1968 Ford Mustang GT/CS, California Spesial.Eier var Øyvind Berntsen

Bilen ble innkjøpt ca.1.september 2012
og Øyvind gikk igang med jobben med en gang. Han demonterte bilen helt for det var en del rust på den. Så er gulvet innvendig nytt, bak i bagasjerom på begge sider av bensintank, begge baksjermer er byttet, begge hjulbuene bak (indre/ytre), kanalene bak med bakre oppheng for fjærer, begge dørene har fått nytt stål utvendig (doorskins), begge forskjermene er nye og kanaler foran. Med andre ord masse nytt stål!
Det ble begynt å sparkle på bilen rett før jul, så da er vel bilen klar for lakk i midten av januar.
Lakkering 14-16.januar 2013, og montering fra 16-20.januar. Skiltene kom på tidlig vår 2013.
For de som ikke vet hva en California Special er, så er det en 2dht. Mustang fra 1968 som har mye til felles med en Shelby. Den er spesialprodusert i kun 4118 eksemplarer, og det er ikke mange av dem i Norge.
De er levert med mange av de samme greiene som var spesielt for shelby også, så som glassfiber bagasjelokk med spoiler, glassfiberdeksel med -65 Thunderbird baklykter, side scoop, pop-up bensinlokk, panserlås og firkantede tåkelys i grillen.
Du ser lett det er en California Special pga. stripen på siden med GT/CS tekst på side scoop. Se mer info her og bilder her.
Det er laget en navnetribute til denne i årene 2007-09 med nymotens Mustang fastback.
Øyvind solgte bilen videre til Molde etter restaurering og en sesong i drift på Askøy.

Slik så bilen ut 4 dager etter lakkering.Orginale baklykterAlle GT med tåkelys

Her er de spesielle California Spesial-merkene kommet på, også orginalt.Dørene monteres Alle deler er lakkertDet sorte i dørene lakkeres hjemmeBilen ble lakkert hos Steinfeld lakk og karosseri 14-16.januar 2013Januar 2013 var det tid for å skifte trekk på alle seteneHer ligger nytt trekk ved siden av orginal bakseteryggGuttene er med på mekkingAlle hogrings som holder det gamle trekket kuttes av med knipetangNytt trekk legges påKan være trangt å få påOg strammes godt over kantenFestes med nye hogrings. Start fra midten og jobb deg utover.Her er verktøyet, en hogring plyer, som selges hos f.eks. Pony Parts i OsloHer må det strammes skikkelligDerfor er det lurt med et teppe underFerdig nytrekt bakseterygg i januar 2013

Ferdig sparklet og grunnet i romjulen 2012Motor er på plass og er startet og kjørtFerdig sparklet og grunnet

Ferdig sparklet og grunnet i romjulen 2012Her sprytes det svarte inni bilen og sparkling er påbegyntForstilling og bakaksel er til sandblåsing i StorebotnMotorrom ferdig lakkertBilen står på krybbe og kan lett tiltes over på siden for å få sveise lett under bilen. November 2012.Ferdig sveiset gulv og ferdig tectylbehandlet. PS: Det ble ikke tatt bilder før dette...

Tilbake