31.12.10:

 • AMCAR Askøy takker alle medlemmer, sponsorer og andre for året som gikk og ønsker alle et Godt Nyttår.
  .

 • For et år siden hadde vi passert 21600 treff på hjemmesiden vår.
  Så fikk vi ny web-counter, og denne har pr. idag kommet til 7664 treff i 2010.
  Supert! Takk til alle som er innom på hjemmesiden vår.

23.12.10:

 • AMCAR Askøy ønsker alle medlemmer en riktig God Jul!
  .
 • Det ser ut til å bli en fin start på 2011 også. Vi har fått tak i Søyleboremaskin, delevasker (type parafin m/kost, ikke koker) og båndsliper. Dette byttet vi til oss mot noe verktøy vi hadde stående i nabolokalet som var for stort for oss å bruke.
  Så etter nyttår får vi ta den koselige å planleggingen hvor dette skal plasseres, for litt ominnredning må til ;-)
  Denne gangen må det tenkes gjennom nøye hva som skal stå hvor, og evt. hva som må bort. Føler du deg kallet til å være med i planlegging, gi et ord til Hallansvarlig Bjørn på SMS til 938 68 207.
  .
 • Som en liten kurositet kan nevnes at i kveld feirer Grevinnen og Hovmesteren Nyttår på NRK1 ca.kl.21. Meny er 
  Forrett:  Mulligatawny-soup with dry Sherry (Manzanilla). 
  Mellomrett:  Fish, (North Sea Haddock/nordsjøhyse) with White Wine (Riesling, Rheingau)
  Hovedrett:  Chicken (Livèche kyllingfilèt) with pistachiobutter and Champagne (Blanc de Blancs)
  Dessert:  Fruit (m/is og kremfløte) with Port (Ruby Port wine)

22.12.10:

 • En ekstra stor takk til de av dere som har støttet AMCAR Askøy med hjelp, dugnad, gaver, sponsorer osv. i 2010.
  I går var Kongen og Dronningen på TV2 nyhetene ifm. at de var på grøtkveld hos en frivillig organisasjon.
  Budskapet deres var at uten innsats og dugnad stopper Norge, og de takket alle som drev med innsats overfor alle typer lag og foreninger i Norge.
  .
  Den enkleste måten å støtte opp om AMCAR Askøy er å gjøre som de 17 medlemmene som støtter oss via Grasrotandelen. Dette er støtte gjennom Norsk Tipping som blir utbetalt alle lag og foreninger i Norge hver fjerde måned. 
  Eksempel:
  Spiller du Lotto for f.eks. kr.100,-, gir Norsk Tipping kr.5,- i støtte til alle lag og foreninger i Norge. Dette blir 0,002 øre til AMCAR Askøy.
  Spiller du lotto for kr.100,- og har valgt AMCAR Askøy som din utvalgte grasrotmottaker, blir dette kr.5,- til AMCAR Askøy.
  Du velger AMCAR Askøy på følgende måte:
  Du kan velge å støtte AMCAR Askøy ved å oppgi organisasjonsnummer 994853090 neste gang du bruker
  spillerkortet og tipper Lotto, Vikinglotto, Keno, Joker, Tipping, Oddsen og Multix hos Norsk Tipping. Merk at dette ikke går ut over din innsats eller gevinst.
  Du kan også bytte så ofte du vil, så om våren kan du f.eks. støtte Askøy Fotballklubb og om høsten støtte AMCAR Askøy ;-)
  Lykke til med å støtte AMCAR Askøy i 2011!
  .
  PS: Ikke glem å spørre søsken, foreldre, besteforeldre, barn, kamerater osv. om de støtter noen spesiell.
  Hvis de ikke vet hva du snakker om, klikk på link "Grasrotandelen" på vår hjemmeside og vis dem.

19.12.10:

 • AMCAR Askøy har fått en kjempefin julegave av Right On og Ronny Krabberød.
  Vi er forespurt om vi kan tenke oss å arrangere Right On Bil og MC mønstring i årene som kommer. Dette har vi hatt møte på i forrige uke og takket ja til. Right On Bil og MC mønstring blir som vanlig tredje søndag i August, men blir et helt nytt sted og et nytt konsept. Mer info kommer.
  Arrangemanget er åpent for alle som har bil som hobby, alle biltyper, alle årsmodeller fra alle produksjonsland.
  Right On har alltid vært et koselig arrangemang i Bergen. Håper vi får til det samme. Se bilder fra Travparken her.

18.12.10:

 • Sjekk ut nye bildealbum fra quizkveld og ungdomsmekking her.
  .
 • I dag var Jan Roar Sørensen oppe på Askøy og hentet siste rest fra tømming av gamlelokalet. Han kjøpte rammen til den gamle norskregisterte 1960 Chevrolet Impala som sto i klubben. Han har håp om at denne en dag skal komme på veien igjen. Videre tok han med seg bakakselen til 1932 Ford Truck som sto igjen. Nå er alt borte. Takk!
  .
  PS: Til alle dere som var med på familiedugnaden, så innbrakte den inntekter på skrap på kr.2300,- (50 øre pr.kilo) etter at frakt på kr.1600,- var betalt. Det vil si at vi hadde nok nærmere 8 tonn med stål som vi hadde fyllt i containeren fra kl.10.30 til kl.16.30. He,he...Godt jobba!

17.12.10:

 • Har oppdatert Ungdomsarbeid med repotasje om ungdomsmekking fra Askøyværingen i November 2010 samt oppdatert at det blir motorprosjekt på Pontiac 400 cid. tilhørende John Christian Skagen istedenfor Øystein Fengestad sin Chevy 350 cid. Pontiac 400 cid. skal settes opp for nærmere 400hk. og skal etterpå selges. Trenger du en nyoverhalt 400 cid. i din Trans Am eller annen type Pontiac, ta kontakt med John Christian allerede nå.

16.12.10:

 • Masse folk var samlet i klubben i går kveld. Det var stor aktivitet både oppe i kafè og nede i mekkehallen.
  Vidar Helland hadde laget en tildels vanskelig quiz, men kjempegøy. Her gikk det mye på bilrelatert, men også litt på kjennskap til USA.
  Etterpå var det premieutdeling både for quiz og trekning av loddbøker (se tekst 05.12.2010).
  .
 • Vi fikk et nytt medlem. Remi Marthinsen fra Straume. Remi er en allsidig bilmann, og har som daglig levebrød drift av Bilpleiesenter på Straume og bilverksted. Trenger du tips om lakkbehandling er tydeligvis Remi rette mann. Velkommen som medlem.

15.12.10:

 • Siste onsdag med Kafèkveld i 2010 er i dag. AMCAR Askøy avslutter en kjempegøy sesong med Quiz. Vidar Helland står for denne.
  Denne starter kl.19.30, og alle er hjertelig velkommen. Fine premier. Vidar er dyktig til å lage bilrelatert quiz, så vi gleder oss alle.
  .
 • Selv om det er quiz blir det også ungdomsmekking. Alle ungdommer er velkomne for både quiz og mekking.

12.12.10:

09.12.10:

 • Møte i utstillingskomite om nytt treff i Bergen.

06.12.10:

 • I går var det jubileum i Trondheim. Classic Auto Parts har vært på Heimdal i 10 år. Dette feires med å øke rabatt til medlemmer i AMCAR (hovedklubb) fra 12% til 18% rabatt. Økningen sies å være permanent, så dette var jo hyggelig. Classic Auto Parts har også nostalgiske gavekort der du selv  bestemmer prisen du vil gi (min. kr.200,-). Sjekk ut www.cap.no

05.12.10:

 • I går var det julebord. Grunnet sykdom var det 28 personer på julebord, og dette var ikke noe problem. Det kunne lett ha vært 7 stykker til, så da setter vi 35 personer som hyggelig standard på neste julebord. Det er jo dekketøy til så mange, og god plass.
  Julebordet ble en suksess og alle hygget seg med god mat og drikke, dans og moro.
  .
 • Det var trekning etter høstens loddsalg. Alle loddbøkene ble utsolgt, så en stor takk til alle som støttet opp og kjøpte lodd. En stor takk til alle som solgte lodd. Vinnerne ble som følger:
  1.premie : Gavekort på lakkrens / polering Exclusive hos Handz On på Lagunen, verdi kr.3600,- Vinner : Rune Johannessen
  2.premie : Bordpeis fra  Vestenergi i Kleppestø, verdi kr.2500,- Vinner : Ragnhild Nesse
  3.premie : Byggesett i stål 1957 Chevrolet Bel Air Conv. fra formann John Christian Skagen, verdi kr.1200,- Vinner : Martin Helgesen

29.11.10:

 • 30 personer er påmeldt julebordet. Påmeldingsfrist har gått ut og vi ble fullbooket.
  Dette er første gang vi prøver å være 30 personer, så vi vil gjerne ha tilbakemelding på hvordan dette gikk.
  .
 • Vi fikk nok et nytt medlem. Vebjørn Fordrod Bakka fra Fyllingsdalen har meldt seg inn i klubben vår. Det var han som var eneste utstiller og hadde "stand" under delesalget vårt lørdag 5.november. Han syntes det var slik en trivelig gjeng som var medlemmer og at vi hadde et supert konsept i klubben vår, at han nå valgte å bli medlem. Vi håper han kan være en berikelse for å få rodmiljøet til å blomstre igjen i på Askøy. Velkommen som medlem!

28.11.10:

 • Familiedugnaden med tømming av gamlelokalet ble en suksess. Det kom en fantastisk gjeng, og disse sto på som bare det. Vi var faktisk så mange på dugnad at det hadde vært lettere å nevne hvem som ikke var der enn hvem som faktisk var innom. Noen var i kun en time, mens andre sto på hele dagen. De første kom kl.10.30, og sistemann gikk hjem og stengte dørene på scrapcontaineren kl.16.30. Helt fantastisk. Lokalet ble tømt med 4 timer effektiv jobbing.
  I løpet av den tiden hadde det blitt båret og fraktet opp 5 tonn med stålscrap fra underetasjen opp til container som sto i vegkanten. I tillegg kjørte Roy Rodvelt og Øyvind Berntsen 5 lass på miljøstasjonen. Øyving kjørte kun 1 lass, men det var i den store hengeren, så han fraktet like mye til miljøstasjonen på 1 lass som Roy greide på 4 lass. Imponerende.

 • 6 liter med vaffelrøre, noen gryter med pølser og en del kanner med kaffe gikk ned på høykant. Tusen takk til Edith Tengesdal som holdt ut i kulden nede i lokalet og laget vafler (vaffeljern trakk så mye strøm at vi måtte velge mellom vafler eller lys, så da ble lyskasterne slått av, he,he) og kokte pølser på primus. Slike ting er gull verd på en dugnad... 

 • Men, nå er lokalet helt tomt! Riving kan starte! Vi er ferdig! Hurra! Tusen, tusen takk til alle som deltok på dugnad! Vel blåst!
  .
 • Fritjof Lohne kom med en viktig info. 
  Hvis du har sertifikat på annet enn bil og motorsykkel bør du ta opp sertifikatet av lommen og sjekke nå. 
  Veldig mange har sertifikat som kun varer 10 år om gangen, f.eks. minibuss og liten lastebil pluss evt. tilhenger til disse. Disse ble fornyet i 1999 og 2000 av mange, og de er på vei til å gå ut. Dato når sertifikatet går ut står på sertifikatet.
  Hvis dato har gått ut, kan du ikke føre det kjøretøyet som har gått ut på dato i sertifikatet.
  Du kan fornye det innen 1 år etter at dato har gått ut. Hvis ikke må du ta ny oppkjøring på det som har gått ut.
  Gjør som følger:
  Ta legetime for å få legeerklæringskjema for å fornye sertifikat.
  Møt opp på trafikkstasjonen i Fyllingsdalen for å fornye sertifikat. Husk legeerklæringskjema. Bilde tar du på trafikkstasjonen. Møt like etter kl.09.00 hvis du ikke liker å stå i kø...
  OBS: Ved fornying av f.eks. minibuss D1 og liten lastebil C1 gjelder dette ikke lenger enn 5 år til neste fornyelse.
  Lykke til!

27.11.10:

 • Familiedugnad i dag! Ta ull under og gjerne varmedress. Minus 8 nå i morgentimene! 
  .
 • Vi har fått to nye medlemmer. Det er May Britt Johnsen og John H. Blokhus. Dette betyr nok en Cadillac i AMCAR Askøy. Denne gang snakker vi om en nydelig hvit 1958 Coupè De Ville. Velkommen som medlemmer. John har vært ute en del onsdager og er påmeldt julebordet, så dere får møte ham der.
  .
 • Påmeldingsfristen for julebordet har gått ut. Vi nådde maksgrensen på hvor mange det er plass til i klubbkafè til julebord, nemlig 30 personer. Ja dette er ny rekord. 30 personer er påmeldt årets julebord. Fantastisk!
  I 2009 var vi 21personer, i 2008  kom 25 personer, i 2007 var vi 18 og på jubileumsjulebordet i 2006 var vi 26 personer.

26.11.10:

 • Familiedugnad i Florvågveien 127, lørdag 27.november fra kl.10.00. Vi håper alle tar turen. Vi oppfordrer alle til å være med minst en time, for da går det så kjempefort og vi blir ferdige i en fart og får dette ut av verden ;-)
  Her er alt fra små braketter til store dører. Derfor kan hele familien delta, for her kan liten og stor finne deler som passer deres rygg og krefter. Vi stiller opp med gratis pølser, vafler, kaffe og saft til alle som kommer og deltar. Håper at du kan komme innom, ihvertfall. Velkommen!
 • Arne Sigmund Bjørsvik har bestilt stor container for stålskrap. Kalle stiller med traktor, henger m/tipp og minigraver for å skåne våre rygger på store ting. Dekk, interiør osv. som ikke er stål kjøres rett på miljøstasjonen. Skyfri himmel og barfrost er værmeldingen. 

25.11.10:

 • Jippi. Det blir quizkveld med Vidar Helland onsdag 15.desember 2010 i klubbkafè. Dette blir årets siste happening i AMCAR Askøy. Møt opp for en hyggelig aften.

24.11.10:

 • Innkjøring av kamaksel ble gjort på onsdagskafè i dag. Morten Iversen hadde tettet alle lekkasjer på sin -70 Olds, og kamaksel ble innkjørt etter boken. Morten takker alle involverte, Odd Monsen, John Christian Skagen, Rolf Askeland, Øystein Fengestad med flere.
  .
 • Vi takker også Einar Høgberg og Edith Tengesdal for innsatsen med å få hengt opp gardinene som har ligget lenge. Det er slik vi ønsker det. 
  Ser du noe som burde vært reparert eller gjort noe med i klubben, snakk med styret og få klarsignal til å gjøre jobben. Vi er avhengig av at alle tar i et tak, for ellers blir det ikke gjort mye :-)

23.11.10:

 • Påmeldingsfristen går snart ut på julebordet 4.desember kl.19.30 i klubbhuset.
  27 peroner er påmeldt, og vi har plass til totalt 30 personer.
  Meld deg på ved å ringe 93884286 innen torsdag om du vil være med. 

19.11.10:

 • I dagens utgave av Askøyværingen er det to hele sider med omtale av klubbens ungdomsmekking. 2 hele sider i vedlegget "mer å lese", altså. 5 flotte bilder også. Synd at kun 3 av våre 6 ungdomsmedlemmer var tilstede da Askøyværingen var på plass. Omtalen var veldig godt skrevet, og bildene var bra. Magnus Helland, Martin Martinsen Valdersnes og Arne Kristoffer Høydal Bjørsvik representerte AMCAR Askøy flott i repotasjen sammen med Leder for ungdomsmekking, Øyvind Berntsen.
  Her bør du stikke til en butikk på Askøy og kjøpe dagens utgave av lokalavisen Askøyværingen i løpet av helgen. Den er i salg helt frem til mandag kveld. Flott repotasje!
  .
 • Det var Tom-Stian Karlsen som hadde laget repotasjen i Askøyværingen, og siden det var Øystein Fengestad som var "pressetalsmann", regnet Tom-Stian nok med at Øystein fortsatt var Leder i AMCAR Askøy og står omtalt som dette. Vi vil bare minne om at det er John Christian Skagen som er formann i AMCAR Askøy i 2010.

18.11.10:

 • Vidar Helland jobber intenst med sin -39 Mercury Conv. Karosseriet er løftet av rammen og motor, forstilling, bakaksel osv. ble i kveld fjernet. I morgen skal rammen kjøres opp til Reidar Paulsen, hvor vinteren skal brukes til sandblåsing, rustsveising, boxing og oppbygging av rammen igjen.

17.11.10:

 • Oppstart av bil etter motoroverhaling er en stor opplevelse. I kveld var det Morten Iversen sin tur med sin -70 Olds Cutlass Cab. Denne har han fått overhalt med god hjelp fra Eirik Larsen. Motoren gikk som en klokke og malte som en katt. Fantastisk! Slike ting er kjempegøy og spennende for store og små. Litt oljelekkasje fra toppdeksel var det, men det blir fikset med å montere en annen type toppdekselpakninger. Gratulerer!

