1966 Ford Mustang HT.

Eier var Øyvind Berntsen

Bilen ble importert på midten av 90-tallet til Norge. Der har den gått fra eier til eier i Bergen, helt til medlemmer i ACCAskøy forbarmet seg over den ved juletider 2005. Bilen ble lakkert blå i 2008. Under har det aldri vært tectyl, og bilen bærer preg av å komme fra California. Ser veldig bra ut under. 
Nå skal bilen få tectyl for å motstå de rustdannende tilsetningstoffene som vegvesenet tilsetter i saltet på glatte vinterveier for å spare noen flere penger fra oljefondet.
Det finnes ikke rust på bilen, hverken over eller under. En sannhet med litt modifikasjoner. Det var et stort hull i gulv på høyre side bak. Dette så ut til å være på grunn av en vannlekkasje inn i pakning på sideruten bak.

Bilen har stått nedpusset fra 2001 til 2005, klar for lakkering i minst 4 år. Minimalt med bulker og skader på bilen. Kun passasjerdøren ser ut til å ha fått seg en trøkk, men denne er rettet og fin nå. Mustangen var hvit da den kom til Norge, og ny eier ønsket å ha den rød, slik som alle andre mustanger er. Slik ble det ikke, for Jarle Kenneth Øien kom over bilen i Loddefjord og dro den over til Askøy.
Bilen var heller ikke kjørbar da den kom til Askøy sommeren 2005. Roy Rodvelt eide bilen i 2005 / 2006 og har skiftet hjullager foran, bremseband og sylindre foran, samt bremseslanger. Da kunne første prøvetur tas. Kjempegøy.

Det mest spesielle med bilen er at det er en urørt 6-sylindret bil (200cid.). Dette ser eieren på som verneverdig, da de fleste bilene blir ombygget til V8, og havner inn i rekken med rød 289-biler.

Interiøret var et slitt Ponyinteriør, helhvitt. Nytt blått / hvitt ponyinteriør er innkjøpt høsten 2006 og montert av Øyvind nå i september 2009.
Bilen er grunnet og lakkert innvendig og i bagasjerom i 2007.
I februar 2008 ble bilen lakkert i Amcarklubben mens Einar Østevold eide bilen. Vidar Helland holdt sprøyten. Resultatet ble veldig bra.

Øyvind kjøpte bilen i september 2009, og klargjode bilen for registrering. Denfikk skilter før vinteren. Mye nytt elektrisk og interiør er montert. Ny frontrute, nye dekk og masse nye småting er innkjøpt.

Det gikk kun tre uker før bilen fikk norske skilt (oktober 2009 ). Øyvind er megakjapp...
Resultatet ble superflott.

Våren 2010 begynte det å komme rustbobler, så bilen ble sandblåst utvendig og lakkert turkis mai 2010.

Øyvind solgte bilen høsten 2010.Bilen kjøres ut av lakkrommet på årsmøtet.

Bilen ble sprøytet innvendig i 2007Ferdig lakkert på under 2 timer.Våren 2006 var bilen pussetUff. Dette er utslitt. Nytt interiør med dashpad og instumenter innkjøpt høst 2006Lekkasje fra sidevindu bak gjorde at det hadde rustet hull i gulv.
Dette sveiset Roy Rodvelt inn når han eide bilen i 2006.Slik så bilen ut i 2006 når Jarle Kenneth Øien kjøpte bilen i Brønndalen (rett over broen)
Dert hadde den stått nedpusset i mange år.
Roy pusset den ned og behandlet den.

Tilbake