1939 Ford Tudor Rod

Eier er Øystein Fengestad

Bilen har vært under oppbygging i 10 år. Det har allerede vært flere sendinger inne til lakkereren, og alle smådeler er ferdig. Bilen skal bli knallgul og tøff. Nå gjenstår lakkering av karosseriet overhalling av motoren, som er en Cherolet 350 cid. med 4-bolta blokk. Litt kvasserekam blir nok innkjøpt. Ronny Flagtvedt og Ståle Åsebø hjelper til med motoren. Det skal inn en TH350 Aut., og forstilling er Commodore med Saab 900 tannstang. Bak står det en Mustang II aksling og interiøret er fra en Mazda GLX, og er opptrekt i sort skinn.
Våren og sommeren 2004 skal brukes på montering av deler...stå på
Bilen er ferdig Mars 2006. Se oppdaterte bilder nedenunder.

I 2018 brukes bilen i innledningen til Bilhobbykonferansen 2018 i Lillestrøm (Oslo Motorshow) av Arne A. Bakkevig, Leder av SFOOR. 
Lurer du på hva SFOOR er, så sjekk ut bildet under. 
Øystein Fengestad sin ombygging var "mal", altså starten på det som finnes av kompetanse på feltet i dag. Skal du bygge din egen Rod, må du søke SFOOR om dette, og forklare nøye hva du skal gjøre, hvilke deler du skal bruke osv. 
SFOOR ble opprettet av Veidirektoratet 23.november 2004, og dette på bakgrunn av at de i tiden før fulgte Øystein Fengestad's ombyggingen og innså at dette var noe Norge trengte.

Øystein, send mer info til webmaster.

Tilbake