15.11.10:

 • Øystein Fengestad har nå fått hjem ny servosnekke til sin -39 Ford Tudor Rod. Nå skal det monteres på bilen sammen med crommet servopumpe. Blir nok rålekkert!

13.11.10:

 • Ørjan Lindelid Andreassen har kjøpt seg Chevrolet Blazer som firmabil. Han ser bare spørrende ut i luften når det spøkes med at det er bra han kjører amerikansk året rundt, også på jobb, og sier: "Finnes det noe annet enn amerikanske biler?" 
  Han solgte jo tidligere sin -66 Pontiac Cab., og kjører nå Olds diesel som raggarbil...

11.11.10:

 • I går var det medlemsmøte i AMCAR Askøy. Over 20 medlemmer stilte på møtet. 
  Styret informerte om bruk av Ebay, PayPal og muligheten for å ha egen adresse i USA for å sende pakker og videresending derfra. Dette endte opp med en del diskusjoner, men dyktige Ebay brukere fikk ut rett info til alle som hadde spørsmål.
  .
  Det ble informert om tømming av gamlelokalet. Dette ser ut til å tømme seg selv, for her viste det seg å være flere godbiter enn noen kunne tro. 
  20 tonn med biler ble fjernet av eierne. 10 tonn deler var igjen før swapmeet, og dette er nok halvert nå. Vi tar derfor en hyggelig lørdag og gjør noe positivt utav det. Det er deler som er store og deler som er små, så derfor innbyr vi til familiedugnad og bærer og rydder inni lokalet. Hvis vi ikke får en traktor til å kjøre delene opp til veien, må vi bære de. Er vi mange vil dette bare bli gøy.
  AMCAR Askøy frister med gratis pølser, kaffe og saft til familiedugnaden. Om du har vondt i rygg el., kom ihvertfall for den sosiale biten... 
  DATO KOMMER !!!
  .
  Så ble det foretatt påmelding til julebordet, og nå er det 21 personer som er påmeldt. Dette er bra. Det er kun plass til 30 personer i lokalet, så begrensningene blir satt der. Påmeldingsfristen er senest torsdag 25.november.
  Ellers var det utlodning og salg av pølser, brus og kaffe.
  .
  Styret informerte også om AMCAR i Trondheim, og fordeler med å være medlem der. Det ble gått gjennom fordeler som AMCAR Magazine, forsikring, finansiering, online med gratis annonsering osv., teknisk assistanse, juridisk førstehjelp, rabattavtaler, Bad Boys turer, treff som AMCAR er sterkt involvert i og til slutt ble alle oppfordret til å ta bussen opp til området ved City Syd og Østre Rosten der AMCAR senteret ligger neste gang de er på tur til Trondheim. Dette er absolutt verd et besøk.
  .
  Under eventuelt ble det tatt opp mulighet for pussing, grunning osv. Medlemmer ønsker en lakkbod igjen etter at deler av den gamle ble revet. Det er viktig selv for den minste skrue å ha en plass å stå under tak slik at det ikke kommer lakkstøv på andre biler inne lokalet. Dette er noe medlemmer ønsker sterkt, så dette blir det sett nærmere på.

10.11.10:

 • Per Kristian Fromreide har solgt sin 1980 Pontiac Bonneville. Han har også solgt 1981 Pontiac Parisienne. Men Per Kristian har ønsket seg cab. lenge, og ikke uventet er det Pontiac som er kjøpt tilbake. Nå er han eier av 1966 Pontiac Cab. Denne trenger litt jobb og kanskje en lakkering, så vi er veldig spent på når denne kommer på veien. Per Kristian har allerede begynt å sveise og rette bulker, så jobben er igang. Mer info kommer.

09.11.10:

 • Husk medlemsmøtet i morgen kl.19.30. Alle velkommen.

08.11.10:

 • Jarle Kenneth Øien er tilbake som medlem. Han har nå etablert seg på Skråmestø med nytt hus og en kjempefin mekkeplass i stor garasje. Han er vel en av de ivrigste innenfor bilhobby her på Askøy, og har nå 10 amerikanske biler. Lørdag kjørte han en nydelig utgave av -77 Trans Am som var importert fra USA og hadde stått på museum der. Han har bland annet også 2 stk. limosiner, råtøffe... Velkommen som medlem.

07.11.10:

 • I går var det delemarked. Masse folk var innom klubben i det flotte været. Utover ettermiddagen skyet det til og det begynte å sludde og regne. Det ble ikke på langt nær den oppsluttningen vi hadde regnet med. Spesielt når du tenker på antall utstillere som pleier å være på Ulvenmarkedet. De som var innom var mer nyskjerrige enn at de trengte deler, men mange av godbitene ble solgt.
  -32 Ford Truck ramme med motor ble solgt til Trondheim, mustangdeler er solgt, noen nye deler pluss en del store deler som panser og skjermer ble solgt.
  En stor takk til alle som gjorde dagen i går til en suksess. Takk til Steinar Eikemo som holdt åpen kafè og Edith Tengesdal som laget en stor porsjon lapskaus som ble servert. Takk for gode vafler og god servering. Alle satte stor pris på dette.
 •  
 • 2 tonn deler er nå solgt fra klubblokalet, så tekst på Finn.no og autodb.no er nå forandret til "8 tonn veteranbildeler gies bort denne uken". Da har de denne uken og førstkommende helg til å hente alt de ønsker, gratis. Det eneste vi håper er å få solgt er -60 Impala ramme med alt understell på til en gammel norskregistrert firedørs bil som engang gikk på Os.

05.11.10:

 • I dag har det vært en gjeng og ryddet klargjort gamlelokalet med lys osv. til i morgen. Takk til Fritjof, Brynjar, Leon Unnvik og Roy for innsatsen.

04.11.10:

 • Førstkommende lørdag blir det Delemarked på Askøy. De ivrigste kommer nok grytidlig, og vi åpner kiosken kl.09.00 med varm lapskaus og pølser i Florvågveien 89. Selgere kan sette opp salgsboder på grusen utenfor klubblokalet til AMCAR Askøy (Florvågveien 89) allerede fra fredag kveld.
  Det er gratis for alle selgere å ha stand! Vi prøver selv å være tidlig våkne, og kommer nok ned kl.07 for å åpne i Florvågveien 127, der lokalet innholder 10 tonn bildeler som selges til "Gi Bort" priser. Parkering blir der veiarbeidet starter, og tre nye båter står i krybbe på parkeringsplass, høyre side. TA MED VARME KLÆR, STØVLER OG LOMMELYKT ELLER OPPLADBARE LED-LYS. DET ER HØST OG VÅTT RUNDT LOKALET.
  Roy har lagt inn Til Salgs info på Finn.no, Autodb.no, amcar.no, og forum til Pit Stop, Mustang og Amcar. I tillegg err alle naboklubber varslet for en måned siden. Roy har sittet i telefon og besvart spørsmål i nesten 10 timer siden annonse kom på trykk, så vi er spent på om det blir stor oppsluttning. Telefonene har ført til salg av -51 Chevy lastebil, -72 VW, -78 stv. og -61 Plymouth. Flere er på gang. Spennende å se.
  .
 • AMCAR Askøy medlem Einar Høgberg åpner sitt lokale med 3 tonn bildeler til Ford og Chevy van i nabobygget. Gi beskjed hvis du vil ta en titt der også. Han har mye deler for salg. Einar driver "Big E`s Garage" på Askøy og spesialiserer seg på US vans og truck. Ta kontakt på 905 82 532 eller mail einarhog@online.no.
  .
 • Vi har fått innmelding av fire nye medlemmer. Martin Helgesen fra Fana, Leon G. Sivertsen fra Ask, Torhild Nytun fra Florvåg og Hans K. Dyrdal fra Kleppestø. Velkommen som medlem!

03.11.10:

 • Masse folk og fin stemning i klubben på onsdagskafè. Det var innom en kar som hadde en -73 Mustang ht. for salg for kr.10.000,- Vi håper Ståle Aasebø noterte ned navn og telefonnummer, for det var han som pratet med selger.
  .
  Ungdomsmekkerne Kjartan Skråmestø Pedersen, Arne Kristoffer Høydal Bjørsvik, Thor Erik Basteson og Magnus Helland er i full gang med sofaprosjektet. Nå er sofa kuttet til, og i dag var det treplater inni som ble kuttet og tilpasset.

02.11.10:

 • Bjørn Sandvik har nå fjernet begge forskjermer og er i god gang med restaureringen av sin -57 Olds. Dette vil si at nå er mekkingen i gang for fullt, og du kan bare droppe innom i klubben vår på dagtid for en prat. PS: Husk å ta med kaffe pluss kveiteboller eller kakemenn, for fjorårets leverandør, Geir Fjeldsbø, er jo ute av mekkelokalet...

01.11.10:

 • Alexander Eliassen har kjøpt inn en nydelig mørk grønn metallic lakk til sin -71 Ford Galaxie. Han satser på å få lakkert denne så snart han er ferdig med svisingen på sin Chevy Van.
  .
 • Øystein Fengestad har hjulpet Bjarte Rødberg med å sveise litt rust på sin Ford Van. Bilder kommer!

31.10.10:

 • Bilder fra Oslo Motor Show her.
  .
 • John Christian Skagen er på premielisten. Se resultater her.
  .
 • Se linker til presseomtale før og etter utstillingen her.

30.10.10:

 • Tømming av gamlelokalet er i full gang. Alle gamle og nye medlemmer som har biler nede i lokalet fikk frist til å fjerne disse før 1.november. Tusen takk for at dere overholdt den fristen. Alle bilene er nå ute av lokalet. Arne Sigmund Bjøsvik og Kalle (Karl Frimann Johannessen) har gjort en formidabel innsats. De har stilt opp med minigraver og traktor med henger og dratt opp den ene bilen etter den andre.
  -77 Opel Ascona ble fjernet først og solgt.
  -61 Plymouth til Per Skogen ble dratt opp for en måned siden og skal selges.
  -38 Ford til Vidar Helland ble dratt opp for en uke siden.
  -61 Chevrolet PU til Arne Sigmund Bjørsvik ble dratt opp for en uke siden og er til salgs.
  -37 Buick til Arne Sigmund Bjørsvik ble dratt opp for en uke siden og er til salgs.
  -78 Stv. karosseri ble dratt opp denne helg og solgt til Høyanger.
  -51 Chevrolet Lastebil til Jostein Nyheim ble dratt opp denne helg og solgt til Notodden.
  -75 Rover til John-Andreas Sognnæs ble dratt opp denne helg og skal kastes.
  -73 VW dobbelcabiner til Freidar Karlsen ble dratt opp denne helg og solgt.

28.10.10:

 • Rolf Askeland er ferdig med montering av AIRRIDE på sin -65 Chevrolet Impala. I dag reiser han sammen med John Christian Skagen i sin -59 Cadillac Eldorado over fjellet til Oslo for for å delta på Oslo Motor show. De deltok tidligere i sommer i kåringen "Norges Fineste Bil", og begge kom blandt de 5 beste. De ble derfor invitert til Oslo for å stille ut bilene og delta i kåringen "Skandinavias Fineste Bil". Knallgøy!

27.10.10:

 • Ungdomsmekkingen utvider med motorprosjekt i dag. Ståle Aasebø startet i dag på prosjekt overhaling motor. Alle som har interesse av dette, kan delta. Det samme gjelder på sofaprosjektet.

25.10.10:

 • Bjørn Sandvik har fått inn sin -57 Oldsmobile i AMCAR Askøy sitt mekkelokale. Nå skal bilen gjennomgåes og fronten skal lakkeres rød. Bilen blir da todelt, rød foran og hvit bak. Dette var et option som mange valgte i 1957.
  .
 • Rolf og familien jobber døgnet rundt med montering av airride.

23.10.10:

 • Rolf Askeland har vært i Sverige og kjøpt AIRRIDE til sin -65 Impala. Dette skal på før bilen skal stilles ut på Oslo Motorshow neste helg.

20.10.10:

 • Ungdomsmekking med Øyvind Berntsen i spissen er på gang. Bakdel av -67 Cadillac ble tatt inn i mekkelokalet. De har fått plass der sofakrok og stålreol sto tidligere. Stålplatereol ble demontert,  så ny sofakrok vil bli mye større enn den gamle. Sofakrok er flyttet ut foran lakkrom mens ungdomsmekking pågår.

18.10.10:

 • Onsdag er det oppstart på ungdomsmekking. Da er det sofaprosjekt fra -67 Cadillac Eldorado bakdel som skal bli til en fin sofa. Øyvind Berntsen sammen med andre skal stå for dette. Her kan alle som vil lære om sveising, tinnsparkling, sparkling og pussing, lakkering, bilelektrisk og polering av rustfritt være med. Dette er veldig lærerikt for store og små.
  Neste onsdag kommer kanskje Askøyværingen på besøk for å ta bilder ifm. ungdomsmekking. Ståle Aasebø blir sjef for motoroverhaling. Dette er et ungdomsmekkeprosjekt der Øystein Fengestad stiller med motor, en Chevy 350cid. og deler til denne. Ungdomsmekkerne og andre intereserte i alle aldre i klubben kan delta.
  AMCAR Askøy søker flere ungdommer til mekkeprosjektene. Ta kontakt på accaskoy@hotmail.com

17.10.10:

 • I det siste har det vært jobbet jevnt nede i klubblokalet på en -70 Plymouth Superbird. Det er nedpussing og klargjøring før lakkering som har vært tema. Bilen er idag sendt til Anton Drønen for karosseriarbeid med bytting av bakskjermer og går deretter i lakkboksen. Roy Rodvelt er nå ute av mekkelokalet til AMCAR Askøy, og nye er på vei inn.
  .
 • I går var det feiring av 60-årsdag med visitter hos Øystein Fengestad. Der stilte en fornøyd Geir Fjeldsbø med nyregistrert -54 Buick Century. Hyggelig å se bilen på veien. Skiltene var så ferske at det forsatt luktet av dem...he,he. Gratulerer!
  .
 • Leon Unnvik Jensen har mekket jevnt på sin -70 Mustang, og nå er servostyringen reparert. Etter to forsøk med å overhale den gamle ved å kjøpe overhalingsett, ble det nå kjøpt ny servostyringsunit. Når denne ble montert og gammel sylinder og slanger ble koblet til, fungerte at helt flott. Leon skryter av Pony Parts i Tyrigrava for støtte og support.
  Nå gjenstår litt rustsveising og overhaling av bremser før EU-kontroll i november.

14.10.10:

 • Mange kjørte amerikansk bil også i går. Kjekt at ikke nattefrosten har kommet med tilhørende salting osv.osv.
  Atle Martinussen hadde med sin flotte -77 Chrysler New Yorker. Atle har hatt litt problemer med denne i sommer, og byttet masse deler. Heldigvis viste det seg å være kun en bagatell som var problemet...dårlig jording på startrelè.
  Bilen til Atle er en riktig fullsizer, og kjempegod å kjøre iflg. Atle selv. Bilder kommer etterhvert.
  .
 • Vi har fått Trygve Hylland tilbake som medlem. Han har ikke vært medlem på noen år etter at han, Steinar Eikemo, Leon Unnvik Jensen og Anders Knutsen fikk seg eget mekkelokale på Monopol. Trygve holder på å restaurere sin -54 Chevrolet Pickup med Blue Flame rekkesekser. Den var tidligere blå, men nå blir den lakkert tilbake i orginal grønnfarge. Ellers har Trygve en -63 Lincoln Continental stående delvis nedskrudd. Vi synes alle det er trivelig at Trygve nå er tilbake som medlem. Velkommen !!!
  .
 • 13 personer kjøpte seg ny klubbjakke i går. I tillegg til de 22 som har klubbjakker, begynner vi å syns godt i miljøet med jakker med vår logo på. Vi takker alle, og håper at det er flere som vil ha seg jakke. Denne kan fra nå av kjøpes diekte fra HABA Sikkerhet, Laksevåg (mob.906 22 813), og prisen er kr.400,- inkl.moms. HABA er eneste i Hordaland som selger vår klubbjakke. 
  Klubblogo trykkes på jakken av Askøy Grovøm i Florvåg. Hver av oss leverer og henter jakken direkte hos Askøy Grovsøm. Spør andre medlemmer hvis du ikke vet hvor verkstedet deres ligger.
  .
 • Vi får masse henvendelser etter at vi annonserte delesalg/swapmeet i Florvåg 6.november. Folk er veldig spent på hva som finnes av deler i gamlelokalet. Mange av utstillere/selgere fra vårens delemarked på Os har også meldt sin ankomst, så her blir det ikke bare det gamle skrotet som vi har liggende som blir lagt ut for salg. Medlemmer i AMCAR Askøy har også sagt at de vil stille med en salgsbod, så totalt sett blir det nok mye rart å finne. Vi håper på godt vær...

