AMCAR Askøy driver Ungdomsarbeid for de mellom 13-25 år.
Scroll nedover og sjekk ut hva som har skjedd siden 1980.Har du lyst å være med i AMCAR Askøy,
ta kontakt med klubbens formann. Se telefonnummer under kontakt.
Medlemskontigent er satt til kr.200,- for ungdom under 18 år som ikke har foreldre som er medlem.
Har du en far eller mor som er betalende medlem, kan du bare komme og være med på ungdomsmekking.
Når du har passert 18 år blir du selvstendig medlem, og kontigent er som voksen, men du kan fortsatt delta på ungdomsmekking.
Lyst å bli medlem?--> Klikk her.

Ungdomsmekkerne i AMCAR Askøy har egen Facebookside. Oppdateringer skjer her.

Se link HER.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AMCAR Askøy på hjul med ungdommen 2022-->IDAG.
Med mål om å inkludere ungdommer som av ulike årsaker ikke kan delta i organiserte fritidsaktiviteter. Vi har nylig blitt tildelt midler på kr.50000,- ifm. "Hjertebank" for Frivilligheten, Sparebanken Vest sin konsertturnè 2022, og vi vil fortsette det gode arbeidet.
I tillegg ble vi tildelt kr.20000,- fra SBV i oktober 2022.
"På hjul med ungdommen" finner du på facebook her.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2016-->IDAG Prosjekt
1970 Mercury Marquis 2dht.

11.01.2023:


15.02.2022:

Torsdag 3.november 2016 var en historisk dag i AMCAR Askøy sitt eget Mekkelokale.
Med midler fra Gjensidigestiftelsen  startet AMCAR Askøy med egen Ungdomsmekkegruppe med egen bil, en -70 Mercury Marquis 2dht. 
6 gutter og 2 jenter.
Dette er da ikke historisk, vil kanskje mange si. Dette har vi gjort mange ganger før, sier den eldre garde.
Jo, dette er historisk...fordi bilen er registrert og har norske skilt og skal være ungdommenes bil og frakte dem til og fra treff og Cruisinger hele sommeren. Mekkingen skjer hovedskalig på vinteren med kun småmekking på sommeren...ja, dette er historisk!
Ledere og Mentorer er Johnny Lillefosse, Christopher Geitung og Erik Basteson.
Ungdommene skal styre det meste selv, og følges opp av ledere og mentorer. Ungdommene får eget verktøy og verneutstyr.
Første vinter gikk med til å sette opp liste. Jentene tok initiativ og noterte ned lite hull i koffertrom, polering av bil, feste av eksosanlegg og bytte av varmeapperat pluss mange småting. Vinyltak er løst og må av. Bremsene trenger en gjennomgang. Dette blir spennende.
En av ungdommene er allerede med i "Mekkeriet", som holder til vegg i vegg.
Hele sommeren 2017 ble det cruisinger, treff og turer. Mye kjøring.
Høsten 2017 blir motor heist ut. Forstilling skal overhales og front, dører osv. skal lakkeres.
Hele sommeren 2018 ble viet til treff og cruisinger. Avduking var i Mai 2018 sammen med sponsorer, og de fikk flere premier i 2018.
Høsten ble avsluttet med bilutstilling i Øygarden og i Haugesund, samt tildeling av Askøy Kommune sin Antimobbepris 2018 på kr.25.000,- 

SE VIDEO HER FRA WEST COAST NATIONAL, HAUGESUND I AUGUST 2017.Motorprosjekt høsten 2017Her er et bilde tatt ifm. juleavsluttning 2016. Samme gjengen var også med i 2017, og delvis i 2018.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012-->Idag Prosjekt Mekkeriet, lokale i samme bygg som AMCAR Askøy

Vegg i Vegg med AMCAR Askøy sitt klubblokale, ligger Mekkeriet som AMCAR Askøy sine medlemmer har snekret opp på dugnad:
Mekkeriet er et ungdomstiltak som er startet opp som et samarbeid mellom frivillige klubber, Askøy kommune, næringslivet og ungdommene selv. 
Mekkeriet har egen hjemmeside: www.mekkeriet.com
Ungdomsprosjektet som startet høsten 2012 og forhåpentlig pågår i mange år, heter "Mekkeriet".
Dette er et samarbeid med Askøy Rasarlag, Askøy Militærhistoriske kjøretøyforening, Felles ansvar, Næringslivet på Askøy og Askøy Kommune.

Link til MEKKERIET her.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gjensidige-stiftelsen bidrar til ungdomsarbeid i AMCAR Askøy, perioden 2013-2018.

