1959 Cadillac Eldorado Biarritz Conv.Eier var Roy Rodvelt

Dette er en av 99 biler med Bucket Seats (enkle fremstoler). Kode 96, Hampton Green.
Bilen ble kjøpt i 1992 av Dag Løkke (Shelby Europe). Bilen var da nedskrudd og var å anse som et påbegynt restaureringsobjekt.
Dag hadde vært på sørlandet og hentet et dødsbo bestående av en nyere Camaro og denne -59 Eldorado Biarritz.
Roy ringte også på dette dødsbosalg annonsert i Aftenposten i 1989, men da var Roy nettopp blitt eier av en nydelig 1959 Cadillac DeVille Conv, og det var ikke kapital tilstede for å sitte med to stk. -59 cabber.
I 1992 ble Roy`s fine cabbe tatt inn som delbetaling på denne Biarritz. 
.
Biarritzen var importert til Norge i tidlig på 80-tallet av en Bergenser. Bilen sto i Vadmyra i mange år i en garasje der bilen var for lang, med garasjedør halveis lukket, og stakk ut slik at ungene kunne snike seg inn og prøvesitte denne fantastiske bilen.
Redaktør i USACARS, Bjørn Kaspersen er en av de som er oppvokst i Vadmyra, og har sittet i denne bil før og etter skoletid ;-)
Bilen hadde i løpet av årene blitt i dårlig forfatning med mye rust, og trengte nye kanaler osv.
Bilen ble sveiset opp i perioden 1992 til 1994, for deretter å bli grunnet.
Roy solgte bilen i 2002, og som delbetaling ble han da eier av en 1960 Cadillac Eldorado Biaritz Conv.
I 2012 ble restaureringen startet opp på bilen, og denne følges i bladet USACARS.
Lurer du på hva alle tall og bokstaver står for på cowl-tag på 1959 Cadillac, sjekk her.

Delebil ble også innkjøpt. Siden panser og forskjermer hadde mye rust, ble delebilfront (skjermer/panser) sandblåst og montert på -59 Biarritz.
Roy beholdt bakenden av delebil for et fremtidig sofaprosjekt, men denne ble solgt til Jæren i 2015.Rune Hjortland fra Vik i Sogn kjøpte både delefront og Biarritz i 2003.Alt var nedslitt. Seter, dørtrekk, teppe, lakkSandblåsing og kitting av karosseriskjøter i 1993Rustne kanaler ble kuttet bort i 1993Så ble det laget nye kanalerOg nye hjulbuer. Nedre del av bakskjerm kommer fra sofaprosjektet.Støtfangere fikk trippelcrome hos London Croming Company i 1994.

Tilbake