13.10.10:

12.10.10:

 • I morgen, onsdag vil det være mulig å prøve klubbjakker i alle størrelser i klubbhuset kl.19-21.
  Salg og bestilling ordnes på stedet. Pris kr.400,- pr.jakke. Ta med kontanter!!!
  Her vi vi også vise frem klubbemblem på jakker og caps, samt selge klubbens klistermerker.
  .
 • VINTERLAGRING AV BIL:
  Medlemmer fra AMCAR Askøy har leid et lokale for å vinterlagre biler og campingvogner.
  Ønsker du plass for vinterlagring av bil el., er det fortsatt ledige plasser.
  Ta kontakt med John Christian Skagen på 977 76 208 for sted og pris.
  Du trenger ikke være medlem i AMCAR Askøy, så her kan alle ta kontakt.

10.10.10:

 • Har lagt inn bilder fra gamlelokalet her. AMCAR Askøy skal som tidligere annonsert har stoort delemarked lørdag 6.november. Alle som har deler de ønsker å selge, må komme og ta delene med. Du kan enten få plass innendørs eller utendørs (ta med partytelt). Stand for delesalg er gratis. Annonse er lagt inn under deler for salg på finn.no, autodb.no, veteranbørsen, motorbørsen, klassikerbørsen, norsk motorveteran, USA CARS og veteran og sportsbil. Hvis du vet om andre plasser det går an å annonsere, tips oss på mail accaskoy@hotmail.com.
  .
 • Leon Unnvik Jensen har nå fått hjelp Brynjar Mæland til å få montert ny servostyring på sin -70 Mustang.
  Han har også fått hjelp av Steinar Eikemo til å få tak i ny styringshjerne for sin -80 Buick.
  .
 • Steinar Eikemo jobber intenst med mangellapp etter EU-kontroll på sin -73 Mustang Mach1. Motor måtte ut av bilen igjen for å sveise inn en del i motorrom. Han har fått god hjelp og støtte fra Øystein Fengestad.
  .
 • Morten Iversen har kjempet lenge med å få koblet til det elektriske anlegget i sin -70 Olds cab. etter motoroverhaling. Nå er startmotor tilkoblet, nytt batteri er innkjøpt og løse koblinger er strammet og gjør at startmotor nå går fint rundt. Automatolje skal fylles på, så er Morten klar for første oppstart.
  .
 • Web counter står på 4170

07.10.10:

 • Geir Fjeldsbø har førstegangsregistret og fått skilter på sin -54 Buick Century. Geir har mekket på bilen jevnt siden han satte den inn i klubbens mekkelokale våren 2004. Gratulerer!!!! 

07.10.10:

 • Alexander Eliassen er nå i gang med sveisejobb på sin Chevy Van. Han har mye nytt stål som er innkjøpt, og alle er meget imponert over jobben han har tatt på seg. Kanal på høyre side er byttet, samt hele buen under venstre baklykt. Nå er han klar for å sveise inn samme bakbue på høyre side.

03.10.10:

 • Mekkingen er kommet igang for fullt nede i klubben igjen. Espen Eliassen er nå ferdig med sveisearbeid rundt bakvindu på sin -71 Chrysler 300. Han har fått hjelp av Øystein Fengestad til dette, så nå skal det på litt lakk på taket før Espen er ferdig. Gearkassen ble byttet, og motor og gear er nå montert.
  .
 • Dag Robert Gjelsvik har fått sveist et rusthull på hver side over bakre hjulbue på sin -70 Cadillac cab. Også han fikk hjelp av Øystein Fengestad til dette, så nå er Dag Robert klar for lakkering.

27.09.10:

 • Vi får stadig nye medlemmer, og det ryktes av vi har et hyggelig miljø for damer i klubben. I helgen fikk vi 4 nye medlemmer. Trine Hjertholm, Bente Fengesad, Edith Tengesdal og Henning Dahle.
  Henning har to biler, en -76 Lincoln Mark IV som er lyseblå med hvitt tak og en -76 Cadillac Brougham Fleetwood som er spesialbestilt av en kjent pianist og denne er svart. Bente har en -66 Buick cab og Edith har en -74 Pontiac Grand Prix. Velkommen som medlemmer!

26.09.10:

 • Jubileumsfesten og Rebusløpet ble en suksess. Mange biler stilte til start og postene var kjempegøy. Her var det alt fra hjerneceller til balanse som ble satt på prøve. 8 poster var det totalt, og vinner ble Geir og Anders Fjeldsbø. En stor takk til de som hadde laget løpet, Trine og Oddvin Skråmestø, Patricia og Steinar Eikemo. Einar Østevold sendete ut bilene og tok mot dem som sistepost.
  Utover kvelden grillet vi og festen fortsatte til de små timer.

23.09.10:

 • Det var medlemsmøte i klubben i går. Det var stort oppmøte. Hovedtema var ungdomsarbeid og planlegging av dette. Vi starter opp om tre uker med motorprosjektet. Dette er en Chevrolet 350cid. som skal overhales med nye deler, så som kam, ramme/rådelager osv. Om fire uker blir det oppstart på paralellprosjektet Cadillac sofa. AMCAR Askøy har fått bakstussen til en -67 Eldorado. Denne skal det bygges sofa av. Her får ungdomsmedlemmene og andre intereserte få lært sveising, tinnsparkling, få pusse og sparkeltips og prøvd seg på dette, lakkering og montering med bilelektrisk. 
  Ellers ble det mye diskusjoner på saker som kom opp. Dette gjorde at møtet dro ut i det lengste, og vi fikk ikke tid til koselige ting som utlodning osv.
  .
 • En annen sak som var oppe, var swapmeet. Vi satser på å innby til swapmeet og delemarked i begynnelsen av November. Dette vil bli annonsert når vi nærmer oss. Da blir det i hovedsak gamle bildeler fra "gamlelokalet" som skal selges. Her er det en del godbiter å finne for enkelte. Vi skal sette opp en grov liste over hva du kan finne deler til i. Ellers vil vi innby de som har deler til å ha "stand" i eller utenfor vårt klubblokale på kaien i Florvåg.
  .
 • Førstkommende lørdag blir det markering av 30-års jubileum med rebusløp for klubbens medlemmer og familie. Etterpå blir det grilling. Ta med hele familien. Hver og en må ta med det de vil ha å spise og drikke for kvelden. Vi deler ut is og brus til barna etter rebusløpet og koser oss med grillmat. Vi håper mange blir sittende utover kvelden... Starten på rebusløpet går fra kl.15.00 og det er 8 poster. Fine værmeldinger. Ta med varme klær.
  .
 • Førstkommende søndag meldes det om skyfri himmel.
  Vi tar en fellescruising til Streetfreaks sitt søndagsamling utenfor McDonald, Åsane senter. Vi kjører fra klubbhuset i Florvåg kl.18. Hver søndag i sommerhalvåret samles det en del amcars utenfor McDonald fra kl.19 til ca.kl.22. Dette kan være siste sjanse med finvær før vinteren setter inn. Møt opp!
  .
 • En annen av helgens aktiviteter er Street Legal i Åsane. Dette skjer på lørdag fra kl.13 til kl.18.

20.09.10:

 • Utstillingen i Haugesund ble en suksess med mye publikum og god stemning.
  Enda mer stemning var det i Nevada, USA i helgen. Pål Arvid "Polly" Blytt tok storeslam og gjorde rent bord på Silver State Challange. Han vant alle fem konkurransene. Mest imponerende var at han vant verdens raskeste landeveisløp med 134 deltakere på 14,5 mil med gjennomsnittshastighet på nesten 300km/t. og en toppfart på over 337km/t. (trehundreogsyvogtredve). Vi snakker her om Nevada Highway 318 fra Lund til Lincoln County. NRK har fulgt Polly i den siste tiden, så vi gleder oss til dette kommer på TV.
  Gratulerer!!!

17.09.10:

 • I dag kommer John Christian Skagen fra USA ferie og kjører direkte til MOTORAMA i Haugesund med sin -59 Cadillac Eldorado Biarritz. MOTORAMA er en innendørs bilutstilling som holdes i Vardhallen i Haugesund annenhvert år, og i år stilles blandt annet denne bilen ut.

14.09.10:

 • Rolf Askeland står nå i "lakkboksen" for å lakkere sin -65 Impala under panseret.
  .
 • Øystein Fengestad har kommet inn i mekkelokalet med sin -39 Ford Tudor. Denne blir det en del jobb på i vinter.

12.09.10:

 • Roy Rodvelt selger 2 stk. Jukeboks og 1 stk. 1959 Cadillac sofa.
  Disse er lagt inn på kjøp og salg.
  .
 • Har lagt inn bilder fra de nyeste bilene som har kommet til AMCAR Askøy denne sommeren... -68 Camaro SS, -70 Mach 1, -86 Corvette, -72 Gran Torino og -70 Mustang Grande
  .
 • Endelig er vår logo satt i bestilling slik at vi kan få sydd oss jakkemerker og merker på Caps. Størrelsen på denne blir slik som AMCAR sitt orginale jakkemerke. Høyde blir 7,5cm og bredde blir 14,5. Da vil disse passe fint i front på en Caps også. Du kan velge å sy disse på selv eller få Askøy Grovsøm til å ta syjobben for deg ;-)
  I tillegg er det satt i bestilling ryggmerke som må broderes direkte på det plagg du har (klubbjakke / dongryjakke osv.), og høyden her er 14 cm og bredde er 27cm. Vi krysser fingre for at vi kan vise dette frem på 30-års jubileumsfest. 
  .
 • Nå begynner loddbøkene å bli utsolgt. Har du loddbok hjemme, ta denne med på medlemsmøte neste onsdag, 22.september.

11.09.10:

 • I går reiste en hel delegasjon fra Bergen til USA for å følge Polly Motor på Silver State Classic Challange løp i Ely i Nevada. AMCAR, Kjetil Sveisrup (Hopalong, Florida) og USA Experten OK Reiser, Kvinesdal arrangerer Bad Boys Tour for å følge Pål Arvid Blytt (Polly) i dette løpet. De er nå i helgen i området Huntington Beach, California på cruising, med bla. Donutmeet i ettermiddag kl.15 norsk tid osv. Tirs-torsdag skal de være i  Las Vegas før de så kjører inn til Ely i Nevada hvor løpet skal være i helgen.
  Ryktene sier at det er flere norske biler som er sendt over for å delta, og hvis du kan bekrefte dette, send en mail.
  Europas raskeste gatebil, Polly sin 1986 Pontiac Trans Am er ihvertfall sendt over for en god stund siden. Offesiell rekord på denne er ufattelige 407km/t. Den skal nå få kjørt seg på Highway 318 i Nevada. Hastigheten skal godt over 300km/t på vanlig landevei.
  Se snutter på youtube her fra Silver State Classic Challange, løpet Polly skal delta på her og tidligere rekordforsøk her samt fra Eikås her og Rudskogen her.

09.09.10:

05.09.10:

 • AMCAR Askøy skal om 14 dager arrangere sitt 30-års jubileum med Rebusløp for sine medlemmer. Sett av hele dagen den 25.september, for tidlig på morgenen starter Street Legal på Eikås i Åsane, om ettermiddagen blir det Rebusløp på Askøy som avsluttes på kaien i Florvåg med grilling. 30-års jubileumsfesten fortsetter utover kvelden.

04.09.10:

 • Vi har fått 2 nye medlemmer som kjører -70 Mustang i løpet av en uke. Andremann er Torgeir Klokkerhaug, en 30 år gammel trønder bosatt i Bergen siden 2001 og kjører en flott -70 Mach 1. Den er hvit med rødt interiør. Han har besøkt klubben på bla. Askøytreffet i fjor, og deltok da AMCAR Askøy "arrangerte tur til" BASEBALLS konsert i Grieghallen i år. Velkommen som medlem!

02.09.10:

 • 10 biler og 15 medlemmer fra AMCAR Askøy stilte på årets siste AMCAR Cruisenight. Nydelig sensommervær gjorde dette til en superfin aften. Bilder kommer.

31.08.10:

 • AMCAR Askøy minner om årets siste AMCAR Cruisenight i morgen på Festplassen i Bergen. Fremmøte utenfor klubblokalet i Florvåg kl.19.

30.08.10:

 • Et nydelig vær med sol og varme kun avbrutt av en kraftig regnbyge gjorde bil og MC treffet i Åsane i går til en glede. Mange medlemmer fra AMCAR Askøy stilte i Åsane denne flotte dagen. Jan Erik Aasebø viste frem sin nydelige nyinnkjøpte vinrøde -70 Chevrolet Camaro, og Ragnhild Nesse tok sin første premie med sin flotte gule -86 Chevrolet Corvette. Gatulerer!
  .
 • Rolf Askeland melder om en flott helg på West Coast National i Kongeparken på Ålgård. Han og familien var på plass.

28.08.10:

 • Husk Right On Motorshow i Bergen Travpark i morgen.
  .
 • Vi fikk også en syvende medlem, Anders Inge Kalve fra Steinsland på Sotra denne uken. Han kjører rød -70 Ford Mustang Grande. Velkommen som medlem!
  .
 • Det var flott repotasje i Askøyværingen fra Askøytreffet der hovedtema var vår første kvinnelige medlem, Veronica Nytun. Mer info kommer!

25.08.10:

 • AMCAR Askøy har den siste uken fått 6 nye medlemmer. Thor Erik Basteson er ny ungdomsmedlem fra Florvåg. Veronica Nytun har nylig kjøpt sin første amcar, en 1972 Ford Gran Torino Fastback Sport hos West Coast Cars på Bømlo sammen med sin far Michael Nytun. Brynjar Mæland fra Florvåg har blitt medlem og skal igang med å bygge opp sin fars & bestefars 1939 Ford Pickup med flathead V8. Dette er en gammel norsk bil som gikk i Voss / Bolstad området med trehytte og treplan. Jan Ronny Pettersen fra Hetlevik har kjøpt Erik Basteson sin flotte -77 Pontiac Firebird Formula 400, og Ragnhild Nesse har endelig lykkes å få kjøpe drømmebilen, en gul 1986 Chevrolet Corvette som tidligere tilhørte Terje Hollund i Streetfreaks Bergen. Dette er en bil hun jevnlig har spurt Terje om å få kjøpe siden 2004. Gratulerer! Velkommen som medlem alle seks.

24.08.10:

22.08.10:

 • Askøytreffet ble en suksess tross i øsende regnvær tidligere på dagen og såkalte drusebyger innimellom.
  Minst 37 biler var innom treffet, hvorav 32 var innregistrert og var med på publikumsavstemming. 
  Beste bil ble John Christian Skagen sin -59 Cadillac Eldorado Biarritz, på andreplass kom Erik Joys med sin flotte -68 Ford Mustang Shelby GT500 og på tredjeplass kom Erik Basteson sin nylakkerte -67 Olds 98 Conv. GRATULERER!
  Utloddingen av alle de fine premiene fikk mange glade vinnere. Gratulerer!
  Mer info og bilder kommer!
  .
 • John Christian Skagen har tatt ut sin -74 Grand Prix fra mekkelokalet. Bilen er nå ferdig lakkert og nå gjenstår detaljmontering. Dette gjør John christian hjemme i sin flotte dobbelgarasje.

21.08.10:

 • ASKØYTREFFET I MORGEN:
  Hovedsponsor er:
  Vestenergi as i Kleppestø som selger varmepumper, infrarød sauna, vanndispenser, myggmaskin og biopeiser.
  Handz On bilpleie i parkeringshus på Lagunen Storsenter som tar bilpleie, rens, vask, polering, dekk, felg, lakkskader og sesongsjekk.
  I tillegg til premier fra Auto 23, Biltema, Lakkspesialisten Mekonomen, Rock Auto USA, John Christian Skagen, Radioservice Askøy, Altihandel.no, Bilradiospesialisten, Toro og Kiwi
  .
 • Askøytreffet sitt hovedformål er å være et gratistreff uten inngangspenger der vi fyrer grillen og folk tar med grillmat, og picnickurv selv. Men, det blir utloddning i morgen på Askøytreffet med flotte premier og åpen kiosk, så ta med noen kroner uansett. Treffet er åpent for alle aldre og alle typer Amerikansk bil !!! Velkommen i morgen kl.13.
  .
 • AMCAR Askøy har hatt noen av medlemmene i sving med å skaffe premier til utlodning på Askøytreffet og for høsten utover med lotteri og quiz ol.
  Stor takk til Espen og Alexander Eliassen, Dan-Kristian og Rolf Askeland og John Christian Skagen for innsatsen.
  .
 • Glemte i går å skrive om Rebusløpet med 30-års jubileumsfest i klubbhuset i Florvåg som blir 25.september. Dette avholdes sent på ettermiddagen etter Street Legal i Åsane. Mer info kommer!