- AMCAR Askøy har i alle år vært en av de mest profilerte amcar-klubbene i Norge når det gjelder ungdomsarbeid og nyrekruttering. Dette kan vi selvfølgelig takke ildsjeler som f.eks. Øystein Fengestad, Ståle Aasebø og Øyvind Berntsen for. Ståle og Øyvind ble i sin tid selv rekruttert via klubbens ungdomsmekking. Nå tar styret/klubben dette ungdomsarbeidet til nye høyder, med ildsjel og Formann John Christian Skagen i spissen.

Det er i 2013 søkt om midler til ungdomsmekking fra Gjensidige-stiftelsen, og her har vi fått en stor sum som skal fordeles over en periode fra 2013-2018. Det gjelder midler for oppgradering av mekkehall med nytt verktøy, utstyr til å holde Temakvelder (så som tinnsparkling, sveising, finsparkling og lakkering, motoroverhaling osv.), og da mener vi nok penger til å kjøpe deler for seriøs motoroppbygging. Disse pengene vi nå er tildelt, vil gjøre at vi ikke trenger å stoppe opp etter at en motor er demontert, men vi kan bygge den opp igjen og overhale den.
.
- Gisle Skogen stiller nå sin -77 Camaro til disposisjon for klubbens ungdomsmekking, både når det gjelder temakvelder tinnsparkling, forstilling og oppheng, motor, sparkel, grunning og lakk. Dette blir spennende!
- Per Skogen, Bjørn Sandvik og Øystein Fengestad har sagt seg villig til å stå som ansvarlige i første perioden av Gjensidige-prosjektet for ungdom.
- Det ble opprettet en dugnadsgjeng, der vi fikk 10-12 navn på personer som sier seg villig til å gjøre ferdig diverse småting i klubbens mekkehall før Gjensidige-ungdomsmekkingen starter i klubbens mekkehall.
Oppstartsmøte for dugnadsgjengen var torsdag 11.januar 2013 kl.18.00. 
Formann i AMCAR Askøy, John Christian Skagen presiserte at klubben fortsatt holder på tradisjonen med at alle som er med på dugnad får bevertning (mat og drikke) på fastsatte dugnadsdager. 
Dette gjør det hele mye mer sosialt, slik at vi trygt kan holde ryggen rak og kalle dette "Sosial samling med jobbing" også i 2013.
PS: Dette blir i samarbeid med ungdomsmekking i nabolokalet  "Mekkeriet". 
Ungdommen på Askøy er reddet! Fantastisk!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010-->2011 Prosjekt -67 Cadillac sofa og motoroverhaling 
(Pontiac 400cid.)


Onsdag 20.oktober 2010 er det oppstart på ungdomsmekking igjen. Da er det sofaprosjekt fra -67 Cadillac Eldorado bakdel som skal bli til en fin sofa. Øyvind Berntsen sammen med andre skal stå for dette. Her kan alle som vil lære om sveising, tinnsparkling, sparkling og pussing, lakkering, bilelektrisk og polering av rustfritt være med. Dette er veldig lærerikt for store og små.
Neste onsdag kommer kanskje Askøyværingen på besøk for å ta bilder ifm. ungdomsmekking. Ståle Aasebø blir sjef for motoroverhaling. Dette er et ungdomsmekkeprosjekt der John Christian Skagen stiller med motor, en Pontiac 400cid. og deler til denne. Ungdomsmekkerne og andre intereserte i alle aldre i klubben kan delta.
AMCAR Askøy søker flere ungdommer til mekkeprosjektene. Ta kontakt her.
PS: Dette sofaprosjektet er overført til "Mekkeriet"


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009-->2010: Prosjekt -74 Pontiac 

1974 PONTIAC GRAND PRIX.

Her har vi et meget godt utgangspunkt for ungdomsmekking.
Bilen er rustfri og skal klargjøres for lakkering. Rammen er ferdig sandblåst og lakkert. Bremsene er overhalt.
Motor er også overhalt, men skal ut for å lakkeres blå, og motorrom skal bli sort silkematt.
Bilen skal tilslutt bli sølv metallic, men mye arbeid gjenstår før vi er der.
Alt elektrisk skal fungere, interiør skal monteres, listverk osv. skal på plass. Litt sparkling og pussing blir det.
Temakveld "Tinnsparkling skal utføres på "operavinduene" på siden bak døren.
Eier John Christian Skagen var med hele prosjektet.

