1959 Cadillac Eldorado Biarritz Conv.Eier var Roy Rodvelt

Bilen ble kjøpt i 1992 av Dag Løkke (Shelby Europe). 
Dag hadde vært på sørlandet og hentet et dødsbo bestående av en nyere Camaro og denne -59 Eldorado Biarritz.
Roy ringte også på dette dødsbosalg annonsert i Aftenposten i 1989, men da var Roy nettopp blitt eier av en nydelig 1959 Cadillac DeVille Conv, og det var ikke kapital tilstede for å sitte med to stk. -59 cabber.
I 1992 ble Roy`s fine cabbe tatt inn som delbetaling på denne Biarritz. Biarritzen var importert til Norge i tidlig på 80-tallet av en Bergenser. Bilen sto i Vadmyra i mange år i en garasje der bilen var for lang, med garasjedør halveis lukket, og stakk ut slik at ungene kunne snike seg inn og prøvesitte denne fantastiske bilen. Redaktør i USACARS, Bjørn Kaspersen er en av de som er oppvokst i Vadmyra, og har sittet i denne bil før og etter skoletid ;-)
Bilen hadde i løpet av årene blitt i dårlig forfatning med mye rust, og trengte nye kanaler osv.
Bilen ble sveiset opp i perioden 1992 til 1994, for deretter å bli grunnet.
Roy solgte bilen i 2002, og som delbetaling ble han da eier av en 1960 Cadillac Eldorado Biaritz Conv.
I 2012 ble restaureringen startet opp på bilen, og denne følges i bladet USACARS.
Lurer du på hva alle tall og bokstaver står for på cowl-tag på 1959 Cadillac, sjekk her.Delebil ble også innkjøpt. Siden panser og forskjermer hadde mye rust, ble delebilfront (skjermer/panser) sandblåst og montert på -59 Biarritz.
Roy beholdt bakenden av delebil for et fremtidig sofaprosjekt.Rune Hjortland fra Vik i Sogn kjøpte både delefront og Biarritz i 2003.Alt var nedslitt. Seter, dørtrekk, teppe, lakkSandblåsing og kitting av karosseriskjøterRustne kanaler ble kuttet bortSå ble det laget nye kanalerOg nye hjulbuer. Nedre del av bakskjerm kommer fra sofaprosjektet.Støtfangere fikk trippelcrome hos London Croming Company.

Tilbake