20.08.10:

 • Medlemsmøtet på onsdag hadde to hovedsaker. 
  Det var planlegging av Askøytreffet førstkommende søndag i Florvåg utenfor klubbhuset kl.13.00. Medlemmer i AMCAR Askøy møter før kl.12.00 hvis mulig for å klargjøre. Dugnad før treffet holdes lørdag. Stikk innom hvis du har tid.
  Den andre saken var at nå har AMCAR Askøy sagt opp leieavtale med gamlelokalet. Her må det ryddes snarest. 
  To personer har allerede hentet det som de vil ha av sine egne deler i lokalet. 
  Vi tar nå kontakt med medlemmer som vi vet har deler i lokalet. Dette gjelder selfølgelig kun personer som betaler og leier lagerplass, for andre som har lagt ned deler for 20 år siden og ikke betalt leie, kommer neppe til å savne det de la ned der. De som har deler, tar med det de vil ha, og etterpå får vi vel rykke inn noen "gis bort" annonser på Finn.no og i Norsk Motorveteran el. Det er jo mye godbiter til 30-talls biler ol. som blir liggende igjen.
  Det som da blir igjen, får vi ta på dugnad. Medlemmer med lastebil har sagt seg villige til å kjøre bort stålskrap.
  .
 • Erik Basteson har fått lakkert sin -67 Olds 98 Conv. Vi gleder oss til å se den på førstkommende søndag på Askøytreffet.
  Erik var en av mange vastlendinger som tok turen til AMCAR Hot August Nights i Trondheim i helgen. De kjørte via Geiranger, Trollstigen og Arlanterhavsveien til Ålesund. Erik har lagt ut mange fine bilder fra turen på Facebook.
  .
 • Vi har fått bilder fra oddvin og Trine fra Grensetreffet. Disse blir publisert etterhvert i neste uke.
  .
 • Hovdentreffet arrangeres i Skånevik første helg i september. Påmelding kreves med hotellbooking til reduserte priser inkl. mat. Kjempegøy avsluttning på sesongen. Se info her.

16.08.10:

 • Odd Monsen har solgt sin -39 Pontiac Silver Streak. Den er solgt til en person som samler biler og skal starte nytt bilmuseum i Telemark.
  Dette er sjelden kost at biler blir solgt for å havne på bilmuseum. Dvs. at vi alle om et år eller to kan reise til Telemark og se igjen denne fine bilen i et nyåpnet museum. Vi håper Odd blir invitert til åpningsfesten av museumet, slik at vi vet når det åpner.
  Odd er fortsatt interesert i gamle biler, og har lenge sagt at han kunne godt tenke seg en kabriolet, så hvem vet, kanskje han kjøper igjen noe med tiden.
  .
 • Rolf Askeland og John Christian Skagen har vært på Grensetreff i Halden i helgen, hvor bla. kåringen av Norges Fineste Bil foregikk. Vinneren ble en 1949 Mercury Cab. Rolf og John Christian kom på delt andreplass sammen med et par andre biler, og er derfor invitert til Oslo på Oslo Motorshow 29-31.oktober 2010. Dette er et nytt fast utstilling som starter nå i 2010 og arrangeres i Norges Varemesse i Lillestrøm.
  Se pressemelding her.
  PS: Skal du hit bør du bestille deg overnatting allerede nå, for det vrimler ikke akkurat av hoteller i området. Thon Hotell Arena ligger like ved, og er et godt alternativ. Det fine er også at vestlendinger kan ta toget helt til Lillestrøm (togbytte på OSLO S). Lykke til.
  .
 • Førstkommende helg er det Askøytreffet, og vi leggeer de siste planene på førstkommende onsdag når det er medlemsmøte kl.19.30.
  .
 • AMCAR Magazine nr.7.2010 dumpet ned i posten, og gleden var stor da første repotasje fra AMCAR sitt besøk i vår sto på trykk. 
  Øystein Fengestad sin -39 Tudor var omtalt på side 32,33,34,35,36 og 37...altså 6 hele sider med flotte store bilder og tekst. Fantastisk! Takk AMCAR! 

11.08.10:

 • Vi minner om medlemsmøte 18.august kl.19.30 og Askøytreffet på Florvåg kai søndag 22.august kl.13.

06.08.10:

 • Bilder fra Festplassen og AMCAR Cruisenight. Lite oppmøte fra AMCAR Askøy grunnet ferieavvikling.
  Vi håper å komme sterkere igjen i september. 
  Ståle Aasebø, Per Kristian Fromreide og John Christian Skagen var på plass med sine flott biler.
  Ståle og Magne Remes er blandt de ivrigste i klubben til å ta en cruising på sparket. Det blir da publisert på Facebook.

03.08.10:

 • Bilder fra Per Kristian Fromreide og tur til Tromsø her.
  .
 • Husk AMCAR Cruisenight på Festplassen i morgen.

02.08.10:

 • AMCAR Askøy innbyr deg å være med på "50-talls" show med Rockabilly-konsert i Grieghallen.
  The Baseballs skal ha konsert:

  THE BASEBALLS
  PEER GYNT SALEN
  tor, 19.08.10 kl.21:00
   
  Håper mange har lyst å bli med.
  Send mail til AMCAR Askøy hvis/når du har kjøpt biletter.
  Hver og en kjøper sin egen billett på Bilettservice eller på Posten. Pris er ikke avskrekkende, kr.350,- pr.pers.

  The Baseballs spiller nyere coverlåter i 50-talls stil.
  De kler seg og opptrer som om dette skulle være en femtitallskonsert.
  Knallgøy!!!
  Se video her på youtube:
  http://www.youtube.com/results?search_query=the+baseballs

  Se omtale av gruppen her:
  Det blir det garantert høy brylkremfaktor og topp stemning når The Baseballs inntar Bergen med konsert etter enorm pågang. Etter at de opptrådde på Skavlan i vinter, har de opplevd en enorm popularitetsboost både i Norge og Sverige med sine rockabilly-versjoner av velkjente hits. Som bandet selv sier: "Vi tar bra låter, og får utløst potensialet som ligger i dem." 

  Nye hits i gammel innpakning

  Med andre ord er dette en gyllen anledning til å få svingt på hoftene, og synge med til nye hits i gammel innpakning. Ikke er det bare moro, det gir også en helsebringende effekt skal vi tro vokalist Sam: "You can't ignore the orthopedic aspect of swinging your hips: constantly swinging them reduces the need for artificial ones."
  Det tyske rockabilly-bandet er ute med albumet "Strike!", og har stor suksess med sine coverversjoner av hitlåter som "Umbrella" (Rihanna), "Hot N Cold" (Kate Perry), "I Don’t Feel Like Dancing" (Scissor Sisters) og "Crazy In Love" (Beyoncé).

   

  The Baseballs på Norgesturné
  The Baseballs” heter de – og var på sitt aller første Norgesbesøk i januar 2010. Det tyske bandet ble dannet i Berlin i 2007 og har utviklet seg til å bli noe man godt kan kalle en ny tysk eksportslager. Bandet har ligget flere uker på toppen  av VGs top 40 albumliste.
  .
  De tre sangerne Sam (fra Reutlingen), Digger (fra Rheine im Münsterland) og Basti (fra Magdeburg) er kjent for sine trestemte rock`n roll-versjoner av moderne hit-sanger som Umbrella av Rihanna og Hot`n Cold av Katy Perry. Stilen er utpreget 50-tallsinspirert.
  .
  Debutalbumet ”Strike!” ble utgitt i Tyskland i 2009 og har figurert på hitlistene både i Tyskland, Østerrike, Sveits, Sverige og Finland. For tiden ligger det sogar helt øverst på de svenske hitlistene – og har allerede solgt til gull. 
  I Finland har The Baseballs vært nominert til musikkprisen Emma – i selskap med Robbie Williams, Britney Spears, Lady Gaga, Muse, P!nk og de to tyske bandene Rammstein og Tokio Hotel.
  .
  Fredag 29. januar 2010, da The Baseballs besøkte Oslo i forbindelse med NRK/SVT-sendingen ”Skavlan” (se link nedenfor), fikk også ambassaden stifte et svært hyggelig bekjentskap med de tre sangerne, deres manager Saki Pelka og Jørn Haanæs fra Warner Music Norway. Og mellom snøfnuggene som dalte ned over Oscars gate, bød de til og med på en spontan versjon av Umbrella! .
  Da The Baseballs var på turné i Norge i april 2010 (Kristiansand, Stavanger, Bergen og Oslo), var billettene utsolgt i lang tid på forhånd, etter at bandet hadde ligget flere uker på toppen av VG-lista - til høsten e følgende ekstrakonserter planlagt i Norge:
  .
  19. august Bergen (Peer Gynt Salen)
  20. august Haugesund (Maritim utescene)
  21. august Drammen Elvefestival
  2. oktober Oslo (Sentrum Scene)

29.07.10:

 • Bilder fra Per Kristian Fromreide som var på onsdagstreff i Trollhettan i Sverige her.
  Opp mot 150 enheter (amcars og mc) kunne det være en god onsdag.

28.07.10:

26.07.10:

 • Rolf Askeland har fått sin -65 Impala hjem fra hellakkering. Flott arbeid.
  Dette ble gjort i sist uke hos Hartvedt i Bergen. I dag skulle han hente koffertlokk, som ble lakkert seperat.
  Når dette er montert, kjører de sammen med sønn til Classic Car Week i Rettvik, Sverige. Dan-Kristian Askeland kjører da sin flotte -73 Bonneville
  AMCAR Askøy blir vist godt representert i Rettvik. Mange skal avsted. Bla. kjører Øystein Fengestad med frue kjører -66 Elektra Cab. og Einar Østevold med frue kjører -64 Eldorado cab. avsted på torsdag.

22.07.10:

21.07.10:

20.07.10:

 • Vi har fått en link i venstre side som heter Grasrotandelen.

18.07.10:

 • AMCAR Askøy sitt medlem Arvid Orvedal skal nå selge en av sine to Cadillac`er grunnet plassmangel. Valget falt på den blå -70 Eldorado Coupè.
  Den er kun kjørt 73000, så her bør en vel ta turen innom finn.no og ta en titt.

14.07.10:

 • Geir Fjeldsbø med familie skal på Wings & Wheels i Varberg, Sverige 16-17.juli. Høres kjempegøy ut... 

11.07.10:

 • I går var det oppstart på ungdomsprosjektmotoren i klubben. Dette er en 440cid. Super Commando fra 1970 som sitter i Roy Rodvelt sin 1970 Plymouth Roadrunner Superbird. Ungdomsmedlemmene og ellers alle motorintereserte i klubben var med på Temakveld "Utløfting og demontering av motor", samt to temakvelder på montering av motor (ny kam, råde + rammelager, honing av sylindre, ringer/fjærer, pakninger, oljepumpe, vannpumpe, nyoverhalte 906-topper, innsug osv.) 
  Ståle Aasebø har stått som leder for prosjektet, og han sto for oppstart. Motor ble kjørt i 25 min. med 2500 rpm. pga. ny kam som var montert. Bilen startet og gikk som en klokke. Kjempegøy!
  .
  Dag Robert Gjelsvik benyttet dagen sammen med to kamerater til å matte ned sin -70 Cadillac cab. Den sorte lakken er nå helt borte, og sølv metallic går nå igjen over hele bilen. Også orginalfargen gull metallic kan skimtes enkelte steder. Et par rusthull nede i forskjermene der det er dobling med "kanal" på baksiden kom frem, men dette er vel noe som går igjen på alle gamle Cadillac`er.

10.07.10:

 • Tropevarme på Vesterås.
  Det meldes om tropevarme og fantastiske forhold i Sverige fra deltakere på årets Power Big Meet.
  .

 • Husk også årets familietreff i Hønefoss, et av norges eneste amcartreff som ikke bare fokuserer på en heidrundande fest. De har leker for barna med rebusløp og svampkasting, selv om de senere på kvelden også har ølstafett og dans for de voksne.
  .

 • Minner også om Street Freaks sin samling utenfor McDonald`s ved Åsane Senter hver søndag fra kl.19.00 i sommerhalvåret.
  .

 • Geir Fjeldsbø har endelig lykkes i å få tak i støtfanger bak til sin 1954 Buick. Denne ble montert idag. Gratulerer!

07.07.10:

 • Ny annonse på bil tilsalgs her

06.07.10:

 • Vi har fått et nytt medlem. Erling Hansen fra Rådal. Han kjører -96 Town & Country, har en -89 Grand Voyager og snuser nå på -77 Trans Am og -78 Trans Am. Velkommen som medlem! 

05.07.10:

 • Det skjer litt av hvert i klubblokalet selv om det er sommer. Hallsjef Bjørn Sandvik har tatt ut sin -66 Mercury og inn har Alexander Eliassen kommet med sin Chevy G20 van. 
  .
  Dag Robert Gjelsvik har pusset ned bagasjelokk og begynt på sidene på sin -70 Cadillac.
  .
  John Christian Skagen holder på å montere alle nylakkerte deler på sin -74 Grand Prix. Nå gjenstår kun lakkering av dørene.
  .
  Espen Eliassen har montert motor i sin -71 Chrysler.

02.07.10:

 • Onsdagskafè er sommerstengt. Vi åpner igjen i midten av August.
  Takk til alle som bidro til å vaske og bone gulv i Kafè og gang.

01.07.10:

 • Vi minner om OS sitt amcartreff på Nasjonaldagen, 4th of July på Os Vidergående skole kl.13-17.
  Vi kjører fra Klubbhuset i Florvåg kl.12.00. Møt opp!

23.06.10:

 • Vi minner om sumarfest i Ulvahiet på Os lørdag 26.juni kl.18.00. Ta med grillmat og drikke. Os Amcar Club holder grillen varm. Pris kr.50,- pr.pers. for å dekke husleia. 
  Det passer jo utmerket å stoppe å kjøpe grillmat og salat på Rema på vei hjem fra Bømlatreffet, som er samme dag. Dette starter kl.11 utenfor Bømlo Rådhus og det er premieutdeling kl.14. Bømlatreffet arrangeres i år for andre gang, så vi håper folk støtter opp om de få treffene vi har her på Vestlandet ;-D

14.06.10:

 • På onsdag var det medlemsmøte.
  Da fikk vi et nytt medlem. Det er Erik Basteson fra Florvåg. Han har en gul -77 Pontiac Firebird Formula og kjøpte i tillegg en -67 Oldsmobile 98 conv. nylig. Denne er mørkeblå og en flott bil. Han var nede på lørdag på Nasjonal Motordag og i Åsane på StreetFreaks sitt Sommertreff i går.
  Velkommen som medlem.
  .

 • Saker som ble tatt opp på medlemsmøtet, var hovedsak weekendtreff på Askøy 2011. Det ble satt ned en komitè bestående av fire personer som skal finne og utgreie alternativer for plass hvor dette kan arrangeres. Hvis dette går i boks fremover, må nok flere av oss trø til med hjelp...for dette skal ikke brenne ut disse fire. Vi gleder oss alle til fremtidige medlemsmøter, for da får vi høre progress i jobben deres.
  .
  Vi har fått inn kr.341,- fra Grasrotandelen på klubbens konto for første kvartal. Nå er vi i gang, så sørg for at foreldre og slekt og venner som har spillekort fra Norsk Tipping støtter opp om AMCAR Askøy og gir grasrotandelen til oss. Send SMS "GRASROTANDELEN 994853090" til 2020 for å bli med elle gi beskjed til kommisjonær neste gang du tipper at du vil støtte AMCAR ASkøy, så ordner han det.
  .
  Vi lager nå en link på vår hjemmeside over "Biler som er solgt". Dette gjelder klubbens medlemmer som har solgt biler, og vi legger inn bilder av disse her.
  .
  Det ble bestemt å kjøpe inn søyleboremaskin som står på gulv. Dette blir gjort i løpet av sommeren.
  .
  Styret vedtok ENSTEMMIG å innføre totalt røykeforbud i Kafè. Dette på oppfordring av mange medlemmer, men spesielt nå siden vi har fått så mange nye ungdomsmedemmer som ikke trives i røyken. Dette forbud vil gjelde Onsdagskafè, Quiz-kvelder, Temakvelder, Medlemsmøter og ikke minst Julebord (merk:hele kvelden og natten) ol. fellesarr. i klubbens regi. Vi har stor fin mekkehall og kai som fungerer som røykerom.
  .
  Vi har fått støtte fra Askøy Lionsklubb. Dette skal brukes på ungdomsprosjekt til høsten og vinteren. Tusen Takk.
  .

 • Har lagt inn noen av repotasjene som har vært om medlemmer i AMCAR Askøy under link Repotasjer.