Temakvelder: Vi kommer også i år til å kjøre temakvelder. Sveising, tinnsparkling, motor, bilelektrisk, osv. Følg med!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2009: Prosjekt 1950 Plymouth nyimport

1.januar 2009. Audun Z. Aasebø har kommet ned med sin -50 Plymouth Spesial Deluxe Conv. Dette er årets ungdomsmekkebil. I år skal ACCAskøy ta for seg en nyimpotert bil som skal få en liten gjennomgang før registrering. Det skal settes opp liste over hva som må gjøres før registrering, altså 1.prioritet (bremser, lys, def. dørhåndtak og cab.motor osv.). Så blir det laget en liste med ting som er kjekt at det fungerer, 2.pri.(defekte wire til varmeapperat osv). Tilslutt en liste over noe man har lyst på før sommeren, altså 3.pri.(hellakkering). Da vil ungdomsmekkerne få et innblikk i hvordan man må prioritere ut fra økonomi osv. før man setter i gang, hva som må bestilles og kjøpes inn og hvor mye man kan greie på et halvt år.
Etterpå får de være med på selve jobben ledet av instruktører, som i år er Øyvind Berntsen, Ståle Aasebø, Thor-Magne Bergesen og Øystein Fengestad i tillegg til eier av bilen, Audun Z. Aasebø, som kommer til å være mye med på mekkingen.

22.februar 2009:
Motoren er løftet ut av Audun Aasebø sin -50 Plymouth Cab. Denne skal det nå byttes pakninger på. Mye oljelekkasje i motorrom.

08.mars 2009:
Det sveises, tinnes og sparkles av ungdommene på -50 Plymouth Cab. Hele gulvet inni har fått nye asfaltmatter og nå er nedre del på dørene og inni dørene klar for lakk.

Bilen ble lakkert utvendig og montert, og deretter vist Bergen Trafikkstasjon; Reg.dato 17.juli 2009.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2007-->2008: Prosjekt 1968 Cadillac

Den 7. februar var det styremøte og årsmøte. På styremøtet tok vi opp ungdomsarbeid. Dag Robert Gjelsvik er lærer og vil søke kommunen om å få bruke skoletid til mekking for tre gutter.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2005-->2014: Temakvelder:

Februar 2005:Vi satser også i år på en form for markering ved et ungdomsarr. for å rekrutere flere ungdommer til klubben. Dette skal skje til våren når flest mulig biler er på veien.
Vi har tidligere snakket om temakvelder, og dette blir nå under ungdomsaktiviteter. Vi har følgende temakvelder pågang : Lodding , Tig-sveising, Motoroverhaling, Pinnesveising og Tinning/tinnsparkling.
klubben ønsker å utføre ungdomsaktiviteter på en annen måte enn tidligere år. Det har vist seg å bli for kjedelig med store mekkeprosjekter...pussing og atter pussing.
Fremover blr det i tillegg til temakveldene småprosjekter som f.eks. montere stereoanlegg i bil, lakkere dashbord i brannbil, lage en liten innredning i brannbil osv.


Det ble holdt styremøte i går, søndag 14. august 2005.
Vi har fått 10.000 i kulturmidler fra Askøy kommune. Det passer veldig bra, når nå høstsesongen står for tur, og vi starter opp igjen med ungdomsmekking. Vi vil prøve å satse på en annen måte når det gjelder ungdomsarbeid, med noe vi har kalt for temakvelder. Temakvelder som kommer til høsten. Øyving - lodding, Odd - tinnsparkling og retting av karosseri, Øystein tar for seg sveising, mens Ståle står for motoroverhaling. 

Vi venter nå på våre 2 ungdommer med Chevy Camaro. Kristian K. Lund og Lasse Johannessen. Begge er under 18 år, og kommer snart inn i lokalet med sine biler. Ser frem til å veilede dem med mekking på disse bilene.

I 2007 vil det bli mye motor som dominerer våre temakvelder.

Vi satser også på at ungdom kan få skrudd litt på moped.
Vi har oppvarmet lokale som de kan stå i og mekke. En del verktøy er også tilstede og til fri disposisjon av medlemmer.

Temakveld Motor: Utløfting av motor fra bil torsdag 1.februar 2007 kl.19.00. Vi vil idag lære om merking før demontering og hvor viktig det er å ta bilder slik at vi får alt tilbake på plass når vi er ferdige. Vi tar for oss Roy Rodvelt sin 440 cid. mopar som står i hans 1970 Plymouth Roadrunner Superbird. Denne skal ut for bytte av kam, lager og stempelfjærer. Så får vi se hva som dukker opp. Blir sikkert mye å lære.

Temakveld Motor: Demontering av motor lørdag 3.februar 2007 kl.13.00. Ståle Aasebø tar for seg topper, ventiler, kam, lager, stempler, stempelfjærer, register, fordeler osv. Dette blir nok en temakveld i garasjen til Roy Rodvelt. Teori tar vi i klubblokalet vårt i neste uke. Møt opp...

