1954 Chevrolet 3100 pickup

 

 

 

Eier er Trygve Hylland

 

Dette er en av mine to biler, og den ble importert til Norge i 92 og som jeg kjøpte i 93. Etter det brukte jeg 4-5 år på restaurering. Det er lettere å si hva som ikke er gjort enn hva som er gjort. Jeg har ikke løftet hytten av rammen og aldri tatt selve motorblokken veivaksel kamaksel oljepumpe eller girkassen ut av bilen, ellers er alt på ett eller annet tidspunkt tatt ut og fikset/restaurert. Motoren er en 235 cid. rekke sekser, Chevrolets gamle sliter som har vært i produksjon siden 30 tallet opp til 60 tallet en gang. Den er på 112 hk.

Det som ikke er originalt er: Girkassen er en fire trinns manuell med gulvgear fra en større lastebil modell, originalt skal det være en tre trinns med rattgir. Starteren er en nyere utgave med elektrisk innslag, det skal være en med gulvpedal. Setet er et lett modernisert baksete fra en 78 mod. Ford Granada som ble donert av en kamerat. Speilene er uoriginale. El anlegget er bygget om fra 6 til 12 volt, front lyktene er byttet om til H4 typen og jeg har montert/bygget blinklys etter at en blinklysbryter fra en amerikansk Ford som blinker med bremselyset ble donert. Skiltlys er og blitt ettermontert av meg. Dekk er 235/75R15, originalt skal det være 6.00x16, så omkretsen er så godt så original. Felgene er bredere enn originalt, og selvfølgelig 15" og ikke 16". Fargen er en Toyota farge av nyere dato, opprinnelig skal bilen være grønn. Treverket i bunnen av kassen er Redwood, der skal det være det furu tror jeg.

Ekstrautstyr er: høyre baklys.

Det bilen mangler er: pyntelist på panser og panser ornament.

Pynteutstyr er: rustne forkrommet stigtrinn, gangster caps, forkrommet beskyttelse plate ved dørhåndtakene, og selvfølgelig føreren (meg) inni.
I 2012 holder Trygve nå på med lakkering i orginalfargen som er grønn. Vi gleder oss til å se denne på veien igjen.  

 

 

Tilbake