13.06.10:

 • Hele 13 av klubbens medlemmer pluss 7 fruer / barn til klubbes medlemmer var på plass i Åsane i dag hos Street Freaks sitt Sommertreff. Dette må være bra, siden det ikke var mer enn 47 biler totalt. 3 Harley stilte også, så dette ble en kjekk dag i solen. Noen nye biler var det kommet til vestlandet i det siste, så dette var gøy. 
  Vi håper neste gang at kjøretøyene kjøres frem under premieutdeleing, for ikke engang web-ansvarlig kunne svare på hvilke biler som fikk premie når fruen spurte...ikke lett å vite hvilken bil som er nr.19...he,he...Det hadde vært kjekt.
  .
  I går var det Nasjonal Motordag, og Askøy har fått seg en ny muskelbil. Det er vårt medlem Christer Langum som har kjøpt seg Mopar E-body. En flott knallgul -71 Plymouth Cuda. Råstilig, er vel en kjapp og grei beskrivelse. Bilen går på Haugesundskilt, og ble kjøpt på Lørenskog på torsdag. Christer var på vei hjem fra jobb i Mexicogulfen og kom med fly fra Houston, stoppet i Oslo, kjøpte bil og kjørte hjem. Stilig.
  .
  25 biler var innom på Florvåg kai ifm. Nasjonal Motordag. Heldigvis var det ikke bare amcars som kom, men bla. også øyens raskeste Volvo. En for så vidt vanlig brun 244 som går som et skudd. Det kan ihvertfall de som går på Street Legal på Eikås bekrefte.
  Vi hadde mange medlemsbiler på kaien, og fikk besøk i tillegg besøk fra en fin gjeng fra Os Amcar og Bergen Amcar. Vi grillet og pratet bil, og hadde kafè og mekkelokalet åpent. Dette ble en kjekk ettermiddag, selv med kald vind fra nord og kun 12 gr. Takk til alle som stilte opp og tok denne dagen på strak arm.
  .

 • Vi har nå pr.1.juni 73 medlemmer. Dette er ny rekord i AMCAR Askøy sin historie. Gratulerer!
  .

 • Har lagt inn bilder av Per Skogen sin -77 Excalibur Phaeton. Se også oppdaterte bilder fra 66-mustang, -76 Grand Prix, -66 Buick, -59 Cadillac, -78 Corvette og -66 Ventura.

12.06.10:

 • Regnet har nå gitt seg for denne gang, det er Nasjonal Motordag og vi er klar med grillen i dag kl.16.00 . Se mer info under.
  .

 • Vi minner om Street Freaks sitt Sommertreff i morgen, søndag 13.juni kl.13.00 utenfor Åsane Senter. Alle Amerikanske kjøretøy er Velkommen.
  AMCAR Askøy kjører samlet fra Klubbhuset på Florvåg Kai kl.12.00

11.06.10:

 • Bilder fra Salsa forspill i Strangehagen her.

10.06.10:

 • Nasjonal Motordag 2010 avholdes på Florvåg kai førstkommende lørdag 12.juni.
  Vi fyrer grillen kl.16.00. Ta med grillmat og kom ned.
  OS Amcar cruiser fra Os kl.14.30 og møter Bergen AmCar Club kl.16.00 i Bergen. Deretter går cruisingen videre til Florvåg kai på Askøy hvor det skal grilles. KIWI-butikken ligger kun 30 meter fra klubblokalet, så her kan det kjøpes grillmat.
  Kafè-styret satser på å få åpne kafè inni klubblokalet vårt, så her blir det hotdogs, brus og kaffe.
  Velkommen til alle som har hobbykjøretøy, enten det er båt, fly, traktor, bil, MC eller moped el.

07.06.10:

 • I går var en gjeng fra amcarmiljøet ute på Skråmestø hos Jarle og så på biler han har tilsalgs. -75 Cadillac Cab. for kr.68000,-, -65 Ford Fairlane Cab. for kr.70000,- og en -65 Mercury Cab. med motor i deler for kr.50000,- Dette var alle fine biler for denne prisen, så her bør amcarfolket i Bergensdistriktet kjenne sin besøkelsetid og hanke inn disse bilene før de forsvinner vekk fra Vestlandet. Ring Jarle på 48049979 hvis du er interesert.

06.06.10:

 • Husk medlemsmøtet førstkommende onsdag 9.juni kl.19.30 i klubblokalet på kaien i Florvåg.
  Dette blir siste medlemsmøte for sommeren, og vi har noen hyggelige ting på gang, så møt opp!
  .

 • Førstkommende lørdag 12.juni er det Nasjonal Motordag i Norge. 
  Kom med forslag på medlemsmøtet hvordan vi skal feire denne.
  Kanskje samling og grilling utenfor klubblokalet på ettermiddagen hvis været tillater det?
  .
  Sekretær og kontaktperson AMCAR Askøy til AMCAR Trondheim, Roy Rodvelt har brukt en del tid på å få til en samling på Askøy. Det har blitt vurdert en del parkeringsplasser, men det hadde vært greit å ha denne dagen spikret på et fast område allerede fra første år, så derfor er industriområdene ikke aktuelle siden dette kan bli et meget stort treff etterhvert.
  Nasjonal motordag skal omfatte både alle typer hobbybil, traktor, moped, lastebiler osv. så lenge det er et motorkjøretøy, og siden det også inbefatter båt bør det ligge med en kai.
  Konklusjonen på dette blir at Kleppestø Kai er rette plassen, men denne får vi ikke låne en lørdag, da denne er også på lørdager er ganske full av biler til folk som er i byen på shopping eller på jobb.
  AMCAR er kontaktet, og de har allerede fått flere henvendelser om at treffet bør i fremtiden evalueres til å være på en søndag.
  Hvis det blir en søndag fra neste år, er Kleppestø Kai helt super. Vi venter i spenning.
  .

 • Har lagt inn bilder av Dan-Kristian Askeland sin nyinnkjøpte 1973 Pontiac Bonneville 2 DHT. Bilen har vært en en eiers bil fra 1973 til 2007 da den kom inn til landet her, og er helt orginal med samme lakken fra den var ny. Kjørt ca. 62.000 miles siden den var ny!! Bilen har alle de orginal dekalene og til og med den som står på solskyggen når den kommer fra fabrikken på hvordan man skal starte bilen. 400.cid motor går klokke rent. Orginale rally wheels, cruise control (som fungerer), tilt ratt,a/c og 3 punkt seler.
  .

 • Profil for nye ungdomsmedlemmer Arne Kristoffer Høydal Bjørsvik og Martin Martinsen Valdersnes, samt ny medlem Per Skogen.
  .

 • Har oppdatert bilder av -74 Grand Prix, 71 Chrysler 300, -70 Olds, -66 Mercury, og -70 Cadillac
  .

 • Jan Erik Aasebø har en -80 Corvette for salg. Se mer info her.

05.06.10:

 • I dag var det et nydeleg vær på Voss. Vossa Rudl`n 2010 gikk av stabelen. De hadde i år også fått tildelt Norgesløpet av LMK, som går på rundgang i hele Norge blandt veteranvognklubbene. Derfor kom det biler fra fjern og nær, og mange som meldte seg på fikk ikke mulighet til å være med, siden KHKVoss hadde satt max antall 150 biler i år.
  Fredagen sjekket de fleste inn på Park Hotell Vossevangen og Fleicher, og bilen ble parkert i hagen til hotellet. Så var det video og hyggelig samvær.
  Lørdagen startet med tidlig opplining av bilene på numererte plasser. Flott brosjyre med oversikt med navn på alle biler og eiere gjorde treffet oversiktelig. Kl.10.30 gikk starten på Vossa Rudl`n, og speaker hadde gjort nøye research om hver bil og fortalte et par minutt om hver bil før de kjørte ut.
  Løpet var på ca. 60km. med innlagte poster, og her var det biler fra 1912 opp til 1979 som deltok. Grensen er satt til 30 år gamle biler.
  Etter løpet fikk en også tid til å studere bilene

03.06.10:

 • AMCAR Cruisenight regnet vekk og gjengen i AMCAR Askøy holdt seg i klubblokalet hele kvelden.

 • Dan-Kristian Askeland ute med sin nyinnkjøpte -73 Pontiac Bonneville. En nydelig gulfarge gjorde denne bilen til en flott perle. Bilen var i gjennomgående fin stand og hadde en lun og fin gange. Dan-Kristian har nettopp solgt sin 1966 Rambler, og reiste derfor til østlandet i forgårs og hentet hjem denne flotte bilen. Dan-Kristian er jo bare 17 år, og må derfor få hjelp av sin søster Inger Marie når det er cruising på gang... Gratulerer! Bilder kommer.
  .

 • Det har vært omrokkeringer inne i mekkehallen. Det er nå tilbake igjen til normalen, syv biler i mekkehallen. Hogne Mjelstad er ute med sin Corvette, og Øystein Fengestad med sin -66 Buick. Inn er kommet Dag Robert Gjelsvik, som skal lakkere bilen sin i sommer og overhale automatkasse til vinteren.
  .

 • Vi har diskutert i klubben om det finnes folk i amcarmiljøet i Bergen som er gode på overhaling av automatkasser. Vet du om noen, ta kontakt med Webansvarlig Roy på 93884286.
  .

 • Øyvind Berntsen dukket opp med sin nylakkerte -66 Mustang i turkis. Gratulerer! Bilder kommer.
  .

 • Steinar Eikemo jobber som en maur og har snart montert ferdig sin -73 Mustang Mach 1. Motor har vært utav bilen i vinter og mange deler er nylakkert. Bilen håper Steinar blir å se på Askøyveiene med det første.
  .

 • Ifm. at Steinar leier lokale sammen med bla. Leon Unnvik Jensen, har Leon i går fått startet opp og kjørt med sin -80 Buick. Leon ser for seg at dette skal bli hans nye vinterbil når den er klar. Godt å få ut både Mustangen og Buick`en og få ryddet skikkelig opp på mekkeplassen , sier Leon. Nå er lokalet ryddet så Steinar Eikemo kommer ut med sin Mach 1...

01.06.10:

 • I morgen er det igjen klart for AMCAR Cruisenight. Møt opp på kaien i Florvåg kl.19.00. Se også info nedenunder for besøk hos Borge sin bilsamling.
  .

 • Søndag 5.juni er det Vossarudl`n på Bømoen på Voss fra kl.08 og utover dagen.

29.05.10:

 • I dag har det vært lakkering på Askøy. John Christian Skagen har fått lakkert sin -74 Pontiac. Vinrød på tak og sølv på resten. Vidar Helland gjorde en fin jobb igjen,og resultatet ser bra ut. Bilen blir lakkert i molekyler, så nå gjenstår panser, koffertlokk, dører, forskjermer og smådeler.
  .

 • Har glemt å skrive at Leif Johannessen har vært og registret sin -78 Chevrolet Corvette. Dette er en spesiell bil med manuellgear, så her gjelder det å passe høyrefoten når en slipper clutchen... Leif har nemlig montert ny clutch i vinter, så han har fått brukt den en del ganger allerede.
  .

 • I morgen er det fellestur til Haugesund. Ronny Krabberød kommer med Right On Motorshow, så det blir felles avgang fra klubblokalet i Florvåg kl.08.15 Dette for å nå ferje fra Halhjem kl.09.15. Møt opp!
  .

 • Bergen Amcarklubb har fellescruising til Borge sin bilsamling på Osterøy på onsdag 2.juni på AMCAR Cruisenight. For de som ikke har vært der, ambefales det å stille på Eikås og henge seg med BACC på denne cruising kl.19.00.

27.05.10:

 • Har lagt inn profil for nytt medlem, Ørjan Lindelid Andreassen. Han representerte også AMCAR Askøy på Viking-treffet på Sandbekken i Haugesund i helgen. Har også lagt inn profil av hans tøffe nyinnkjøpte 1966 Pontiac Ventura Cab.
  .

 • Har oppdatert Treff. Svelgentreffet rett nord for Florø er flyttet en uke. Det vil si at treffet er allerede nå førstkommende helg.
  Right On Motorshow i Bergen Travpark er flyttet to helger senere enn vanlig, og blir i år siste søndag i august.
  For de som vil på familietreff med barna og kose seg i sommerferien , kan Hønefosstreffet være et fint alternativ midt i juli. Se mer info på Treff link til venstre.
  .

26.05.10:

 • Mye liv i klubben denne onsdag. Over 20 personer var innom denne kafèkvelden. Eirik Larsen hjalp Øystein Fengestad med tuning av sin -66 Buick. 
  Etterpå samlet alle seg rundt Morten Iversen sin nyoverhalte motor. 14 personer var med på å få løftet inn motor i bilen. Flywheel ble momenttrekt, innslag på startmotor justert og gearkasse ble montert. Men da motor ble forsøkt heist inn, ble det oppdaget at den ikke kunne monteres med headers, så disse ble demontert. Siden klokken dro seg mot ellve på kvelden begynte folk å trekke hjemover, og 6 mann måtte jobbe overtid for å sette inn motoren. Morten takker alle for iherdig innsats!
  .

24.05.10:

 • Idag var det Os-treffet. Se de første bildene fra dette treff her.
  Se også video nederst på siden her.
  AMCAR Askøy stilte med 5 biler (-57 Chrysler, -59 Cadillac, -60 Cadillac, 68 Shelby, -00 Dodge ) på treffet, og etterhvert kom det 2 til -65 Impala og -68 Thunderbird). Det var Magne Remes og Rolf Askeland m.frue som kom fra Viking-treffet på Sandbekken i Haugesund. Der fikk både Magne og Rolf premie for sine flotte biler. Rolf ble beste amcar på treffet. Gratulerer!
  Det gikk ikke værre enn at John Christian Skagen sikret seg førstepremie på sin nylakkerte -59 Eldorado Biarritz på Os-treffet. Gratulerer!  På andreplass kom Svein Sagebakken med sin råtøffe nylakkerte candyrøde Rod (samme bil som vant Askøytreffet i fjor, men da var den sort) og på tredjeplass kom John Blokhus med sin flotte -58 Cadillac. 
  .

 • Hogne Mjelstad er ferdig med arbeid på sin -76 Corvette. Han har nå tatt denne ut av mekkelokalet i Floråg. 

23.05.10:

 • Det blir felles cruising fra AMCAR Askøy og Florvåg kai kl. 11 i morgen, 2.pinsedag, til Os-treffet.
  .

 • Har lagt inn bilder av Magne Kleppe sin 1960 Cadillac Eldorado Seville og restaureringsbilder fra 1957 Cadillac Eldorado Brougham. Magne har i vinter demontert interiør og dashbord. Dette er klar til lakkering. Han har også tatt ned forstilling for å bla. montere nye belger på airride på denne bilen.
  .

 • Har lagt inn bilder av nytt medlem, Jarle Jacobsen sin 1956 Cadillac Coupè De Ville. Denne ble innkjøpt like før West Coast Motorshow i Arenum og var med på utstillingen der.
  .

 • I helgen har det vært Street Legal på Eikås. Grunnet regn på lørdagen var det lite folk, men søndagen blomstret det opp med sol og mere folk. Fra AMCAR Askøy ble Jan Erik Aasebø observert, Roy Rodvelt, Trine og Oddvin Skråmestø, Kjarten Skråmestø Pedersen og Christer Stølen.
  .

 • Jan Erik Aasebø hadde sin nyimporterte 1980 Chevrolet Corvette for salg på Eikås. Nydelig hvit /hvit bil. Bilder kommer. Jan Erik hentet hjem flere biler som ble innkjøpt på den årlige USA turen. Mer info kommer.

22.05.10:

 • USACARS, som er sponsor på internettsiden vår, etterlyser flere medlemmer fra vårt distrikt. Det er nå 350 personer som er abb. i Norge. Bladet vokser seg større og repotasjene blir bedre. Pris for ett års abb. er kr.200,- Dette inbefatter 4 nummer av bilbladet USACARS. Nå er det kampanje på 8 nummer / blader for kr.325,-. Prisen gjelder i 2 år fra innbetalt dato. Se info her. En ny spalte, USA Hobby og Gossip-side skal også inn i bladet nå, og Roy Rodvelt som er abb. fra dag 1, har fått mail og forespørsel om bidrag til denne. Det kommer kanskje også repotasje om hans innkjøp av 1959 Cadillac Eldorado Biarritz i 1991.
  Forrige blad hadde bilder fra AMCAR Askøy`s tidligere medlem Arne Gerhardsen Torsvik som hugget sin Dodge Van, Tiger Lady ifm. at han flyttet til østlandet og ikke kunne ta med seg alle bilene.
  Bli abbonent og få servert mange historier fra gamle dager, ispedd masse nytt fra biler med sjel og deres eiere.
  .

21.05.10:

 • I shorts og solbriller med telt og sovepose pakket, stilte Magne Remes i sin flotte -68 Thunderbird nede i Amcarklubben i ettermiddag klar for pinsetreff på Sandbekken utenfor Haugesund. Han vasket bilen og suste avgårde for å treffe bla. Rolf Askeland med familie som skulle nedover. God tur!
  .
  Husk også Street Legal på Eikås i Åsane i helgen, på Pinsaften og 1.Pinsedag.

20.05.10:

 • Kunstner og motivlakkerer "Laffen" fra Haugesund er på Askøy og motivlakkerer. I den forbindelse var han innom AMCAR Askøy i kveld for å se på campingvognen til Rolf Askeland. Han har motivlakkert denne både foran og bak ved en tidligere anledning. Nå skal han gjøre noen endringer, og kjenner vi Rolf rett, kommer det kanskje motiver på siden av vognen også. Spennende!
  .

