydelig. Det ble lyst og fint. Kjempejobb!!!!  Tusen takk!!!! Slike medlemmer liker vi...

04.02.11:

 • Vi har fått et nytt medlem. Bjørn Værdahl fra Fyllingsdalen. Han har alltid hatt en fin amerikansk bil på stallen, men har vært aktiv med jobb og hatt lite tid til å være medlem i noen klubb. Nå bygger han seg hobbygarasje for å huse sine flotte USACARS, og satser på å nyte amcarhobbyen fremover. AMCAR Askøy synes det er hyggelig at det er deres klubb Bjørn velger å melde seg inn i. 
  Av biler har Bjørn en rød/hvit -58 Desoto Conv, en grønn -61 Chrysler 300G, en hvit/grønn -68 Imperial conv. som restaureres for øyeblikket, en ultra low milage -68 Chrysler New Yorker, 4-dørs, som kun er gått 9000 miles og til hverdags kjører Bjørn en -00 Dodge Ram SLT med V10 motor. 
  Og ikke nok med det. Nå til uken reiser Bjørn over til California for å kjøpe en -68 Imperial Conv. til. Denne er sort med hvitt interiør. God tur! 

03.02.11:

 • Magne Remes har kjøpt seg Van. Han kom "tilfeldig" på dette på onsdagskafè, og skal nå hive seg rundt for å hente denne hjem. Det blir hyggelig med en Van til i klubbbildet. Bilen er en -85 Chevrolet G20 som er kjøpt i Florvåg.

02.02.11:

 • Det er god oppsluttning på onsdagskafè hver onsdag. Mellom 20 og 30 biler og skjelden under 30 personer er innom en vanlig onsdag kveld. Det er jo mekking i mekkehall nesten hver dag, og ofte finner du folk på dagtid som er innom for å slå av en prat eller bare møte andre medlemmer. Dette er en veldig hyggelig trend som har kommet de siste tre årene og som mange setter pris på. Møt opp og slå av en prat du også...

31.01.11:

 • Det er i dag innkjøpt innredning til kjøkkenet i klubblokalet. Nå er det tid for utskifting. Øystein Fengestad og Einar Østevold var på IKEA og handlet i dag.

30.01.11:

 • AMCAR Askøy deltok i helgen på West Coast Samarbeidsmøte i Haugesund. 
  Dette har ikke AMCAR Askøy deltatt på de siste årene...
  Det var mange lokalklubber, og de fleste stillte med to representanter. Det var Bømlo, Bergen, Voss, Haugesund, Jæren, Rogaland, Villsvin Rodders, Stord, Karmøy, Nedstrand og Nordhordland Amcarklubb. Nye klubber av året var AMCAR Askøy og nystartede Wildcats Vanners fra Karmøy. 
  Der ble det diskutert treff og drift av lokalklubber. Asbjørn fra AMCAR hovedklubb stilte og informerte om AMCAR sitt arbeid og hva som var nytt i 2011. Dette var en innholdsrik helg med mange innspill og inntrykk. Dato for sommerens treff er nå klar og vil bli publisert på årsmøtet.

  Nytt av året er at Nordhordland Amcarklubb skal arrangere "Sommertreff" i juni og AMCAR Askøy skal arrangere "Right On Bil og MC mønstring" på Lagunen og flytter derfor "Askøytreffet" til mai samt at Wild Cat Van & Truck skal ha sitt første weekendtreff i St.Hans helgen. Veldig hyggelig.
  Neste West Coast Samarbeidsmøte er 28.januar 2012. Da utfordrer vi Os Amcar Club til også å stille, for de har som AMCAR Askøy ikke vært med på dette samarbeid på mange år.

27.01.11:

 • AMCAR Askøy minner om at det er årsmøte den 9.februar, og dette er kun for medlemmer.
  Kun halvedelen av våre medlemmer har betalt kontigent innen betalingsfrist.
  Husk å betale medlemskontigent for 2011 før du kommer på årsmøtet.
  .

 • Har lagt inn bilder av Morten Iversen sin nyinnkjøpte -79 Camaro.

26.01.11:

 • Det er imponerende mange medlemmer i klubblokalet på onsdagskafè.
  I dag sto det 27 biler utenfor lokalet kl.20.00. Inne var det nærmere 40 medlemmer. Fantastisk...
  Ungdomsmekkerne jobbet med Cadillac-sofa. Det var sliping og sveising som sto på programmet. Alle fikk prøve seg.
  Remi Marthinsen var inne med sin -85 Le Sabre og monterte temp.måler.
  .

 • Vi fikk et nytt medlem i kveld. Det er Richard Spjeld fra Ågotnes. Han kjører en 2006 Ford Mustang Fastback til hverdags...med stålfelger og piggdekk. Richard kjørte bilen i dag også, selv om det var minus 3 og frost på bakken. Du har kanskje observert den sorte fastback`en i trafikken i sommer eller i vinter, du også. I tillegg har han en rød -89 Pontiac Firebird. Velkommen som medlem!

22.01.11:

 • Snøen er borte, og det er utskifting av biler i mekkehallen til AMCAR Askøy. Espen Eliassen er nå ute med sin -71 Chrysler, og Rolf Kato Askeland har kommet inn med sin -65 Impala. Rolf har en del ting han ønsker å gjøre med bilen før våren. Blandt annet skal motor ut av bilen, da bunnpanne har fått seg en del slag og lekker olje. Denne skal sveises om og forsterkes, slik at den tåler å subbe nedi.

21.01.11:

 • Digert Swapmeet i Moss, 26.februar 2011. Alle er velkommen. Se plakat her.

