Bli medlem i Amcar Askøy!!

Har du lyst til å bli medlem i AMCAR Askøy? 
Kontigent er kun kr.350,- pr.år for voksne og kr.200,- for barn. 
Du må levere/sende inn innmelding søknadskjema for å kunne bli tatt opp som medlem!

Innmeldingskjema


INFO:

AMCAR Askøy har godt over 100 medlemmer, og holder til på Florvåg kai (Florvågveien 89) på Askøy. Det tar 4 min. å kjøre fra Askøybroen til klubblokalet vårt, og 15 min å kjøre fra Bystasjonen i Bergen. Vi har medlemmer fra hele Askøy og bla. fra Loddefjord og Sotra. For medlemmer fra Sotra er det kjappere å kjøre til Florvåg, Askøy enn til Bergen.

Ungdomsmedlemmer betaler kr.200,- pr.år (under 18 år)
Kontigent er kr.350,- pr.år (1.januar til 31.desember) uansett når på året du melder deg inn...

Som medlem får du mange fordeler. Vi har et stort utvalg av verktøy, løftebukk, dekkmaskin, sandblåsekabinett, osv. som det er gratis å bruke for medlemmer på egne biler. Skal du til med en større sveisejobb må dette avtales med hallansvarlig siden sveisetråd og gass er en stor utgift for klubben.
Dette vil da koste ekstra utover leie av mekkeplass også for de som leier mekkeplass. (16/3-2010)
Det er tilsammen 7 mekkeplasser som leies ut til klubbens medlemmer. Har du vært medlem i over 12 måneder kan du leie mekkeplass til din bil.
Se priser på dette under link til venstre "Mekkeplass". Det er venteliste for å komme inn, så ring hallansvarlig  i god tid før.

Du kan leie mekkeplass for å overhale motor i klubblokalet. Se priser på dette under link til venstre "Mekkeplass".  
Egen kontrakt skrives med Hallansvarlig. (20/1-2010)

Klubben arrangerer julebord for medlemmer m/ledsager. 
Hver onsdag utenom ferietid har vi åpen klubbkafè i klubbkokalet fra ca.kl.19 til 22.
Askøytreffet er vårt eget uformelle amcartreff  i Mai/juni og er gratis for biler og publikum. Premiering.
Right On Bil og MC Mønstring er et samarbeid med Ronny Krabberød og treffet arrangeres i august hvert år.
Rebusløp og Grillparty arrangeres av og til i sommerhalvåret.

Vi har rabattavtaler du får goder av når du er medlem.

Bruk av løftebukk er kun gratis for medlemmet sine biler, men for venner og bekjente av medlemmer koster det Kr 100,-. Disse pengene betaler du i innbruddsikker postkasse henger på løftebukken (og tømmes ofte), eller du kan betale inn til konto:
1503.36.21873
Her kan du mekke på alle typer biler, men siden dette er en amcarklubb, er det selfølgelig slik at Amcars har fortrinnsrett.
Hvis du må sveise på din ikke-amerikanske bil (feste eksosanlegg ol.) koster dette kr.100,- pr.gang og pengene legges i samme boks som for leie av løftebukk til venner og familie eller settes inn på konto. (16/3-2010)
Har du noe du skulle ha lakkert, har vi eget avlukke for det (kun til egne medlemsbiler/deler). Sprayboks/sprøyte er nemlig totalforbudt i mekkehall.(18/2-2008) Det er totalforbud for firmabiler i mekkehall.(20/1-2010)
Det er også forbudt å sette inn møbler, utstyr i klubben uten å avtale dette med styret først. (4/11-2009)

Du har også mulighet for å leie kafèlokalet til f.eks bursdag og andre festlige anledninger.
Sjekk ut kontaktpersoner. Se priser på dette under link til venstre "Utleie Kafè".

Amerikanske biler og Cruising hører sammen. Lokal Cruising rundt på Askøy blir arrangert med jevne mellomrom i sommerhalvåret. Flere og flere reiser på Treff og langturer. En fast gjeng reiser årlig til "POWER MEET" i Vesterås. Spør på onsdagskafè, så får du info om hvem som reiser, eller ring Edit.

Vi har egen Cruisingsjef.
Trenger du info om Treff?

For detaljerte bilder av klubben, se her.

AMCAR Askøy holder åpen onsdagskafè hver onsdag fra kl.19-22.30 utenom sommerferie og andre høytider. 
Tøymerker og pins selges i klubbens kafè. Se egen info under link til venstre "Klubbjakke". 
Kafè er røykfri sone, men dette kan gjøres innomhus i mekkehall. (8/6-2010)

Send inn navn og adresse-endring, og evt.info om kjøp/salg av bil du har til webmaster.  

Utmelding , sjekk vedtekter.