19.05.10:

 • Vi har i kveld fått tilbake en gammel traver i bilhobbyen som nytt medlem. Det er Per Skogen som nå har valgt å bruke tid på bilhobby igjen. Han har kjøpt seg en Excalibur. Bilen er i meget god stand og klar for sommeren. Den er gullfarget og blir nok å se på veiene på Askøy ofte. 
  Bilder kommer!
  Per har også bestemt seg for å selge alle bilene han har stående i deler. 
  Dette gjelder hans Buick fra 1939 som står ferdig grunnet klar for lakkering og 1961 Plymouth Fury med 383 cid. som han egentlig har gitt til sønnen Gisle, og den står i gamlelokalet til AMCAR Askøy. Bilen står uten motor, men den har han liggende hjemme sammen med automat og manuellgear. 
  Det er vel usikkert om sønnen Gisle kommer til å selge Camaro`en som han har drevet og restauret sammen med faren de siste 15 år. Den har fått nye baksjermer, forskjermer og innerskjermer. Alt i oppheng og forstilling er byttet ut til polyurethaneforinger, så dennne skal ligge som et slips på veien. 

18.05.10:

 • Øyvind Berntsen har fått lakkert sin -66 Mustang. Øyvind kjøpte seg sandblåseutstyr og blåste hele bilen selv. En kjempejobb. Så sparklet han opp hele bilen selv og leverte den inn til lakkering. Nå er bilen turkis, og om et par uker er nok bilen ferdig montert og klar for sommeren, om vi kjenner Øyvind rett. Bilder kommer!
  .

 • Dag Robert Glelsvik fikk problemer med automatkassen på sin -70 Cadillac når han skulle kjøre hjem etter AMCAR hadde vært på besøk. Den ble stående igjen i Florvåg. Enten overhaling eller bytte av automatkasse ser ut til å være løsningen her.
  .

16.05.10:

14.05.10:

 • Vårmønstringen i går ble en suksess. Masse biler kom til Lagunen. Folk koste seg og så på biler, motorsykler og alle som hadde møtt frem. AMCAR Askøy var også her representert av et stort antall medlemmer. Gøy!
  .

13.05.10:

 • AMCAR PÅ BESØK: I går var kaien i Florvåg stappet med klubbbiler. Aldri før har så mange fine klubbiler vært samlet på et sted. 33 (trettitre) klubbbiler kom. Helt fantastisk! Medlemmene koste seg på en fin maidag som badet kaien i sol. AMCAR hadde sin fulle hyre med å rekke over alle og prøvde å prate med flest mulig. De knipset på bilder og pratet med folk. De ble overrasket over at så mange flotte biler hadde funnet veien ned til klubben denne kveld. Frank Stølan og Brage Hanger representerte AMCAR på en fin måte, og Ole Dalbye kom med AMCAR sin offesielle foto-van og han fikk knipset mange flotte bilder.
  Etterpå, ca. kl.20, kjørte de fleste på felles cruising til Kleppestø kai hvor mange amcars hadde kommet for å være med på vår cruising. Oddvin Skråmestø, som er klubbens coordinator mellom alle klubbene i distriktet, hadde sendt ut innbydelse til nærliggende klubber å møtes på Kleppestø kai for fellescruising.
  Turen gikk nå inn til hurtigrutekaien på Sydnes, og denne ble brukt som base for kveldens cruising. Vi får håpe ikke Bergen Amcarklubb følte at vi "kuppet" hele kvelden deres, for det var egentlig de som hadde "cruising kvelden før vårmønstring", men vi her ute på øen var litt høyt oppe ifm. storfint besøk fra moderklubben AMCAR...he,he...
  Bilder kommer!
  .

11.05.10:

 • I morgen får vi besøk av AMCAR fra Trondheim. Ta med kone, barn og alle biler og møt opp kl.18.00!
  .

 • Fellescruising til Vårmønstring på Lagunen fra klubbhuset i Florvåg skjærtorsdag 13.mai kl.09.00.

10.05.10:

 • Øystein Fengestad har vært på Voss og registrert sin 1966 Buick Elektra 225. Den er nå klar for sommeren etter en lang vinter med masse jobbing. Øystein har nok vært en av de ivrigste til å mekke bil vinteren 09/10. Hele fronten har vært av, alle deler sandblåst og lakkert, nytt hengerfeste montert og bagasjerom restaurert. Nå er norske skilt på plass på denne egenimporterte bilen og sommeren kan komme. Gratulerer!!!

09.05.10:

 • I går var det Glade Mai-dager på Åkra. John Christian Skagen tok turen ned til AMCAR Karmøy på deres treff. Bilder kommer. Nå håper vi at det kommer noen sørenfra på vårt treff 22.august.

08.05.10:

 • Morten Iversen har stått på og fått lakkert motorrom på sin -70 Cutlass. Sist helg ble bilen lakkert under etter alt sveisearbeid nå er ferdig. I de siste ukene har hele forstillingen blitt overhalt med nye deler. Alle foringer på bærearmer er også skiftet, så nå blir nok bilen som ny å kjøre.
  .

06.05.10:

 • I går var det årets første AMCAR Cruisenight på Festplassen i Bergen. Fisketorget er i år fyllt opp med faste boder siden det pågår en ombygging av Strandkaien med nye haller for selgere og fiskehandlere. 11 biler stilte fra AMCAR Askøy. Dette er bra oppsluttning. Bjørn kjørte -57 Olds, Ståle Charger, Einar kjørte sin nyinnkjøpte Cadillac, Geir stilte med Trans Am, Rolf med Impala, Magne med Thunderbird, John Christian med sin -59, Tore kom med sin Lincoln osv.osv. Kjempegøy!!

04.05.10:

 • Bjørn Sandvik har fått lakkert sin -66 Mercury, og nå er dører, forskjermer, bagasjelokk og panser også lakkert og montert. En flott jobb er utført. Nå jobbes det med montering av listverk og støtfangere. Målet er å bli ferdig før AMCAR kommer på besøk 12.mai 2010.
  .

01.05.10:

 • John Christian Skagen har vært og hentet hjem sin 1959 Cadillac fra lakkering. Denne er nå lakkert inni dører og under bagasjelokk og hele fronten har vært av for å få lakkert alle deler under panser. Innerskjermer og frontdeler er pulverlakkert. Helt nydelig. Reis på et treff og ta denne bilen i nærmere ettersyn denne sommeren. Bilder kommer.
  .

29.04.10:

 • Vi har fått et nytt medlem fra Bergen. Dag Husdal. Han er en bekjent av Morten Iversen. 
  Hør historien:
  Dag har arvet sin bestemors 1967 Camaro som hun kjøpte ny i USA i 1967. Fantastisk. I fjor gikk hun hen og kjøpte seg en helt ny bil igjen...43 år siden forrige gang hun gjorde det samme...he,he... Hun bor fortsatt i USA. 
  Bilen bærer preg av daglig bruk i 43 år og har en herlig patina. Dag sier han ikke vil la seg påvirke av personer som mener han må bytte ut den orginale rekkesekseren som alltid har stått i eller å plukke bilen i molekyler for å restaurere denne. Bilen skal få seg en god service og sjekk, og så skal den nytes. Flott innstilling!!! Slike medlemmer liker vi...
  .

 • Vi har fått 2 nye rabattavtaler. En er på dekk og felg fra Dekk 1, Askøy og den andre er på oljeprodukter. Se mer info her.
  .

 • Nye bilder fra -59 Biarritz restaurering.
  .

 • Bilder av Dan-Kristian sin -66 Rambler 770 Classic.
  .

 • Bilder av Fritjof Lohne sin -78 Mercury Cougar. Håper den går fint gjennom EU-kontroll på fredag.

27.04.10:

 • Vi har fått to nye ungdomsmedlemmer.
  Arne Kristoffer Høydal Bjørsvik og Martin Martinsen Valdersnes. Velkommen som medlemmer.
  .

 • AMCAR Trondheim kommer på besøk. Se info her.
  .

 • Vårmønstring på Lagunen Storsenter, Skjærtorsdag 13.mai 2010. Felles avreise klubblokalet i Florvåg kl.09.00. Dette for å komme før køen og få stå samlet. Møt opp, med eller uten bil !!!

24.04.10:

 • Vi har fått et nytt medlem, som går inn et år som ungdomsmedlem med egen bil. Dan-Kristian Askeland. Han var i påsken og kjøpte seg en flott -66 Rambler 770 Classic. Mer info kommer.

21.04.10:

 • Bjørn Sandvik lakkerte idag sin -66 Mercury Park Lane Conv. mørkeblå. Vidar Helland holdt sprøytepistolen, og resultatet ble kjempebra.
  .

 • Vi har fått et nytt medlem, Ørjan Andreassen. Han var nede på kafèkvelden idag med sin nyinnkjøpte -66 Pontiac Ventura Conv. Bilder kommer.
  .

 • Fritjof Lohne har kjøpt seg ny bil. 1978 Mercury Cougar 2d. Han dukket opp med denne på kafèkvelden i kveld. Gratulerer!

19.04.10:

18.04.10:

 • Helgens innsamlingsaksjon og dugnad til Polly gikk flott.
  West Coast Motor Show ble nok ikke den suksessen det ble håpet på, siden det kun var 730 personer inne på lørdag, men søndagen hadde et jevnt sig hele dagen, så dette ble bra. 
  Siden dette er en hjemmeside som blir lest av mange i Hordaland, må vi bare takke alle som bidro med enten bil på stand, vakthold, matlaging og kaffekoking (viktig), utstillere for salg og ellers alle som bidro med sponsorstøtte.
  Se snutter på youtube her fra Silver State Classic Challange, løpet Polly skal delta på her og tidligere rekordforsøk her samt fra Eikås her og Rudskogen her.
  Da vil dere se hva dere har sponset med kr.100,- i inngangsbillett, eller sponset på andre måter.
  Takk til alle!!!
  .

 • Det var stor oppsluttning blandt AMCAR Askøy sine medlemmer på helgens utstilling. Utrolig hvor mange som var innom, enten alene eller sammen med små eller store familiemedlemmer. Noen ofret hele helgen og var på plass alle tre dagene.
  Tusen takk til alle som stilte opp!!!
  Se bilder her.

17.04.10:

 • Her er noen bilder fra rigging av AMCAR Askøy sin "stand" på West Coast Motor Show fredag kveld. Formann John Christian Skagen har styrt og ordnet masse. Tusen takk. Einar Høgberg kjørte skytteltrafikk og hentet på stoler og bord for å få en fin stand. Espen Eliassen har gjort en fenomenal jobb med å lage både frontprint og flyers i A5-format. Alt dette materiell var kjempeflott. Tusen takk for en kjempeinnsats. Dette blir nå delt ut til intereserte som er innom og preiker bil på vår stand. 
  Kom innom på søndag mellom kl.11 og 17 og se. Ellers var det flott innsats og en kjempegøy fredagkveld under rigging. Ståle Aasebø stilte med sin -68 Dodge Charger, Rolf Askeland med sin -65 Chevrolet Impala med campingvogn og Bjarte Rødberg med sin fine -68 Ford Mustang Shelby GT-350 cab. tribute, som forøvrig står tilsalgs på messen for kr.270 000,-. Bjarte leker med tanken på å kjøpe seg en sen 50-taller.

16.04.10:

 • Har du satt deg opp på vaktliste på West Coast Motor Show i Arenum vil du bli kontaktet med tid når du skal være der. Hvis du har noe mer på hjertet, ta kontakt med John Christian Skagen 977 76 208 eller Bjørn Sandvik 938 68 207 på SMS for mer info.

15.04.10:

 • I går var det medlemsmøte.
  Følgende saker var oppe:
  Medlemmene ble informert om at det er vedtatt på styremøte at arbeid på firmabiler ikke skal forekomme i mekkehall.
  Videre ble det også informert om at bruk av sveiseapperat på ikke-amerikansk bil skal koste kr.100,- pr. gang, uansett størrelse på jobben. Pengene betales i kassen på løftebukken. Er det andre i lokalet, er det greit at du viser dem at du putter penger i kassen.
  Til nye og gamle medlemmer ble det informert om at bruk av løftebukk koster kr.100,- pr.gang når du hjelper noen som ikke er medlem. Pengene betales også der i kassen på løftebukken. Som en liten obs-obs: ikke ta på deg for store jobber for ikke-medlemmer som medfører at du må okkupere løftebukken over flere dager.
  Ellers er det viktig at er du misfornøyd med et annet medlem, ta det opp med styret. De tar saken derfra.
  Resten av møtet gikk med på planlegging til helgens store happening, West Coast Motor Show.

12.04.10:

 • Info om West Coast Motor Show i Arenum 17-18.april 2010. 
  Lørdag kl.12-18 og søndag kl.11-17. Bilettpris kr.100,-  Barn 12-15år kr.50,- og barn under 12år er gratis.
  All inntekt fra showet går uavkortet til Polly Motorsport sitt rekordforsøk i 2010...Silver State Classic Challenge. Det blir her biler å se du skjelden har sett. Her kommer nemlig kremen av alle muskelbiler til å være samlet, uansett opprinnelsesland. I tillegg blir det konkurranser, underholdning og mange bilrelaterte utstillere. Mye aktiviteter for barn. Hovedattraksjonenen er selfølgelig Polly med sin Donovan 540cid. V8 på 1407hk. i sin Trans Am. Rekordene som i års Silver State Classic Challenge skal slås er : Gjennomsnittshastighet over 334 km/t og høyeste målte hastighet på 365 km/t.

11.04.10:

 • Husk medlemsmøtet på førstkommende onsdag kl.19.30.

 • Nå er det lakkering av karosseri på Bjørn Sandvik sin -66 Mercury Park Lane Conv. Vi gleder oss.
  .

 • I påsken ble det grunning på John Christian Skagen sin -74 Grand Prix

 • Har lagt inn bilder av Eivind Haugland sin -59 Chevrolet Impala cab. Nydelig bil som ofte er å se på veien, men aldri i Florvåg. Vi håper Eivind kommer nedom en tur med bilen en dag.

 • Bilder er også lagt inn av Rudi Soltvedt sin SRT-10 pickup.

07.04.10:

 • I påsken har det vært en gjeng fra AMCAR Askøy i Sverige. Stor utstilling i Elmia, med selveste Chip Foose som hovedtrekkplaster.
  Leon Unnvik Jensen, Rolf Askeland og sønn Dan-Kristian reiste sammen. Så kom også datter Inger Marie og Espen Eliassen bort fredag-søndag.
  4 haller fullstappet med custom, gatebiler, amcars osv. 36000 m2. Digert.
  Dan-Kristian Askeland var på turen innom Sam Hugo Melvold og kjøpte seg en flott -66 Rambler 770 Classic. God gammel  norsk 4-dørs Oslobil med rekkesekser. 

21.03.10:

 • Formann John Christian Skagen har hoppet på et par store saker fra dag en i formannstolen.
  I tillegg til at vi får besøk av AMCAR, har vi også fått forespørsel om vi vil ha stand på Polly Motorsport Motormesse i Bergen 17-18.april 2010. Vi stiller med en bil på stand, Magne Kleppe med sin 1956 Cadillac. Mer info kommer...
  I tillegg er det snart klar for Amcar cruise night, og vi har mest sansynlig ikke fisketorget i år, så John Christian ser på saken og forhører seg om et sted vi kan samles.
  Møt opp på neste medlemsmøte 14.april.
  Har du lyst å være vakt på messe, sett deg opp på liste på medlemsmøtet.
  Alle kan være vakt på stand, også ungdomsmedlemmer...
  .

 • Bilder fra årsmøtet er lagt inn her.
  .

 • I klubblokalet er det høy mekkefaktor for tiden.
  Øystein har fått sviset inn bagasjeromsgulv i bilen til Morten. Bjørn har plukket av forskjermer og tatt overflaterust. Disse er også pusset til stålet. Panseret er klar for å gå til stålet det også, siden det har lakksyke. John Christian pusser er snart klar for grunning av bilen sin, og Geir har hatt start på sin Buick etter forgasseroverhaling. Espen holder på å lakkere under panser og Roy har montert nye bremser (calippere, bremsesylindre og hovedsylindre) siden bilen hans ikke har vært på veien siste 22 år, altså siden 1988. Han har også montert nytt elektrisk anlegg siste uken. Hogne er nå klar for å bytte frontruterammen før sesongen nærmer seg, og Øystein er ferdig å lakkert i koffertrom og klar for montering av front. 
  Ta turen ned i klubben du og, for der er det folk og jobber hele dagene, både tidlig og seint...
  .

 • Hva har du gjort med din bil i vinter?
  Send oss en mail på accaskoy@hotmail.com og fortell hva som skjer.
  .