20.01.11:

18.01.11:

 • Husk medlemsmøtet i morgen. Hovedtema blir Right On Bil og MC mønstring treff i Bergen den 21.august.
  .

 • Har oppdatert "Kjøp og Salg" med en Van som er tilsalgs.

13.01.11:

 • Året 2011 startet med en kongekommentar på Jeepforumet som nok kommer  til å bli årets beste.
  Forespørselen kommer muligens fra en jente (mkpopcorn) som er inne for å få råd ifm. at hun mener typen bør selge bilen sin.
  Svaret kommer to timer senere fra en kar (wgirvine) som har erfaring med slike damer, og han forklarer henne nøye hva hun bør gjøre.
  Se humoren i dette, og kos dere med å lese det både en og to ganger.
  Du kan enten se innlegget ved å gå direkte inn på jeepforumlinken her, eller se det som .jpg her.

11.01.11:

 • Vi har fått nok et nytt medlem. Det er Trine-Lise B. Gjelsvik som er venninne med Veronica Nytun som har meldt seg inn. Velkommen som medlem!

10.01.11:

 • Vi har endelig fått funnet en leverandør på jakkemerker med AMCAR Askøy logo til å ha på klubbjakkene. Vi har blitt anbefalt av leverandør å bestille små tøymerker med lim som kan strykes på (for caps, på arm/foran på klubbjakke el.) og store som må sys på til å ha bak på klubbjakke / dongrijakke osv. Vi satser på å ha disse klar for salg til årsmøtet, 9.februar 2011.
  AMCAR Askøy beklager alt rot med forrige leverandør og den lange tiden vi har brukt for å skaffe tøymerker, men gleder oss nå til disse kommer...
  .

 • Roy Rodvelt har vært i kontakt med Bergen ACC ang. Nasjonal Motordag søndag 12.juni 2011. 
  I fjor var AMCAR Askøy de eneste i området som markerte Nasjonal Motordag med treff på kaien i Florvåg. 25 biler var innom treffet, og det var alt fra Volvo til Buick. Biler fra både Bergen og Os kom utom. Hyggelig.
  BACC har vært i kontakt med Bergen Kommune om å ha dette på Festplassen i 2011. Det er vel ikke mer biler som kommer på dette enn at vi ikke trenger mer enn et arrangemang i Bergen/Askøydistriktet. Vi tar opp diskusjonen på årsmøtet om dette er greit nok, eller om vi skal ha et ektra arrangemang på Askøy...
  PS: Dette er 10 dager etter Vårmønstringen på Lagunen i Bergen.
  Vårmønstringen er alltid på KristiHimmelfartsdag i Bergen, men på grunn av sen Påske 21-25.april blir det i år sen KristiHimmelfartsdag også.
  .

 • Har lagt inn profil for nye medlemmer, John H. Blokhus, Vebjørn Fordrod Bakka og Remi T. Marthinsen.
  .

 • Vet du om noe som skjer i bilmiljøet i klubben vår, send en mail eller SMS og tips oss.

08.01.11:

 • I dag kom det en ny USACAR (som sponsor Bjørn Kaspersen kaller bilene våre) til Bergen. Den kom med hurtigruten i ettermiddag fra nord-Norge sier ryktene. Det er medlem Morten Iversen som har kjøpt seg 1979 Chevrolet Camaro. Bilen er vinrød med nytt sort interiør, og den ser flott ut både innvendig og utvendig. Bilen har 350 cid. og automat og er registrert på FS skilter, så nå kan sommeren bare komme. Gratulerer !!!

07.01.11:

 • Vi fikk et nytt medlem i dag.
  Det er Lillian Annie Lyder som mange kjenner fra julebordet som har meldt seg inn i klubben. Det er hyggelig at vi har fått så mange jenter i klubben. Velkommen som medlem!

06.01.11:

 • Mekkegutta på dagtid er tilbake, og det jobbes for fullt igjen i klubben.
  Bjørn Sandvik har nå pusset ned og sparklet opp høyre side av sin -57 Oldsmobile. Bilen ser fin ut med lite eller ingen rust/skader. Den skal lakkeres til våren. Bilen blir da todelt hvit og rød. Vi gleder oss til å se resultatet.

05.01.11:

 • Onsdagskafè er nå åpnet, så alle er velkommen.
  .

 • AMCAR Askøy har hatt problem med portåpner til garasjeport. Idag tok Steinar Eikemo med seg elektronikk kortet til døråpneren, og det må bestilles deler. Det blir derfor ikke tilgang til å komme inn i mekkelokalet med bil med det første. Ring 56141020 på dagtid hvis du må inn med bil på f.eks. løftebukk. Da får du status av de som mekker der om garasjeportåpner er reparert!!!

02.01.11:

 • Har sett litt på historien med AMCAR Askøy på internett.
  Siden oppstart av hjemmesiden vår: www.acca.tk i oktober 2003 og frem til i dag har vi hatt ca. 30000 besøkende.
  Fra okt.2003 til påsken 2005 hadde vi ca.1500 treff. (ca.100 pr.måned). I påsken 2005 fikk vi www.accaskoy.com og da fikk vi skikkelig web-counter. Denne måtte byttes ut for et år siden, og da sto den på 21600. Vi fikk ny 01.01.2010, og det fantastiske er at i 2010 hadde vi 7700 treff på hjemmesiden vår (ca.450 pr.måned). Det viser at flere og flere tar en titt innom vår internettside, og det synes vi er hyggelig. Fortsett med det.

01.01.11:

 • Godt Nyttår!