Når det gjelder f.eks. forsikring og finansiering, anbefaler vi å bli medlem i American Car Club of Norway, AMCAR. Da får du medlemsblad 10 ganger i året og gode rabattavtaler. Se link her til amcar.no
Ønsker du spørsmål om forsikring av veterankjøretøy eller amerikansk bil, ring Frank Stølan på 72896000
Ønsker du teknisk info ifm. import eller nybilregistrering, ring Teknisk på 72896000.
Ønsker du info om finansiering, ring 72896000 eller søk direkte på nett her.AMCAR Askøy ( tidligere American Car Club Askøy ) har i mange år vært tilsluttet AMCAR i Trondheim, men ved å bytte navn fra American Car Club til forstavelsen AMCAR (4/7-09), og i tillegg bruke deres logo, viser vi nå at vi står nærmere og sterkere tilsluttet enn før. AMCAR i Trondheim trenger også denne støtten for å kunne presse hardere på bilpolitisk sammen med NAF og KNA osv. i store bilpolitiske saker.
Se info under om moderorganisasjonen AMCAR i Trondheim
AMCAR Askøy har eget mekkelokale for 7 biler på kaien i Florvåg, samt stor kafè som kan huse alle medlemmer. Den er åpen for medlemmer hver onsdag utenom i skoleferien. Temakvelder som omhandler sveising, tinnsparkling, bilelektrisk, motor, overflatebehandlin osv. pluss ungdomsarbeid er hovedtema i løpet av vintrene. Ungdomsarbeidet tar for seg ungdom fra konfirmasjonsalder og oppover som er interesert i bil og motor. De får delta på temakvelder og mekking / motoroverhaling og synes dette er kjempegøy og lærerikt. Om sommeren arrangeres det AMCAR CruiseNight samt lokale cruising, rebusløp, garasjerunder, Nasjonal Motordag, Askøytreffet som er et søndagstreff, delemaked i oktober (uke 41) samt at vi er medarrangør til Ronny Krabberød sitt Right On Bil & MC Mønstring.


For å få medlemsfordeler nevnt under, må de i tillegg være medlem av AMCAR i Trondheim.


AMCAR i Trondheim
AMCAR – American Car Club of Norway er amcarbilistens egen bilorganisasjon. Med over 110 tilsluttede lokalklubber, og vel 18.000 medlemmer på landsbasis, har vi innflytelse og slagkraft.

Siden starten i 1975 har hverdagen for amcar-bilisten endret seg radikalt i Norge. Mye takket være AMCAR's innsats. Vi var drivkraften bak den flittig benyttede 30-årsregelen, som muliggjør import av klassiske biler nesten avgiftsfritt. AMCAR samlet også amcarklubbene under en felles fane.
I 1978 banet AMCAR veien for amerikansk bilsport i Norge, og i Fyresdal samme år kunne over 20.000 storøyde publikummere bivåne dragracing for første gang. AMCAR's engasjement innen bilsport i dag er konsentrert omkring Street Legal (dragracing).

Street Legal ble lansert i 1998 som et lovlig alternativ til illegal gateracing. Her støtter vi opp om lokale arrangører både på PR-siden og med utlån av utstyr. Lokale arrangører står hver sesong bak over 30 stevner over hele landet.
Gjennom bilutstillingen MOTORAMA har AMCAR siden 1975 sørget for at hundretusener har stiftet et nærmere bekjentskap med amerikanske biler og miljøet omkring dem. I dag er våre største mønstringer AMCAR Superweekend og AMCAR’s landsdelstreff i regi av lokale klubber, mens AMCAR Cruise Night gjør at du den første onsdagskvelden hver måned gjennom sommerhalvåret treffer amerikanske biler på gata på mer enn 60 steder over hele landet. Utstrakt egen reisevirksomhet fra mai og ut september, gjør at du også kan komme til å støte på AMCAR’sturneekvipasje på bilrace, amcartreff og ellers der ting skjer.

Den beste ambassadøren for amerikansk bil siden det første nummeret utkom i 1976, er medlemsbladet AMCAR. Fra en sped begynnelse og et opplag på 3.000 eksemplarer, leses hver utgave av bladet i dag av 100.000 bilentusiaster. Bladet selges i løssalg, men kommer gratis i posten til våre 15.500 medlemmer. AMCAR Magazine er alene om å garantere deg 100 prosent amerikanske biler og lifestyle i 100 prosent farger.
AMCAR har helt fra starten engasjert seg sterkt for å bedre vilkårene for import og godkjenning av amerikansk bil i Norge. Som høringsinstans for både Vegdirektoratet og for Toll- og avgiftsdirektoratet blir våre synspunkter hørt. I dag er stikkord som sikkerhet og miljø våre sterkeste kort i arbeidet med å påvirke myndighetene og politikerne til å føre en mer fornuftig bilpolitikk. Vi har fått utrettet en god del, og fikk bl.a. fjernet verdiavgiftskomponenten i importavgiften i 1998. I 2004 kom de nye godkjenningsreglene for amerikansk bil som gjør at du kan kjøpe drømmebilen uten å måtte gå gjennom papirmøllen med hensyn til dokumentasjon som tidligere var påkrevet.

AMCAR yter omfattende teknisk bistand til medlemmer. Alt fra restaureringsdata, til teknisk feilsøking, spørsmål om import, om kjøp og salg m.m. får du hjelp med. Vi har Europas største bibliotek med amerikansk billitteratur som dekker de fleste bilmodeller fra ca. 1930 og frem til i dag. Sammen med vår ekspertise er dette din trygghet når akkurat du står fast.

Et av våre viktigste medlemstilbud er forsikringsavtalen med If Skadeforsikring. Egne tariffer gir medlemmer tilgang til den beste forsikringsordningen for klassiske kjøretøyer. Medlemmer i AMCAR får en spesiell rabatt på premien for sine amerikanske biler, og rabatt på et utvalg andre forsikringsdekninger. Mange sparer mer enn det som kontingenten koster bare her! AMCAR's eget forsikringskontor betjener deg som medlem. Listen kan gjøres uendelig lang, men som du sikkert forstår: Handler det om amerikansk bil har vi alltid en finger med!