 • AMCAR Askøy er ikke fornøyd med oppsluttningen om Grasrotandelen.
  Kun 6 personer har meldt fra til kommisjonæren om at de ønsker å støtte AMCAR Askøy. Kr.2500, har de spilt for tilsammen, altså kr.125,- blir det i kassen til AMCAR Askøy for dette. Tenk hvilke summer vi kan komme opp i hvis alle støtter opp om dette.
  Skriv inn AMCAR Askøy på https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen/for_lag_og_foreninger/sok_grasrotmottaker
  .
  OBS, OBS: Hvis du støtter f.eks. et fotballlag og har gjort det en stund, kan du velge å bytte og støtte AMCAR Askøy i et år for så gå tilbake og støtte andre i 2011. Da er du snill med alle...etter tur...

18.03.10:

 • VI FÅR BESØK AV AMCAR...
  AMCAR Askøy får onsdag 12.mai 2010 besøk av AMCAR - American Car Club og Norway.
  De skal lage repotasje om klubben vår i AMCAR Magazine, så dette blir gøy.
  Vi satser på å ha medlemsmøte denne dato, så da ber vi alle medlemmer stille med alt som kan rulle/fraktes av amerikanske kjøretøy.
  Vi tar dette opp som hovedtema på neste medlemsmøte, onsdag 14.april 2010 kl.19.30. Møt opp!!!
  .

 • Vi har fått info fra Paal Lindstrøm i Bergen ACC. AMCAR Cruise Night får ikke bruke fisketorget i Bergen i år.
  Det blir mindre plass for hvert år og nå fra mai starter mest sansynlig byggingen/stengingen av Strandkaien.
  Kommunen vil bruke Blomstertorget til anleggsbrakker og flytte blomsterhandlerne lenger inn på torget? Tror ikke alle er enige der nede , men plass blir det ikke.
  Bergen ACC ( www.bacc.no )kommer til å kjøre mer turer til f.esk Anton, Borge på Osterøy, 4.july på Os, kanskje en tur til Askøy...hvem vet?
  .
  Vi kommer med info etterhvert som det nærmer seg. Sjekk ut info under Treff
  .

 • Mer oppdatert med linker for Treff 2010.
  .

 • Vi har fått ny sponsor. Transportoppdrag i Bergen. Velkommen! Se bilde på forsiden.
  De frakter, heiser/løfter og transporterer det du mått ønske til riktig tid og sted til riktig pris.

15.03.10:

 • Har lagt inn starten på årets Treff-oversikt.
  .

 • Vi har fått rapporter fra USA der medlem Einar Høgberg med følge farter rundt, at nå er en nyere Ford Van innkjøpt og registrert i Orlando, Florida. Denne bilen brukes til å farte rundt i der borte. Einar er innom på Norway Ranch, Arkansas og besøker et annet medlem, Reidar Paulsen, som er på ferie på hytten sin der. Snart skal Einar hjem, og da overtar 3 andre medlemmer bilen og kjører til Norway Ranch. Det er Vidar Helland, Einar Østevold og Arne "Tottis" Totland. De skal feire påsken 2010 i Arkansas og Tennessee...

08.03.10:

 • Har lagt inn bilder av nylakkert karosseri på -59 Biarritz. Kos dere med disse.
  .

 • Vi har fått nok et nytt medlem, Christer Langum. Han jobber på båt og kjører -91 Chevy Silverado Crewcab K2500 Starcraft med 6,2D. Han var medlem i klubben tidligere, og satser nå på å finne seg en muskelbil, Mopar...tidlig 70-talls Challenger. Vi gleder oss. Velkommen som medlem!

07.03.10:

 • National motordag blir 12.juni 2010.
  AMCAR har tatt initiativ til en Nasjonal Motordag. AMCAR mener det blir viktigere og viktigere at de som har en motor- og kjøretøyhobby synliggjør denne ovenfor omverdenen. Det er en stor og mangfoldig interesse for motor og motorhistorie i vårt land. Men mye av det synes ikke, og det ønsker AMCAR å gjøre noe med. Vi tar derfor initiativ til at den andre lørdagen i juni hvert år skal etableres som en Nasjonal Motordag.For å markere dagen oppfordrer vi alle motorklubber og motorhistoriske klubber til å ha en eller annen form for aktivitet i sitt nærområde.
  AMCAR ønsker at publikum, media og styresmakter skal få se hvor mange som har ”motor” som hobby. AMCAR vil utarbeide enkle ”kjørebøker” for konseptet og ta initiativ ovenfor andre landsdekkende organisasjoner om å støtte opp under og markedsføre dagen. Alt materiale vil bli lagt ut på www.amcar.no. AMCAR ser det som naturlig at de landsdekkende organisasjonene bidrar til en nasjonal markedsføring, mens vi håper på at de lokale lag og foreninger tar seg av den lokale markedsføringen.

  Dette er en ypperlig anledning for lokale motorhobbyinteresserte til å samarbeide på tvers av interessefeltene sine, og dermed øke felles forståelse og å knytte nye bånd. Sammen er vi sterkere. En Nasjonal Motordag vil synliggjøre ovenfor styrende myndigheter, både lokalt og sentralt, at vi er en stor gruppe som engasjerer et bredt lag av befolkningen. Dessuten markerer vi at vi er en gruppe det må tas hensyn til i fremtiden. Vi utfører mye bra sosialt og frivillig arbeid, og vi ivaretar norsk motorhistorie.
  La oss ta et tak sammen og markere vårt mangfold og vår hobby den 12. juni 2010. Vi oppfordrer dere alle til å spre budskapet i alle kanaler, og vi håper at så mange som mulig av landets motorklubber, lag og foreninger markerer dagen med en aktivitet.

06.03.10:

 • Det er mye mekking på gang i Bergensområdet for tiden, selv om minst 30cm. snø nå har ligget på bakken i 79 dager sammenhengende. Denne uken kommer første lange mildværperiode, så nå er det mulig å spa frem tilhengere og bilhengere for å frakte bilene og delene til sandblåsing, lakkering osv.
  .

 • Takk til MC-klubben for dugnad utenfor vårt klubbhus også. Snørydding med stor maskin med stor skuff gjorde at 10cm. is på kaien nå er vekk og vi kjører snart på asfalt igjen. All snø foran lokalet ble også fjernet, så dette satte vi pris på.
  .

 • Espen Eliassen er nå ferdig med nedpussing av motorrom på sin -71 Chrysler 300, så dette blir lakkert med det første. Motoren, en 440cid., viste seg å ikke ha sprekk i motorblokk. Grunnen til at motoren kokte selv på korte turer, var iflg. Espen masse drit og gjørme i kjølekanalene inni motoren. Dette ble avdekket når frostpluggene ble tatt ut. Nå er motor spylt ren og rengjort og klar for å få ny lakk før den monteres tilbake i nylakkert motorrom.
  .

 • Denne helgen blir John Christian Skagen sin -59 Biarritz lakkert. Det blir spennede å se resultatet av dette.
  .

 • Øyvind Berntsen har kjøpt seg ny bil. 1994 Chevrolet Blazer. Gratulerer! Denne var i forholdsvis bra stand, men Øyvind har valgt å kjøpe nye bremseskiver, klosser, bremseband bak og sylindre samt nye støtdempere. Da vil nok kjøregleden stige betraktelig, for det var en del rust på de gamle. Instrumentpanelet er også innkjøpt, da flere av instrumentene ikke fungerte. Bilen ser fin ut, men litt rust nede på dører og panser blir også tatt nå med en gang, så da er bilen klar for pendling frem og tilbake til Kolsnes.
  .

 • Bjørn Sandvik er nå ferdig med all sveising, tinning og sparkling, så nå har han begynt å pusse ned sin -66 Park Lane for hellakkering. Panser har lakksyke, så det må til stålet, men ellers ser bilen fin ut og trenger kun å mattes ned.
  .

 • John Christian Skagen har også nettopp begynt å pusse ned sin -74 Grand Prix for hellakkering. Denne bilen er nå hvit, men skal tilbake i fargene Burgunderrød/sølv. John Christian planlegger en mer Chip Foose stil på fargefordelingen, der alt som er vanrett (tak, panser og trunk) blir burgunder, og alt lodrett på sidene blir sølv. Dette blir sikkert knalltøft.
  .

 • Morten Iversen er flittig på plass, og satser nå på å få sveist ferdig sin -70 Cutlass cab. i bagasjerommet. Alle deler er ferdig tilpasset, så nå mangler kun sveiseren... Morten holder nå på med å montere nye bremser, rør og har i tillegg hatt oppe bakaksel og rengjort og fylt opp med ny olje. Når sveisingen er ferdig, kan han få lakkert bilen under og i motorrom, og da er det montering av nyoverhalt motor som gjenstår før bilen ruller ut til våren.

28.02.10:

 • På årsmøtet fikk vi et nytt medlem, Eirik Larsen. Eirik er kamerat av Geir Fjeldsbø, og har en skjelden 1973 Hurst/Olds, kun laget i 1097 eksemplarer. Vi gleder oss til å se denne til sommeren. Velkommen som ny medlem.
  .

 • Vi har fått en utmeldelse fra Ørjan Skeide med frue. De har kjøpt seg hus på Hvaler, og dermed flyttet til amcar-paradis nr.1 i Norge. Halden og Fredrikstad er viden kjent for sin amcarinteresse og høy amcartetthet pr.kvadratkilometer. Vi ønsker lykke til videre, og takker for at dere var medlemmer mens dere bodde på Askøy.

26.02.10:

 • Har lagt inn flere bilder av 1959 Biarritz som er under restaurering.
  .

 • Takk til avtroppende formann for brøyting utenfor klubblokalet. Alle setter masse pris på at du brøyter og holder parkeringsplassen åpen, for det blir lett 20 biler utenfor lokalet på onsdagene...selv på vinterstid.

25.02.10:

 • Selv med 60 cm. nysnø siste 2 dager og vind, var det ikke mange som var innesnødd.
  24 personer møtte på Årsmøtet i går kveld.
  .

  AMCAR ASKØY . REFERAT FRA ÅRSMØTET 21.01.2009

  Tilstede: 20 hovedmedlemmer

  Saksliste:

  1.     Velkommen ved formann.

  2.     Valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å underskrive protokoll.

  3.     Styrets årsberetning.

  4.     Regnskap i revidert stand.

  5.     Innkomne forslag.

  6.     Valg.

  Behandling:

  1.      Åpning v/formann Øyvind Berntsen

  2.      Velg av ordstyrer: Trine Hjertholm, referent: Roy Rodvelt, til underskriving av protokoll: Oddvin Skråmestø og Bjørn Sigmund Sandvik 

  3.      Årsberetning, v/formann Øyvind Berntsen.

  Vi var i 2009 66 betalende medlemmer mot 69 i 2008. Antall styremøter 5, antall medlemsmøter 5, i snitt ca 25 medlemmer pr møte.

  Klubben har hatt et meget bra år i 2009 med mye aktivitet i form av sosiale samlinger og investeringer i klubblokale som kommer medlemmene til gode.
  Roy Rodvelt er i tillegg klubbens kontakt person mot AMCAR

  I 2009 er det 30års jubileum dette skal markeres på nyåret i 2010.
  4 Juli var dato for navne endring og ny logo for ACCA til AMCAR ASKØY, dette ble gjort for å styrke organisasjonen AMCAR nasjonalt og internasjonalt. Vi danner et mer strukturert ansikt utad når alle klubber tilknyttet AMCAR bruker fellesordet AMCAR foran klubbnavnet/ regionsnavnet.
  Vi har arrangert 2.stk egne treff for medlemmer og andre klubber:
  Askøy treffet ble arrangert 23.aug. Her var det overraskende stor oppslutning, ca.50 biler var innom. Vi hadde åpent hus og grilling på kaien.
  20 juni ble det arrangert rebusløp med tilhørende grillaften hos Einar Østevold m/frue, det var stor oppslutning og premiering av 1,2,og 3.plass i rebusløp.
  Vi hadde også et samarbeid med Askøy Røde Kors på årets ”løfteauksjon”, hvorav 3.stk heldige lotteri vinnere fikk hver sin by tur med tilhørende fasiliteter i en 50’talls amerikaner.
  Ungdomsgruppen telte 3 medlemmer i 2009. Ungdomskveldene ble lagt til onsdags kveldene, og prosjektet som de har jobbet med er 1974 Pontiac grand Prix. John Christian Skagen er ungdomsleder på dette aktivitets tilbudet for ungdom.
  I 2009 ble det arrangert temakvelder, film og spillkvelder for medlemmene. Dette er tiltak som vi har fått positive tilbake meldinger på, og som skal gjentas i 2010.
  Julebord ble avholdt for medlemmene 5.des. Det var utdeling av blomster til personer i klubben som gjør en fremragende jobb for fellesskapet
  Klubbens kafélokale hadde åpent hver onsdag fra 19.00 – 22.00, mye diskutering og sosialt prat er høyt verdsatt av medlemmene.
  I mekkehallen er det 8.stk plasser. Disse var i flittig bruk, og vi har også hatt litt rullering av biler i 2009. Noen er innom og foretar mindre reparasjoner andre, begir seg ut på mer langsiktig oppgradering/ restaurering av dollar gliset sitt.
  Det er også mange medlemmer som har egne garasjer hjemme som det jobbes jevnt og trutt i.
  I løpet av året er det medlemmer som har importert drømmebillen sin fra USA, vi gratulerer!
  Klubben har i løpet av året kjøpt inn verktøy som kommer medlemmene til gode, håper det blir flittig bukt og tatt godt vare på.
  Vi har også hatt en del dugnader for å rydde og pynte litt på lokalet. Den største enkelt investering i 2009, var montering av varmepumpe i lokalet som et enøk tiltak.
  Vi har i løpet av 2009 som i 2008 merket ett jevnt tilsig av nye medlemmer utenfor kommunen Det blir sagt at vi har ett unikt klubbmiljø og flotte fasiliteter i forsamlings lokalet, dette skal vi være stolte av og det viser at vi har ett aktivt og godt samarbeid i klubben.
  Klubbens web side har siden den ble åpnet hatt ca 5.000 treff årlig.
  .
  Merknad: Det var ingen merknader til årsberetningen.
  Vedtak: Årsberetningen godkjennes enstemmig.


  4.     Årsregnskap v/kasserer Einar Østevold
  .
  Merknad: Det var ingen merknader til årsregnskapet.

  Vedtak: Årsregnskapet godkjennes enstemmig.

  5.     Forslag 1:
  AMCARs kontaktperson Roy Rodvelt foreslo at AMCAR Askøy utarbeidet interne lover, etter forslag fra AMCAR i Trondheim. Det nye styret ser på saken om dette er nødvendig, siden vi har vedtekter. Dette ble vedtatt enstemmig.

  6.     Valgkomiteens forslag ble presentert muntlig.

  Styret:

  Forslag:

  Vedtak:

  Periode:

   

   

   

   

  Formann

  John Christian Skagen

  Ny

  2 år

  Nestformann

  Oddvin Skråmestø

  Ikke på valg

  1 år

  Sekretær

  Roy Rodvelt

  Ikke på valg

  1 år

  Kasserer:

  Einar Østevold

  Gjenvalg

  2 år

  Styremedlem Hall:

  Bjørn Sandvik

  Gjenvalg

  2 år

  Vara styremedl:

  Leon Unnvik Jensen

  Ikke på valg

  1 år


 • Kasserer Einar Østevold stiller til gjenvalg, og ble valgt inn for 2 nye år med 20 stemmer for og ingen i mot. Styremedlem Hall Bjørn Sandvik stiller til gjenvalg, og ble valgt inn for 2 nye år med 20 stemmer for og ingen i mot. Formann Øyvind Berntsen stiller ikke til gjenvalg. Tre nye kandidater har blitt foreslått og forespurt, og disse er Vidar Helland, Geir Fjeldsbø og John Christian Skagen. Valget ble derfor tatt skriftlig, og Vidar Helland fikk 8 stemmer, Geir Fjeldsbø fikk 2 stemmer og John Christian Skagen fikk 10 stemmer.
  Vi takker derfor avtroppende formann Øyvind Berntsen for en fin jobb de 2 årene han har sittet som formann og ønsker velkommen til ny formann John Christian Skagen.
  .
  Tilslutt informerte Roy Rodvelt om at AMCAR Askøy nå er tilsluttet Enhetsregisteret. Vi har fått organisasjonsnummer: 994853090. Vi er også med i Grasrotandelen, og oppfordrer alle til å registrere seg der.
  Dette gjøres ved enten å:
  Sende SMS: GRASROTANDELEN 994853090 til 2020 (tjenesten er gratis)
  eller
  Internett: grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no

23.02.10:

 • Husk Årsmøtet i morgen Onsdag. Vi håper ikke de store snømengdene skremmer folk.