TEMAKVELD: Motor Teori på torsdag 8.februar 2007 kl.19.00 i Klubbhuset i Florvåg.
Ståle Aasebø holder foredrag om motor. Ingen påmelding. Møt opp !!!!

TEMAKVELD: Motor Montering del 1 på onsdag 15.oktober 2008 kl.19.00. 440cid. Det blir montering så langt vi kommer...veiv, stempler osv.

TEMAKVELD: Motor Montering del 2 på lørdag 25.oktober 2008 kl.11.00. 440cid. Motor skal monteres ferdig med topper og innsug...fordeler og oljepumpe...

Vi har fått ungdomsmekkere i 2008, men har ikke noe prosjekt før vi skriver 2009. Det er derfor kun blitt småting som blir tatt i 2008.
Kjartan Skråmestø Pedersen og Christer Stølen ønskes velkommen i klubben. I tillegg har nytt medlem Rolf Kato Askeland en sønn som har lyst å være med. Vi satser på at det dukker opp flere i 2009, når vi har håndfaste gjøremål.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2004: Mekkedag i høstferien

I neste uke er det høstferie. Da har Amcarklubben blitt forespurt av Askøy Kommune om de kan stille folk på Erdal Ungdomsskole med mekketips. To personer sa seg villige til å stille, Geir Fjeldsbø og Roy Rodvelt. Det ble da kun en dag, torsdag 7.okt.kl.11.00. Vil du være med, så heng deg på!!!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2000-->2008: 1966 International Brannbil

American Car Club Askøy driver med arbeid rettet mot ungdom.
De ønsker å rekruttère ungdommer for sunn og sikker motorinterresse.
Klubben har i mange år drevet med ungdomsrettet arbeid. Dette ønsker klubben å fortsette med.
I 2001 fikk American Car Club Askøy tilbud om å overta Askøy Brannvesen sin gamle brannbil, en 1966 International Power Wagon V8.

Jobben startet umiddelbart med å rive ut vanntank og starte med innredning baki.

Februar 2002:
Og vi har fått nye undomsmedlemmer. Ruben Aksnes, Christian Olsen og Morten Asphaug Vedå. De er allerede godt i gang med brannbilen og jobber så støvet fyker!! VELKOMMEN SKAL DERE VÆRE! 

April 2002: Morten,Ruben og Christian har blåst ren bremsetromlene på brannbilen og er så godt som ferdig med zinking og maling av ramme og understell.Det neste blir å montere plater i bunnen slik at man får begynt på innredningen.

Mars 2003: Det røde er lakkert, og nå skal det hvite lakkeres.

September 2004: Noen ivrige sjeler, med Arne Gerhardsen Torsvik, Frode Rong og Finn H. Andreassen i spissen har vært og vist brannbilen til Biltilsynet og fått ny vektklassifisering på denne. De fikk med seg en liten mangellapp tilbake, på vindusviskere, frontrute og bremser. Styret har gått inn for at brannbilen skal få ny frontrute og nye bremseslanger.  

Januar 2006: Brannbilen har vi fått lov å ha stående inne hos Militærklubben i lokalet like ved. Tusen Takk!!!!

Februar 2008: Vårt ungdomsprosjekt nr.1 (brannbilen) er nå solgt, våre ungdommer er blitt voksne og vi må rekruttere nye ungdommer til ungdomsarbeid. Vi ønsker nå våren 2008 å fri til ungdomsskolene på Askøy samt ungdomsklubben "Huset" i Florvåg. Det finnes nok mange ungdommer som er interesert i motor og mekking på Askøy. Hvis noen mellom 14 og 18 leser dette før vi har tatt kontakt med de overnevnte, samt kulturkontoret og lokalavisen "Askøyværingen", kan de kontakte oss ved å ringe formann Øyvind Berntsen på mobil 93416646. Vi tenkte å involvere ungdommene i bla. klubbens motorprosjekt som Ståle Aasebø leder. Vi kommer også å fortsette med lærerike temakvelder innen lodding, bilelektrisk, tinnsparkling, sveising, lakkering osv. Vi leker også med tanken på å bygge en bil fra scratch, en Ratrod...slik som på tv-programmer "American Hotrod", "Rides" og "Overhaulin"

 

I 2001 --> 2008 var det restaurering av Askøy`s gamle brannbil.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1980-->2002: Prosjekt 1953 Chevrolet

Prosjekt 53 er solgt våren 2002. Denne bil har vært ungdomsmekkeprosjekt i mange år. Bilen ble delvis lakkert, og var fremdeles nedskrudd når den ble solgt.

Tilbake