Ungdomsmekking 15.10.2008.

Her er først link til "Temakveld Demontering av motor".Motor som skal monteres er en 1970 mopar 440cid. bigblock.Den er på forhånd rengjort med tynner og innsatt med tynn olje innvendig og er rengjort og nymalt utvendig.Nye ramme og rådelager, stempelfjører, frostplugger, register, oljepumpe + kam m/lager  er innkjøpt.Prøv å ha ryddighet og ordenSylinderne hones med drill som kjøres på veldig sakte fart mens du drar honeverktøy inn og ut.
Sprut på mye olje mens du holder på. Dette gjøres til overflaten blir ru og får "fiskebensmønster".


Frostplugger ble montertØvre rammelager monteres før veiv legge i. Husk at det er forskjell på øvre og nedre lager samt det midtre.Smør godt med mye olje under monteringVeiv er på plassNedre rammelager på plassLagerbukker skrues fast.Læremester i motormekking er Ståle Myrvold Aasebø.Tetning i bakkant av veiv ligger med leppe vendt inn i motor for å stoppe olje.Dra først til med 50% moment før du tar det som står i boken.Stempelfjører ble montertSmør godt før montering

Christer Stølen og Kjartan Skråmestø Pedersen.
To usedvanlig rolige og lærevillige ungdommer.
Ikke stress ved montering. Da går alltid noe galt.En dytter inn stempel og en annen tar imotHer er mer nymalte deler til neste ungdomsmekking om et par uker.

Link til "Montering av motor, del 2."

Tilbake (Restaurering)
Tilbake (Bilder)