08.02.10:

07.02.10:

 • Florvåg verk legges ned på Askøy og de flytter til Arna, rett nord for Bergen. Lokalet de overtar er mye mindre, og bemanningen er redusert til 1/4del. AMCAR Askøy har deltatt med mye dugnad, både med folk og utstyr. Leon Unnvik Jensen og Øystein Fengestad har vært primus motor på dugnadsarbeidet. De har sammen med Bjørn Sandvik, Øyvind Berntsen, Reidar Paulsen, Steinar Eikemo og Geir Fjeldsbø bært og slitt ut mye utstyr. Spesielt vil nevnes Karl Frimann Johansen og John Christian Skagen som i tillegg til håndkraft stilte med tilhenger med kran, traktortruck og lastebil og kjørte. Florvåg Verk var klubben evig takknemlig, og har forært AMCAR Askøy borer, gjengetapper, skruer og muttre, popnagler og maskiner, vasketynner, stansemaskiner, platesaks, sikkemaskin og transportabelt avsug pluss mye mer.
  Nå gjenstår det mye jobb for å få ting på plass slik som det er tenkt. Tusen takk til alle som har deltatt på dugnaden så langt. De som er uteglemt får tipse webmaster... 

 • Info fra gulvet:
  Øystein Fengestad jobber jevnt på sin -66 Buick. Innerskjermer og deksler er montert. Dynamo og deler på motor er på plass og ting begynner å ta form. Alt er sandblåst og nylakkert, så dette blir bra. Motor er teststartet nylig.
  Øystein har også hatt seg en jobb på sin -86 Jeep. Her var det clutch som trøblet, men Øystein løste floken, så nå er den på veien igjen.
  .
  Hogne Mjelstad er nå klar med overhaling og maskinering av bremser og deler i sin Corvette. Han har god hjelp i sønnen, Stian, som nettopp er utdannet lastebilmekaniker ute hos Volvo i Åsane. Han har hjulpet til med lufting av bremser ol. Neste jobb ut er å bytte øvre del av frontruteramme. Her er det mye rust (knekkebrød), så Hogne har kjøpt en ny reprodel som skal sveises inn.
  .
  Morten Iversen er en aktiv kontorist. Han får virkelig tatt seg ut på kvelder og i helger med både kutting, sliping og tilpassing av reprostål. Han har nå byttet gulvet på passasjersiden i sin -70 Olds. Dette er lakkert og tepper og interiør er montert. Bak venstre forskjerm var det en del knask som hadde sammenheng med rusten i gulvet på førersiden. Her er nye deler laget og klar. Bagasjeromgulvet er i helgen fjernet, og kanaler under dette er rengjort og behandlet. Nytt reprogulv ligger klar for tilpassing og innsveising, men her er det mange timer med finkutting før sveiseapperatet kan varmes opp.
  .
  Roy Rodvelt har med god hjelp fra Øystein, Ståle og John Christian fått montert motor i sin Superbird. Finlirking måtte til for at den skulle gli på plass i det nylakkerte motorrommet. Roy har gått og ventet på mildvær slik at han fikk ut tilhengeren til å frakte ned motoren i klubben, men tilslutt måtte han gi tapt og ofre noen timer med snømåking for å få den ut. Videre jobb blir nå bremser, elektrisk og drivverk før motor skal startes. Siden det er ny kam i motor må denne kjøres inn med 2000 til 2500 rpm. i 20 minutt.
  .
  John Christian Skagen fikk lett start på motor etter at den ble montert i ungdomsprosjektbilen -74 Grand Prix. Nå er det puss, puss og atter puss på dører som er hovedtema. Disse er grunnet, og finsparkling pågår.
  .
  Bjørn Sandvik har virkelig fått blod på tann med rustfjerning på sin -66 Park Lane. Nå er høyre baksjerm ferdig rustsveiset med nye ståldeler nederst, de er tinnet og finsparkling pågår. Bjørn snakker nå om å ta rust i venstre bakskjerm og hellakkere bilen før sommeren. Spennende. Meningen var jo å kun ta rust i høyre dør og baksjerm og lakkere kun høyre side.
  .
  Geir Fjeldsbø overhaler forgasser i sin -54 Buick og Espen Eliassen har tatt ut motor i sin -71 Chrysler. Det er mye aktivitet alle dager i uken nede i klubben, så ta gjerne turen ned både på dagtid og kveldstid for en bilprat. Det er også endel USA-prat nå, for det nærmer seg mas når Einar Høgberg skal til USA og etter det Vidar Helland med flere.
  .
  Ellers mekkes det rundt i flere garasjer på Askøy. Formann Øyvind Berntsen har nå ribbet ned sin -66 Mustang og den er på vei til å bygges opp igjen med nylakkerte deler. Rolf Kato Askeland har kjøpt nytt forhøynet panser til sin -65 Impala da det var liten klaring etter ombygging og montering av 502 cid. Dette skal lakkeres og monteres før sesongen.
  Magne Kleppe har demontert masse på sin -57 Brougham. En del småting som ikke fungerte, men Magne får ting til å fungere, litt etter litt.
  Hovedproblemet for mange som leier garasje i vinter, er at det har vært så kaldt. 6.februar passerte vi 50 dager i strekk med full vinter med konstant 20-50cm. snø, men snøen har ikke vært hovedproblemet. Kulden derimot, som ofte har vært både 10 og 15 minusgrader, den er ikke lett å få ut av veggene selv om du fyrer igang varme. Værprognosene sier kulden holder ut februar, men da vil vi ha vår og varme, dere...ikke sant.
  .
  Har lagt inn flere bilder og tekst på Per Kristian Fromreide sin -79 Fifth Avenue og hans -80 Bonneville.

04.02.10:

 • ÅRSMØTE 2010:
  AMCAR Askøy har fått mange innvendinger på at vi har lagt årsmøtet midt i vinterferien. 
  Mange er bortreist og vi tar konsekvensen av dette og flytter dette til 24.februar kl.19.30.
  .
  Styret beklager at de nok en gang har truffet dårlig med valg av dato. Vi skal skjerpe oss, og gjøre litt research før valg av dato.
  .
  Vi må nok få inn noen fotballintereserte småbarnsforeldre i styret...he,he...
  Vi sitter vel med et styre som ikke er sportsinteresert og knapt har barn i skolepliktig alder.
  Forslag som er kommet opp er nemlig å ringe en av våre fire lærere, sjekke med en av de 30 i klubben som er superinteresert i fotball eller sjekke AMCAR sin terminliste før vi setter dato...he,he..
  Vi skal gjøre vårt beste....

26.01.10:

 • ÅRSMØTE 2010
  Innkalling til årsmøtet i AMCAR Askøy onsdag 24.februar 2010 kl.19.30
  .
  Alle medlemmer ønskes velkommen til årsmøtet i AMCAR Askøy onsdag 24.februar 2010 kl.19.30
  .
  Saksliste:
  1. Åpning ved formann
  2. Valg av ordstyrer, referent og 2 personer til å underskrive protokollen.
  3. Styrets Årsberetning
  4. Årsregnskap ved kasserer.
  5. Innkomne forslag.
  6. Valg av nytt styre.
  .
  Forslag må inn til styret innen onsdag 10.februar 2010.
  De kan også sendes vår adresse: Amcar Askøy, Postboks 129, 5327 Hauglandhella.
  .
  Vennlig hilsen styret i AMCAR Askøy

22.01.10:

 • Har lagt inn en -96 Grand Cherokee for salg her.

 • Bilder av Rolf Askeland sin nyinnkjøpte -65 Impala. Gratulerer!

 • Bilder av nyllakkert torpedovegg på John Christian Skagn sin -59 Cadillac.

 • Bilde av nylakkert motorrom til Roy Rodvelt sin -70 Plymouth.

 • 41 medlemmer har til nå betalt sin kontigent for 2010. Betalingsfrist har gått ut og vi oppfordrer resten til å "rive i" disse 350 kronene for å se denne klubben vel inn i 2010.

21.01.10:

 • Vi hadde styremøte 19.januar og medlemsmøte 20.januar.
  Referat fra Medlemsmøtet:
  .
  Vi har nå blitt registrert med organisasjonsnummer i Brønnøysund. Vi mangler et par småting før alt er oppe og går, og etter det skal vi registrere oss for å motta grasrotandeler fra Norsk Tipping. Alle medlemmer blir underrettet når dette er OK.
  .
  Klubben ble stiftet høsten 1979. Vi har passert 30 år og vil feire dette. Info kommer!!!
  .
  Steinar Eikemo ble overrekt blomster for sin pågående innsats i kafèen hver onsdag. Einar og Øystein fikk jo dette på julebordet.
  .
  Det ble informert om at gamlelokalet til ACCAskøy skal rives. Vonheim og sønner har skrevet kontrakt med matvaregiganten "Bunnpris", og de overtar bygget straks Askøy Kommune godkjenner byggeplanene. Formann Øyvind Berntsen har vært i kontakt med kommunen for å få nærmere info når dette evt. blir, men det sies å være antakelser på at bygget blir revet før sommerferien.
  Vi ber derfor alle medlemmer som har biler eller deler i dette lokalet om å fjerne disse. Her er det nemlig mange tonn!!!
  Har du bil eller deler som du vil ha transportert bort, ta kontakt med Fritjof på mobil 979 51 775. Han kan være behjelpelig med å transportere vekk dette. 
  Hvis du har noe stål som du ikke vil ha, anvis dette til Fritjof, og han fjerner det gratis for deg. Super deal, eller???
  .
  Det var 8 lodd igjen på reiselotteriet, og disse ble solgt.
  Vinner av reiselotteriet på kr.5000,- gikk til Vidar Helland. Gratulerer!!! 
  Dette passer jo meget bra siden han er aktiv på reisefronten og har hytte på Norway Ranch i Arkansas.
  .
  Alle lodd var utsolgt på vårt andre lotteri, og det ble trekt et års abb. på  bilbladet "Power magazine". Vinner ble vårt medlem fra Garnes, Tore Jensen. Gratulerer!!!
  .
  For dere som ikke vanker jevnlig i klubben pågår det konstant Reiselotteri og gavelotteri på bilbladet "Power magazine". Kom å kjøp!!! AMCAR Askøy tjener ikke en krone på lotteriene, og når vi har solgt 50 lodd à kr.100,- er det trekning. Det samme er på bilbladet. Når det er solgt 40 lodd à kr.10,- trekkes en ny vinner. Lykke til!!!
  .
  Terminliste for 2010: Askøytreffet i Florvåg blir som i fjor fjerde søndag i August, altså 22.august 2010.
  Vi satser heretter på å ha Askøytreffet fjerde søndag i August hvert år. Da har folk kommet hjem fra ferie og skole har begynt.
  Vi fant jo ut i fjor at Ronny Krabberød hadde alltid treff på Travparken i Bergen tredje søndag i August, så derfor holder vi oss unna den helgen...
  .
  Vi har jo som noen har merket vært gjennom en turbulent høst med mye aktiviteter og stor pågang i mekkelokalet. Vi har problemer med lang venteliste for å få mekkeplass, og de som er i mekkelokalet har for liten plass. Dette skyldes i hovedsak at det ble tatt inn 8 biler og en Harley i mekkehallen i vinter. Vi har også gitt lov til medlemmer å sette inn motorer og deler de jobber på, og vi har i tillegg fått verktøy og maskiner fra flyttingen av Florvåg Verk.
  .
  Derfor er nå følgende vedtak gjort:

 • Vi skal ned til 7 biler i lokalet igjen og neste vinter blir det desverre ikke mulighet for å ha Harley i lokalet heller. Totalforbud mot å mekke på firmabil. Amcars har fortrinnsrett på løftebukk, men forbudt å stå på løftebukk om natt. (trill dem ut) Spesielle tilfeller avtales med Hallansvarlig.
  Ta med boss etter at du har mekket, og ikke fyll klubbens bosspann.
  .

 • Alle som har motor i mekkelokalet som ikke tilhører en bil som står i mekkehallen må fjerne denne. Kun en motor pr.bil er lov. (Det står nå 8, og 6 av dem må vekk). Sjekk Mekkekontrakt pkt.12.
  .

 • Det blir nå utarbeidet en kontrakt for de som vil ha motor i mekkehall for overhaling. Leien blir nå kr.150,- pr.motor fra 1.februar.
  .

 • Alle som har deler og dekk tilhørende andre biler som står i mekkehall må fjerne disse. Kun 4 dekk pr. bil er lov, og de står jo oftest på bilen. Sjekk Mekkekontrakt pkt.5.
  .

 • Alle som har deler som står på gulv må få tildelt hylle slik at de kan få delene opp fra gulvet. Sjekk Mekkekontrakt pkt.12.
  .

 • Hvis du har noe som du tror klubben kan ha bruk for, skal dette tas opp i styret før det kan plasseres i klubben. Derfor blir det nå slutt på at det kan settes ned kasser med bildeler som noen har fått, sofa, tomfat eller maskiner ol. Du må nå ha styrets velsignelse for å gjøre dette.
  .
  Vil tilslutt ta et par eksempler på hvordan vi vil ha det:
  Har du f.eks en gammel veggmontert batterilader du vil gi klubben, ta dette opp med styret. Får du lov å montere den, må du ta hele jobben fra A til Å. Den må fraktes ned i klubben og skrues opp på vegg. Så må du også kanskje ta et lite brukerkurs med medlemmene på neste medlemsmøte...Lykke til.
  Eller:
  Er oppvaskmaskinen defekt i kafè og du skal bytte den, må du få tilsagn fra styret til å kjøpe ny. Så må du frakte den nye til lokalet og montere den. Den gamle må leveres som EE-avfall der du kjøpte den nye og embalasjen må fjernes og kastes. Jobb er nå ferdig fra A til Å.
  Eller:
  Mener du at avsug i lakkeringsrommet er for dårlig, må du først få godkjennelse i styret for å gjøre endringer og kjøpe inn utstyr. Så må du selv få med deg folk til å gjøre arbeidet, for du er nemlig nå "formann" for jobben. Det gamle må bygges om eller byttes ut, og nytt må monteres. Først når alt fungerer perfekt og all gammel drit er kjørt på miljøstasjonen er jobben din ferdig fra A til Å.
  .
  Vi håper 2010 blir et hyggelig år med koselig bilprat og at ikke noen irreterer seg for ting som burde vært annerledes. En hobby skal være glede og moro, hvis ikke: Er det da en hobby?
  Ha et strålende ToTusenOgTi !!!

17.01.10:

 • Vi har fått et nytt medlem, Rune Østevold. Han eier en -64 Cadillac Eldorado Biarritz sammen med sin far, Einar. Bilen er nyinnkjøpt høsten 2009 og nå venter vi bare på våren og snøfrie veier...
  Velkommen som medlem!

16.01.10:

 • Det blir medlemsmøte førstkommende onsdag, husk dette kl.19.30.
  .

 • Styret tar et langt styremøte denne gang, så dette blir på tirsdag 19.januar kl.18.30.
  .

 • Bjørn Sandvik jobber iherdig med sin -66 Mercury. Han har nå sandblåst og tinnet bagasjerom. Han har kuttet vekk nedre del av høyre bakskjerm og laget nye deler i stål og er klar til å sveise disse inn. 
  .

 • Øyvind Berntsen har vært i klubblokalet og montert 2 nye ting. På veggen foran løftebukken er det blitt montert en batterilader som kan lade alle batterier fra 6 volt til 24 volt. Denne har så lange ladekabler at de når frem til bil som står på løftebukken, men vær obs!!!!, kablene står med ladespenning på, så heng dem fint opp på veggen etter bruk.
  .
  Den andre tingen som er montert er en platesaks som er elektrisk tilkoblet. Denne har blitt donert til Amcar Askøy av Leon Unnvik Jensen, Florvåg Verk. Det må sveises noe på denne før den er klar for bruk, og dette skal Øystein Fengestad hjelpe til med. Obs, Obs: IKKE BRUK DENNE FØR DEN ER SVEISET!
  .

 • Har lagt inn motor som Christer Stølen har for salg.

14.01.10:

 • Øystein Fengestad har nå fått lakkert torpedoveggen i sin -66 Buick. Nå blir det mange hyggelige dager med å montere inn alle de pulverlakkerte dekslene og delene.

12.01.10:

 • Vi har fått donert masse godsaker fra Florvåg Verk etter at valgte å flytte fra Askøy til et mindre lokale ute i Arna. Borer og gjengetapper er noe av det som Leon Unnvik Jensen har kommet med. Tusen takk til Florvåg Verk for dette!

08.01.10:

 • Det ble jobbet bra blandt noen medlemmer i romjul og nyttårshelg. John Christian Skagen har vært flittig i mekkelokalet og montert ferdig motorrom i sin -74 Pontiac. Motor er nå startet, og dette fungerte svært fint. Kun en liten skvett bensin i forgasser, og motor startet fint.
  .

 • Også Morten Iversen har vært flittig i mekkelokalet i det siste. Han er nå ferdig med lakking/maling innvendig i bilen etter at han ble ferdig å sveise opp gulvet, der han fikk god hjelp av Øystein Fengestad. Tepper og baksete er nå montert, så dette begynner å ta form. Nå er venstre forskjerm tatt av, for det var rusthull gjennom gulv og kanal på førersiden som gjorde at dette måtte tas utenfra.
  .

 • Espen Eliassen har nå begynt å demontere sin -71 Chrysler. Motor og gear er tatt ut, så da skulle vel resten av vinteren være fullbooket for han og.

01.01.10:

 • Godt Nyttår!